Březnové počasí si náramně zahrává s jarní druholigovou sezonou. První dva jarní zápasy Dynama byly odloženy kvůli sněhovým kalamitám a když už došlo k zvratu a nad republikou vysvitlo slunce, byl druholigový zápas mezi Kladnem a Dynamem České Budějovice odložen kvůli silně podmáčenému terénu na stadionu Františka Kloze. "My se snad startu ligy vůbec nedočkáme," kroutil Martin Vozábal hlavou při pohledu na hrací plochu.

Uvnitř článku naleznete fotografie hrací plochy hodinu před plánovaným výkopem zápasu.

Ještě v průběhu sobotního odpoledne přicházely z kladenského stadionu samé pozitivní informace a nikdo nepočítal s tím, že by se mohlo utkání zrušit. Jenže právě v sobotu odpoledne a především v neděli před obědem po dlouhé době vykouklo slunce a během pár hodin byl z hrací plochy úplný močál. "Na hrací ploše jsme se ani nerozcvičovali, nemělo to vůbec cenu. Rozhodčí uznal terén nezpůsobilým více jak hodinu před výkopem zápasu," vypočítával kapitán Dynama.

Místní funkcionáři, fotbalisté i fanoušci asi začínali s dostatečným předstihem tušit, že se nedělní zápas neodehraje. Vedení Kladna chtělo ale zápas v každém případě odehrát, a proto se rozhodnutí o způsobilosti trávníku oddalovalo na nejpozdější termín. O případném odložení mohl již v průběhu víkendu rozhodnout šéf profesionálního fotbalu Ivo Lubas, z Kladna mu na svaz ale chodily samé dobré zprávy, a proto nejel ani stadion Františka Kloze během víkendu zkontrolovat.

Kapitán Dynama hledal k nastalé situaci slova jen velmi těžko: "Na pohled vypadá hrací plocha celkem dobře, možná by se dal zápas i odehrát, avšak trávník by byl asi úplně zničený. Každopádně jsme ale hráli už i na horších terénech." Jihočeši se snažili na nedělní duel maximálně připravit a k duelu na Kladně se vydali již v sobotu odpoledne. "Nakonec jsme si udělili takový dvoudenní výlet," dodal s trpkým úsměvem na tváři Martin Vozábal.

Jihočeši se tak pomalu dostávají do velmi svízelné situace. Na jaře jim byly odloženy již tři zápasy a program druhé ligy se začíná velmi zahušťovat. Již nyní mají fotbalisté Dynama na duben naplánováno sedm zápasů a podobný počet odehrají pravděpodobně i v květnu. 

Na náhradním termínu odloženého 18. kola se týmy zatím nedohodly a vše se rozhodne až v průběhu týdne.