Rezervy Českých Budějovic a Hradce Králové sice sehrály dnes dopoledne na Složišti utkání bez branek, diváckou přitažlivost však zápas rozhodně nepostrádal. Při předzápasovém pohledu do tabulky byl favoritem zápasu zcela jasně domácí tým, první minuty ale ukázaly, že se na umělé trávě odehraje velice vyrovnaný souboj. Naděje na případný zisk tří bodů pro domácí tým ztratila na aktuálnosti ve 26. minutě, kdy se nechal zbytečně vyloučit po druhé žluté Marcel Kordík. Pozorně a obětavě bránící juniorka Dynama ale Východočechy za celý zbytek zápasu do žádné brankové příležitosti nepustila a konečná remíza má v dané situaci zlatou příchuť.
S rekonvalescentem Martinem Leštinou v základní sestavě vyběhla po zimní přestávce rezerva Dynama k utkání ČFL. Úvodní utkání v Liberci juniorka neodehrála díky nepřízni počasí a tak úvodní zápas letošního jara sehráli svěřenci Jana Poštulky na domácím hřišti s Hradcem Králové B. Díky předem odloženému zápasu A-týmu měl trenér hostů Milan Šmarda možnost posílit svůj tým hned o několik pendlů.

Od úvodních minut bylo dobře patrné, že oba týmy absolvovaly kvalitní zimní přípravu a bude se hrát spíše běhavý a bojovný fotbal. Tomu odpovídal také počet brankových příležitostí, kterých bylo na obou stranách poskrovnu. Úvodní šanci si nakonec vypracovali hosté a to až v 10. minutě, závar ve vlastním vápně hasili snad všichni hráči Dynama. Vývoj zápasu potom ovlivnily dva, krátce po sobě následující, okamžiky. Ve 22. minutě uviděl Marcel Kordík žlutou kartu za faul na polovině hřiště. O čtyři minuty později to ten samý hráč opět přehnal u půlící čáry s agresivitou a rozhodčí Příhoda jej zcela správně poslal předčasně do sprch. Hosté viditelně pookřáli a začali se více tlačit do zakončení. Kýžený úspěch jim to ale nepřineslo. Ve 30. minutě Pavol Pronaj včas vyběhl a natřikrát zlikvidoval šanci Východočechů. Poprvé se také do šance dostal domácí celek. Na Adamův přímý kop z 32. minuty ale nikdo ze čtveřice nabíhajících hráčů nedosáhl. Hradečtí poté zamkli naši rezervu na naší polovině hřiště, mimo několika střel, mířících Pánubohu do oken, si ale žádnou lepší šanci vytvořit nedokázali.

Hned od úvodních minut druhého poločasu opět zatlačila rezerva Hradce Dynamo na vlastní polovinu hřiště. Pozorná a obětavě hrající obrana však soupeře do vážnější situace nepustila. Ve 48. minutě se dokonce Dynamu povedl jeden z brejků, který hasil hostující Hrmo jen za cenu žluté karty. Z následného přímého kopu pálil na bránu Lukáš Adam, hradecký gólman Lindr neudržel balón ve své náruči, dobíhající dvojice Švehla, Maruška ale dopravit míč do sítě nedokázala. Hradec Králové měl i nadále trvalou převahu, brankové příležitosti ale stále nepřicházely. V 57. minutě mohl hostující Semerák postupovat sám na bránu, při zpracování mu ale utekl balón. Východočeši i nadále jakoby se báli vběhnout s míčem do blízkosti Pronajovi branky. Další šance Hradce přišla v 68. minutě, kdy se musel Jirouškovi vrhnout pod nohy včas vyběhnuvší Pronaj. Udeřit mohlo i na druhé straně, hlavičku Libora Matouška stačil Lindr vyrazit s nejvyššími obtížemi. Dynamo hrající oslabeno o jednoho muže stále bojovalo a nedarovalo soupeři ani metr prostoru. Defenzivní činnost zvládala juniorka dnes na jedničku s hvězdičkou. Poslední gólovou šanci zápasu si vytvořili hosté v 83. minutě. Centr z levé strany nasměroval jeden z hradeckých fotbalistů hlavou pouze do břevna Pronajovi brány. Poslední minuty se dohrávaly spíše na polovině hřiště. Juniorka vysunula svůj pressing a soupeř najednou jakoby ztratil veškeré zbytky sil.

Ofenzivní trio Maruška, Adam, Hrbáč nadělalo hostům při rozehrávce plno starostí a pozičně skvěle hrající obranná čtveřice Dynama, podporována ze zálohy Michalem Mašátem, nepustila soupeře snad vůbec do vápna. Náročná fyzická příprava se zúročila v závěrečných minutách zápasu, kdy hráči rezervy jakoby vůbec neztráceli nic na své síle a vytrvalosti. Ochota bojovat a rvát se jako lvy do úplného konce zápasu byla dnes korunována úspěchem.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Jan Poštulka: "Konečný bod se dá označit za zlatý. Celý zápas hrát v desíti je naprosto vyčerpávající a deprimující. Zvlášť, když vyloučení přijde po doslova žáčkovské chybě. Samozřejmě, mohli jsme dát gól, ale mohli jsme také inkasovat. Myslím, že za defenzivní činnost, kterou jsme dnes předváděli, si bod určitě zasloužíme."