Další mezinárodní fotbalovou akcí na jihu Čech bude o tomto víkendu turnaj mladšího dorostu Sportcon - cup. Střediskem konání bude tréninkové centrum mládeže na Složišti a oddíl Dynamo ČB tam bude reprezentovat mužstvo Zdeňka Čadka.

Zahraničními hosty akce bude jeden tým z Německa (Mnichov 1860) a tři mužstva z Rakouska (Admira Waker, Akademia Linz a FC Karten). Z tuzemských celků pravděpodobně upoutají nejvetší pozornost, krom domácího Dynama, také obě pražská "S". Dalším jihočeským výběrem pak bude FK Tábor.

"Diváci budou moci vidět špičku české dorostenecké scény. Mnichov patří k nejlepším mužstvům v této kategorii v Německu. Co se týče rakouských mužstev, tak jejich úroveň a vůbec úroveň celého rakouského fotbalu jde v poslední době hodně nahoru, takže i tato mužstva slibují kvalitu," vypočítává hlavní organizátor turnaje Zdeněk Čadek.

V tréninkovém centru Dynama ČB na Složišti budou k dispozici čtyři travnaté plochy a pro případ nouze také umělý trávník třetí generace. "S umělkou nepočítáme. Nahlásili jsme ji jako záložní hřiště. Dá se ale čekat dobré počasí, takže ji na devadesát devět procent nebudeme nuceni použít," vysvětluje Čadek. "Využívat budeme travnaté plochy číslo jedna a čtyři. Finálová utkání se pak odehrají na hlavním hřišti s tribunou."

Kouč mladšího dorostu Dynama ČB Zdeněk Čadek považuje turnaj za velmi prestižní. "Mužstva z ciziny moc neznáme. Zajímat nás budou hlavně soupeři, s nimž se setkáme v dorostencké lize," tvrdí lodivod, z jehož loňského výběru příliš hráčů u mužstva nezbylo. "Máme prakticky úplně nové mužstvo, které hrálo loni dorosteneckou divizi a vybojovalo postup do ligové soutěže. Bude to pro ně asi hodně velký skok, poněvadž divize se s nejvyšší soutěží moc srovnávat nedá."

Kouč Čadek bude na Sportcon - cupu ještě zkoušet širší výběr. Právě tato akce by měla být definitivním sítem v tvorbě ligového kádru. "V přípravě začalo dvacet osm hráčů, nyní máme dvacet jedna a po turnaji bychom chtěli již určit konečný počet na osmnáct. To by měl být konečný kádr pro start nadcházejícího ligového podzimu," povídá trenér.

Po turnaji na Složišti má jeho celek naplánovánu poslední větší akci, již bude sobotní přátelské utkání v Bavorovicích. Poté se již zraky mlasdšího dorostu Dynama ČB budou upínat k prvnímu ligovému kolu. 10. srpna zajíždí na Spartu. "Sparta jede o následujícím víkendu na turnaj do Německa, takže nás poprosila o přeložení zápasu na středu desátého," dodává Čadek, jemuž by se líbilo zopakovat úspěch z loňského ligového ročníku, kdy skončilo Dynamo na pátém místě. "Rádi bychom byli v horní polovině tabulky." Herní plán turnaje Skupina A: München 1860, Admira Wacker, SK Dynamo ČB, Viktoria Plzeň, Slavia Praha. Skupina B: Akademie Linz, FC Karten, Marila Příbram, Sparta Praha, FK Tábor. Pátek: 17.00 Admira-Slavia, Dynamo-Plzeň, 18.15 Karten-Tábor, Příbram-Sparta. Sobota: 8.30 Slavia-Dynamo, Munchen-Admira, 9.45 Tábor-Příbram, Linz-Karten, 11.00 Dynamo-Munchen, Plzeň-Slavia, 12.15 Příbram-Linz, Sparta-Tábor, 15.30 Munchen-Plzeň, Admira-Dynamo, 16.45 Linz-Sparta, Karten-Příbram, 18.00 Plzeň-Admira, Slavia-Munchen, 19.15 Sparta-Karten, Tábor-Linz. Neděle: 9.00 A5-B5, B4-A3, A4-B3, 10.10 A2-B1, A1-B2, 13.00 o 7. - 8.místo, o 5. - 6. místo, 14.10 o 3. - 4. místo, 15.30 finále, 16.45 vyhlášení výsledů a slavnostní zakončení turnaje.

Financováno z prostředků EU v rámci Iniciativy INTERREG III. A