Č e s k é   B u d ě j o v i c e - V pondělí 20. června se fotbalisté Dynama České Budějovice sejdou po dovolené a začnou se pomalu připravovat na nadcházející ročník druhé ligy. Se začátkem sezony jsou většinou spojeny odchody a příchody fotbalistů. O možných odchodech se mluví již delší dobu - nejpravděpodobnější se jeví přestup Marka Kuliče do Mladé Boleslavi, který již potvrdil i předseda představenstva Radomil Procházka. Stále se také mluví o Davidu Horejšovi, Vlado Pončákovi a ještě dvě kola před koncem sezony byl zájem i o Miroslava Filipka, jehož odchodu ale zabránilo dlouhodobé zranění. Otazníky visí i nad fotbalisty, kteří by měli Dynamo pro následující nelehkou sezonu doplnit.

Některé odchody jsou jasné, jiné ne

Bezprostředně po skončení sezony bylo jasné, že u týmu skončili hostující fotbalisté Matej Krajčík a Martin Vyskočil, kteří se vrátili do svých kmenových týmů. Začátkem července do Řecka odlétá i David Lafata, kterého mohou jihočeští příznivci vidět naposledy v neděli v Jankově, kde se představí v benefičním zápase. O den dříve odjede mladý kanonýr s B-týmem do Xaverova, kde se pokusí přiživit naději na záchranu v ČFL. Tyto zmiňované odchody jsou již stoprocentní, o dalších se teprve jedná. Největší zájem je pochopitelně o nejlepšího letošního střelce Marka Kuliče, o kterého je největší zájem v Mladé Boleslavi a Brně. Předseda představenstva Radomil Procházka řekl, že sám Kulič má větší zájem o přestup do Boleslavi, a tak jeho působení ve středních Čechách nabírá reálných rozměrů. O hráčích jako je David Horejš nebo Vladimír Pončák se v kuloárech také mluví, vedení Dynama ale věří, že oba fotbalisty udrží...

Příchody? Tiše po pěšině...

O tom, kdo Dynamo opustí se dá spekulovat celkem lehce. Naopak o tom, který z fotbalistů bude v příští sezoně oblékat černobílý dres Jihočechů, se neví prakticky nic. Již před časem se se z Řecka vrátil Martin Vozábal, který již předem proklamoval, že má tři nabídky z první ligy a že se stále rozhoduje, kam odejde. Bezprostředně po skončení sezony také František Cipro naznačoval, že by měl zájem o ex-jihočeského Luboše Pecku, který poslední sezonu oblékal dres Mladé Boleslavi. Sám hráč se nyní právě rozhoduje, zda přijme novou smlouvu v Boleslavi a nebo zda se vrátí zpět na jih Čech, kde naposledy působil v Tatranu Prachatice.