Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Týden po skončení první ligy se již začíná diskutovat o tom, jak bude vypadat sestava týmu v následujícím ročníku druhé ligy. Již nyní jsou jisté změny v celkovém kádru Dynama, co se hostování týká. Tým ke 30. červnu opustili Vyskočil s Krajčíkem, kteří v Dynamu působili z Olomouce, resp. Slavie. Naopak do týmu se vrátili fotbalisté, kteří v minulých měsících působili převážně v druholigovém Tatranu Prachatice. Trenér František Cipro si pomalu začíná vyhlížet další fotbalisty, kteří by mohli v Dynamu v následující sezoně působit...
Po skončení druholigové sezony se do týmu vrátí kmenoví hráči Dynama Křížek, Rožboud, Matoušek a Martínek. Do A-týmu (i vzhledem k zranění Filipka) počítá Cipro zatím jenom s gólmanem Křížkem, ostatní začnou podle jeho slov v rezervním týmu.

František Cipro také již začíná přemítat, které fotbalisty bude třeba do týmu přivést. "Ze čtyřiadvaceti hráčů tu třeba není ani jeden levák. To je chyba, mnozí hráči musí hrát přes nohu a jsou tím limitováni," naznačil Cipro, po kterých fotbalistech se bude v následujícím období prioritně poohlížet. Kouč Jihočechů projevil také zájem o Luboše Pecku, který v letošní sezoně působil v Mladé Boleslavi. Cipro se bude také poohlížet po fotbalistech, kteří by mohli ve druhé lize upozornit na svůj talent: "Zájem bych měl například o kluky ze Sparty, kteří byli jinde na hostování. Třeba o Střihavku, který byl v Blšanech a podobně." Lodivod Dynama zmínil také Miloslava Pennera a drnovického Holendu.

Největším příchodem by se mohl stát návrat kapitána týmu Martina Vozábala, který v současné době čeká na vyjádření Škody Xanthi, zda o něj bude v Řecku zájem nebo ne. "S Vozábalem jsme seděli a hodinu jsme na toto téma diskutovali. Pokud o něj zájem v Řecku nebude, má několik dalších nabídek z české ligy, já se ho snažím ale přemluvit, aby se vrátil zpět do Budějovic," řekl Fantišek Cipro. Nejeden fanoušek Dynama si ale jistě pamatuje, že Vozábal se s vedením Dynama příliš v dobrém nerozcházel. "Hned po mém návratu jsme měli schůzku s ním a ještě dvěma akcionáři. Vyříkali jsme si i určité nepříjemné věci, které se staly v zimě," řekl po návratu z Řecka Martin Vozábal. O tom, zda se Vozábal v dresu Dynama opravdu v dohledné době znovu objeví, rozhodne ale mnoho faktorů, a tak sám hráč ještě nedokáže určit, jak se bude situace v následujících dnech vyvíjet...

Po sestupu do druhé ligy musí ale trenér počítat s tím, že klub opustí nejzářivější hvězda týmu Marek Kulič. "O Kuliče je velký zájem z Brna a Mladé Boleslavi, navíc Horejše chce Brno a Pončáka Jablonec," doplnil Cipro. Smlouva také letos skončila dvěma dalším fotbalistům: "Němec i Svoboda dostali návrh nových smluv. Předpokládám, že tu oba zůstanou."

Složitá situace se začíná jevit i na postu brankáře. Gólman Miroslav Filipko je dlouhodobě mimo hru a s Jakubem Kafkou nebyl v závěru sezóny Cipro spokojen. "Filipko dochytal soutěž jako jeden z nejlepších gólmanů v lize, jenže teď tři čtyři měsíce bude trvat, než začne. Ke Kafkovi se příliš vyjadřovat nechci, hluboce mě zklamal svým přístupem v závěru ligy. Jeho budoucnost v Budějovicích není ale jen záležitostí mojí, ale i akcionářů," řekl na závěr Cipro.