Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Ani sestup do druhé ligy nezměnil nic na tom, že se vedení klubu snaží dojednat pro letní přípravné období co nejkvalitnější podmínky a co nejatraktivnější soupeře. Již před časem na světlo světa pronikla informace, že by fotbalisté Dynama měli odehrát přípravný zápas s rakouským mistrem Rapidem Vídeň. Nyní se vedení Dynama snaží dojednat přípravný zápas s anglickým Crystal Palace a dalšími zajímavými soupeři. Během přípravy absolvují Jihočeši soustředění v Českých Budějovicích, na Šumavě a v rakouském Saalfeldenu. Zúčastní se pravděpodobně jediného letního turnaje - v Žirovnici...
Příprava Dynama začne jako v posledních letech v druhé polovině června. "Hráči prvního mužstva se sejdou na stadionu v pondělí 20. června a do konce týdne se budou připravovat doma," řekl pro Českobudějovické listy manažer Milan Čadek. Další dvě soustředění budou následovat, od 27. června se budou Jihočeši připravovat na Churáňově a o několik dnů později vyrazí také do zahraničí. "11. července hráči vyrazí na týdenní soustředění do Saalfeldenu, kde by měli odehrát dvě až tři utkání se zajímavými soupeři. Jednání jsou zatím na dobré cestě," pokračoval Čadek. Dynamo se letos nezúčastní tradičního letního turnaje v nové Včelnici, kde dostaly přednost týmy Slavie, Brna, Boleslavi a Drnovic. Jihočeši tak vezmou za vděk turnaji v Žirovnici, který je tradičně na programu 5. července. Tou dobou ale má Dynamo nastoupit k lahůdkovému zápasu proti rakouskému mistru Rapidu Vídeň v Gmündu, "budeme muset nějak mužstvo rozdělit," reagoval na tuto skutečnost Čadek.

Ještě větším bonbónkem by mělo být utkání proti týmu, který ještě letos hrál nejvyšší anglickou ligu. "21. července bychom měli poblíž Mnichova změřit síly s Crystal Palace, který podobně jako my před pár dny sestoupil z anglické ligy." uzavřel manažer Milan Čadek.