Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Tréninkové centrum mládeže v Českých Budějovicích – Mladém se v následujících dvou dnech stane dějištěm fotbalového finále Přeboru mladších a starších žáků ČR. Uspořádání závěrečného turnaje mistrovství republiky v žákovských kategoriích se u příležitosti 100. výročí fotbalového klubu SK Dynamo České Budějovice ve spolupráci s komisí mládeže ČMFS ujalo občanské sdružení Jihočeský fotbal. To je vlastníkem nedávno vybudovaného sportovního areálu, který poskytuje pro tuto příležitost mimořádně vhodné podmínky.
Do finále se probojovalo přes dvě stě malých fotbalistů, kteří k závěrečným bojům nastoupí v dresech Viktorie Plzeň, pražské Sparty i Slavie, Tescomy Zlín a Sigmy Olomouc. Turnaj bude slavnostně zahájen v pátek (17. června) v 9 hodin, o hodinu později začínají první utkání deseti vítězů skupin ligy žáků v obou kategoriích systémem každý s každým. První den finálových bojů vyvrcholí přijetím účastníků turnaje u náměstka primátora Juraje Thomy na českobudějovické radnici (19.00) a slavnostním zasedáním pořadatelů, hostů a členů komise mládeže ČMFS (20.30, Štindlovy Dvory). V sobotu (18. 6.) pokračuje finále na „Složišti“ od 9 hodin, v 17 hodin bude finále ukončeno slavnostním vyhlášením vítězů.

Výkony fotbalových nadějí budou posuzovat jen o něco starší (16 – 18 let) absolventi Školy mladých rozhodčí ČMFS z jižních Čech, kteří si tak budou moci v praxi vyzkoušet úskalí rozhodování v prestižní soutěži. Vítězové získají medaile mistrů ČR a pro každé zúčastněné družstvo připravili pořadatelé pohár a věcné ceny, které věnoval generální sponzor finále, českokrumlovská firma Schwan Stabilo. Oceněni budou v každé kategorii také nejlepší hráči, brankáři a střelci.

Republikové finále v této podobě má letos svou derniéru, protože v příštím ročníku bude žákovská liga rozdělena na českou a moravskou část, takže ve finále se setkají nejlepší česká a moravská družstva.

Pořadatelé letošního nejvyššího turnaje žákovské ligy zvou srdečně na zítřejší a sobotní finále na „Složišti“ novináře i veřejnost. (Kontakt na hlavního pořadatele: Jiří Vlček, 608 572 608).