J a n k o v - Ve středečním přátelském utkání jankovských fotbalistů s Dynamem České Budějovice se objevil v domácím dresu také dlouholetý prvoligově hráč Ivan Valachovič. Ve středu obrany byl pevným pilířem a takřka bezchybnou a precizní hrou nechal vzpomenout na svá ligová léta.
Už je to řada let, co jste hrál za Dynamo. Vzpomněl jste si dnes na to období, když jste měl možnost nastoupit právě proti černobílým?
"Určitě jsem si vzpomněl, protože jsem tam strávil krásných sedm let. Tento zápas pro mne byl trochu satisfakcí, jelikož už dva roky netrénuji. Jankov mě požádal, abych si šel zahrát divizi a jak jsem se dnes přesvědčil, tak na ni asi ještě mám. Jsem určitě moc rád, že jsem si mohl proti Dynamu zahrát."

Kam se ubírali vaše kroky po odchodu z Dynama?
"Byl jsem chvilku v Příbrami a pak sem chtěl jít do Rakouska, tak jsem šel na technický přestup do Frymburku. V Rakousku jsem se bohužel zranil. Tady mne po nějakém čase porposili, jestli bych jim v béčku nepomohl vykopat okresní přebor, tak jsem to zkusil a povedlo se."

Byly vaše zdravotní problémy hodně vážné?
"Měl jsem problémy se zády. To jsem marodil asi tři měsíce a pak jsem měl přetrhané vazy v koleni, takže to bylo trochu déle."

Tato zranění mají souvislost s vaší dvouletou absencí?
"To ne, já už jsem snad v pořádku, ale neměl jsem moc času trénovat. Byl jsem totiž hodně pracovně zaneprázdněn."

B-týmu jste pomohl postoupit do okresního přeboru. Co s vámi bude nyní?
"Jak říkám, v Jankově chtěj, abych hrál divizi a já to chci také."

Při zápase jste na své spoluhráče hodně křičel a byl jste opět pánem obrany...
"Musel jsem občas trochu zvýšit hlas, protože jsme si neobsazovali hráče a celkově to nebyl chvilkami dobrý výkon. Já beru Dynamo jako ligové mužstvo a Jankov jako loňského účastníka krajského přeboru. Určitý rozdíl tam určitě musí být vidět, ale chyběla mi tam spíše bojovnost a větší zapálenost. To se ale naučíme v divizi a pak už Dynamo nebude vyhrávat 3:0."

V průběhu utkání jste stihl ještě pokřikovat na asistenta trenéra Karla Váchu. Neproběkla před utkáním třeba nějaká sázka?
"Ne. Všechno bylo pouze hecování. Před zápasem jsme prohodili pár slov, ale žádná sázka v tom nebyla. Já už jsem ze sázek vyrostl. Já už jdu často do zápasu přežít."

S jakými ambicemi vstoupíte do divizní sezony?
"Prvořadým úkolem by měla být záchrana soutěže. Budeme se spoléhat na domácí prostředí, protože celky moc neznáme."