Č e s k é   B u d ě j o v i c e - O trochu dříve než bývalo tradicí zahájilo Dynamo České Budějovice přípravu na novou sezonu. Hlavního trenéra Františka Cipra a celé vedení týmu čeká nelehké období.  Musí se vypořádat s případnými odchody nejlepších hráčů a zároveň se musí pokusit poskládat tým pro nadcházející veletěžkou druholigovou sezonu, ve které se Dynamo pokusí o okamžitý návrat mezi českou fotbalovou elitu. V současné době fanoušky nejvíce zajímá, jak bude nově poskládaný tým vypadat a jak bude celé přípravné období probíhat. Některé odpovědi na tyto otázky naleznete uvnitř článku...

Posily? Stále v jednání...

Již několikrát bylo zmiňováno, který z fotbalistů by měl tým opustit, který v týmu zůstane a naopak kdo nový by měl do Dynama přijít. Jisté nyní je, že do přípravy s A-týmem nastoupí mladíci Mácha, Legdan, Příhoda a Schön. Rozhodnutí Ivo Svobody, zda v Dynamu zůstane a nebo zda odejde, mělo přijít již dnes. Zatím se ale tak nestalo a na konečný verdikt si tak budou muset fanoušci ještě počkat... Milan Čadek pro naše stránky prozradil, že případné zahraniční posily budou možná pocházet z východu: "Nejpravděpodobnější jsou hráči ze Slovenska, jednou z možných posil by mohl být i záložník Božok, který s námi absolvoval zimní přípravu."

Trojice hráčů již také určitě tým opustí. Z hostování se do svých mateřských klubu vracejí Vyskočil a Krajčík. Zpět do Bohemky také odchází Obermajer. David Horejš pro rádio Faktor potvrdil, že by měl zájem přestoupit do Brna, kde by měl jistotu první ligy. Již pět týmů se přihlásilo o služby Marka Kuliče, dva týmy mají zájem o Martina Vozábala a Jaroslav Chlebek čeká na konkrétní nabídku z jednoho slovenského týmu.

Komplikovaná situace nastala ohledně brankářů. František Cipro na konci minulé sezony kritizoval Jakuba Kafku, který s týmem neodcestoval k poslednímu zápasu v Liberci. Vzhledem ke zranění Filipka ale vedení s jeho službami i nadále počítá. "Z Prachatic se vrátil Zdeněk Křížek a po dobu léčení Míry Filipka, vytvoří s Kafkou kvalitní dvojici," vysvětloval Čadek.

Program přípravy také tajemstvím...

Na kompletní rozpis přípravy si budou muset fanoušci ještě počkat. Nyní je pouze jisté, že tento týden budou fotbalisté Dynama absolvovat přípravu v Českých Budějovicích, v týdnu od 27. června budou absolvovat kondiční soustředění na Šumavě (Zadov, Churáňov,Kubova Huť) a následné herní soustředění stráví v Rakousku, kde budou na programu i některá přípravná utkání. "Příští týden nám budou potvrzeny přátelské zápasy v Rakousku a pak hned program celé přípravy zveřejníme," řek mimo jiné Čadek.

Velkou událostí by měl být přátelský duel mezi Dynamem a Rapidem Vídeň, který je na programu 6. července od 18:30 na stadionu v Gmündu. V jednání jsou i další utkání s atraktivními zahraničními týmy...

Ceny permanentek a lístků

Fanoušci Dynama také začínají pomalu zjišťovat, za jakých podmínek budou v následující sezoně chodit na fotbal do Českých Budějovic. Některé informace mluvily o zlevnění lístků, jiné zase o zdražení. Vedení klubu se ale vydalo zlatou střední cestou. "Ceny lístků i permanentek zůstanou i na tuto sezónu stejné. Pokud bychom zůstali  v první lize, mírně by se zdražovalo, takhle to necháme tak, jak to je," řekla pro náš web asistentka ředitele Blanka Nováková.

Další zajímavostí by mělo být, že od nadcházející sezony by na hlavním stadionu na Střeleckém ostrově měl hrát i záložní tým Dynama. "Chceme, aby na Střeleckém ostrově hrálo svoje zápasy vedle "A" mužstva i "B" mužstvo," sdělil zajímavou informaci Čadek.