Jediným zápasem 18. kola druhé ligy, který se odehraje v řádném termínu, bude atraktivní duel mezi vedoucím SK Kladno a pátým SK Dynamo České Budějovice. Zatímco kladenské fotbalisty čeká v jarní části sezony již druhý zápas, pro Jihočechy to bude premiérové mistrovské utkání v kalendářním roce 2006. "Na nedělní zápas se připravujeme velice pečlivě, a přestože jsme se podobně chystali na start soutěže už dvakrát a pokaždé marně, nemůžeme si dovolit něco zanedbat," řekl o víkendu kouč Dynama František Cipro.
Lodivod Dynama měl v průběhu týdne plnou hlavu starostí. Zdravotní komplikace měli Křížek, Skála, Plocek, Mrkvička a Poborský. S blížícím se nedělním zápasem se ale stav hráčů zlepšoval a s trochou štěstí by mohli být k dispozici všichni. "Křížek i Skála jsou již v pořádku. Lépe vypadá i Mrkvička, který s námi ve čtvrtek již trénoval," sdělil Cipro pozitivní informace Českobudějovickým listům. Největší otazník stále visí nad reprezentačním záložníkem Karlem Poborským. "Zlobí ho záda a to je vleklá záležitost. Sobotní odpolední trénink s námi Karel absolvoval a na Kladno určitě odcestuje," pokračoval dále František Cipro. Právě přítomnost Karla Poborského by měla pro tým i psychologický význam - na podzim se totiž nestalo, aby Dynamo s Poborským v sestavě prohrálo!

Důležitost přítomnosti Karla Poborského si vedle Františka Cipro uvědomuje i kladenský trenér Miroslav Koubek: "Musíme se na něj víc zaměřit a vědět, jak se pohybuje. Známe samozřejmě jeho způsob hry, je to tak známý hráč, že je jasné, jak hraje." Kladno patří v letošní sezoně k hlavním aspirantům na postup do první ligy, a proto trenér Koubek upozorňuje, že jeho svěřenci strach z reprezentačního záložníka mít nebudou: "Nějaká mimořádná opatření provádět nebudeme. Musíme zůstat u vlastní hry tak, abychom se soupeři nepřizpůsobovali." Trenér Kladna nebude stále moci využít služeb kanonýra Galbavého, který má zdravotní problémy. "Již se ale uzdravuje. Nebude trvat dlouho a bude schopen hrát."

Do vývoje šlágru 18. kola může velkou měrou také zasáhnout stav hrací plochy. V posledních dnech se počasí pomalu umoudřilo a trávník na stadionu Františka Kloze by měl být v dobrém stavu. "Stav hřiště by neměl hrát výrazněji do karet žádnému týmu. Obě mužstva hrají podobný styl hry a nikdo tak nebude mít větší výhodu," řekl den před zápasem František Cipro. Kouč Dynama také naznačil, že stavu hrací plochy přizpůsobí základní jedenáctku týmu.