Dva body, o které přišla juniorka ve Strakonicích když inkasovala v poslední minutě zápasu by mohly našemu týmu ještě výrazně chybět. Už je totiž jasné číslo, kolik mužstev z ČFL sestoupí. Ze druhé ligy spadne Tatran Prachatice a připojí se tak k pražským Bohemians, kteří druhou nejvyšší soutěž díky problémům s vlastníky ani nedohrály. Díky sestupu dvěma českým týmům ze druhé ligy spadnou z ČFL týmy čtyři. Stejný problém jako klokany postihl o soutěž níže Semily, které jsou tak vedeni jako první sestupující z ČFL. Na sestupových příčkách se zatím pohybuje Břevnov (33 bodů), Letohrad (35) a Most B (35). Pětatřicet bodů mají na svém kontě také Karlovy Vary a právě naše juniorka. Ve prospěch těchto celků však hovoří lepší skóre, které se bere v potaz při shodném počtu bodů. Ještě větší výhodu, než kladné skóre mají do dalších bojů Břevnov, Most B a Karlovy Vary. Onou výhodou je totiž jeden zápas k dobru.

Sestava Béčka pro utkání v Příbrami zůstává velkou neznámou. Tajně můžeme doufat ve výpomoc pendlů. Jak ale řekl po zápase s Hradcem B trenér Skála: „výpomoc pendlů je věcí vzájemné dohody a hráči A-týmu by v těchto dnech měli mít již dovolenou“. Po zranění se do základní sestavy vrátil Tomáš Maruška. Proti Příbrami bude opět nejspíše chybět. To vše díky červené kartě, kterou vyfasoval v minulém zápase. Na delší dobu bude rezerva postrádat díky zdravotním problémům také Michala Skopalíka.

Výrazně kladnou bilanci má naše rezerva se svým sobotním soupeřem. Pokud se ohlédneme dva roky nazpět zjistíme, že nás béčko Marily ani jednou neporazilo. Dvakrát jsme zdolali Příbram doma (2:0 a 2:1) a venku jsme dokázali pokaždé zvítězit stejným brankovým rozdílem (1:2). V přípravném zápase před začátkem letošní sezóny dokonce naše juniorka porazila v Příbrami místní A-tým 1:0. Až v této sezóně si hráči Marily připsali na své konto alespoň remízu, když se na Borku hrálo bez branek. Pokud by mladíci dokázali uhrát již třetí rok za sebou v Příbrami stejný výsledek, nikdo by se asi nezlobil.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FK Marila Příbram B 0:0


ŽK: Kladrubský - Dian
Diváci: 124
Rozhodčí: Jedlička - Štěrba, Šístek

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Skála - Bezemek, Martínek, Peroutka, Švehla - Maruška, Čančura, Kladrubský, Hrbáč (45. Legdan) - Škoda, Houška (45. Jančovič)
Trenér: ing. Petr Skála

Sestava FK Marila Příbram B: Paleček - Janů, Havlíček, Balík - Partika, Horváth, Dian, Navrátil, Tarczal (61 Malý) - Brodský (90. Kuchař), Jordák
Trenér: Zdeněk Staroba

Největší oporu mají Středočeši na brankové čáře. Gólman Skácel v bojích ČFL téměř každý víkend dokazuje, že je jedním z nejlepších gólmanů ligy. Ještě jeden fotbalista ve žlutočerveném dresu stojí za povšimnutí. Zmínka o něm se však netýká zrovna fotbalu. Na postu ofenzivního záložníka totiž nastupuje v B-týmu Příbrami fotbalista jménem Horváth. Především mladší generace tak budou vědět, že se jedná o bratra populárního Vlasty Horvátha, který bojuje do posledních kol o vítězství v televizní soutěži Česko hledá Superstar. Vraťme se ale zpět k fotbalu. Trenér příbramské rezervy, Zdeněk Staroba, nemohl být s výkonem svých hochů v posledním zápase spokojen. Na hřišti topícího se Letohradu Příbram nepředváděla zrovna atraktivní fotbal a byla tak po zásluze odměněna tříbrankovým přídělem.

Poslední zápas FK Marila Příbram B:
FK OEZ Letohrad - FK Marila Příbram B 3:0


Branky: 10.Karal, 40. Vaniš z penalty, 82.Vacek
ŽK: Havlíček, Ševr, Horváth (všichni PB)
ČK: 72. Havlíček (PB)
Diváci: 525
Rozhodčí: Blaschke - Schröter, Kovařík

Sestava FK Marila Příbram B: Skácel – Tarczal, Havlíček, Partika, Svárovský – Kuchař, Martinčík, Ševr, Malý – Horváth, Hubený (84.Žáček)
Trenér: Zdeněk Staroba

Obě mužstva se střetnou v sobotu 4.6.2005. Výkop zápasu byl stanoven na 10:30. Hlavním rozhodčím pro tento zápas byl jmenován pan Andrle, jeho asistenty pánové Drábek a Fryš. Delegátem střetnutí bude pan Lávička.