Nezvykle ve středu nastoupí k předehrávanému zápasu 33. kola B-tým Dynama České Budějovice. Vložené kolo zavane na jih Čech soupeře nadmíru těžkého a ambiciozního – tým z pražského Střížkova. Rezervní tým Českých Budějovic utrpěl o víkendu ve Varnsdorfu těžkou porážku po které v tabulce klesl až na šestou pozici. Ani Pražanům se o víkendu nedařilo, prohra ve Strakonicích se dá označit za nečekanou. I nadále ale tým z hlavního města drží třetí místo. Mezi oběma soupeři je pouze dvoubodový rozdíl, v zápase tedy půjde o hodně

V nedělním utkání se Slovanem Varnsdorf vedl z lavičky tým asistent Ladislav Bernát. Trenér Jan Poštulka měl zdravotní potíže, do středečního zápasu už by ale měl být v pořádku. Hráči z A-týmu zřejmě budou po náročném programu II. ligy odpočívat, přesto by jich pár přicházelo v úvahu na výpomoc. Do branky by se mohl postavit Zdeněk Křížek. V obraně by mohl i ve středu vypomoci Michal Mácha. Libor Matoušek, Petr Martínek i Jiří Peroutka mají svá místa téměř jistá. Do obrany bude připraven zaskočit také Vlastimil Švehla. Záloha by také neměla doznat mnoha změn. Otázka tak zůstává pouze nad složením a množstvím hráčů, kteří ve středu hřiště nastoupí. V úvahu přicházejí Jiří Hrbáč, Lukáš Adam, Marcel Kordík, Radim Pouzar a Michal Mašát. Do zápasové formy se pomalu dostává také Michal Skopalík. Trest za žluté karty si odpykal Tomáš Maruška a je tedy dost možné, že proti týmu z Prahy nastoupíme s dvoučlenným útokem. Jakub Janoušek je totiž podle posledních zpráv konečně zdravotně v pořádku.

Na podzim se svou výhrou na Střížkově postarali svěřenci Jana Poštulky o překvapení. Tří body z Prahy byly nečekané, o to radostněji se rezerva Dynama z hlavního města vracela. O vítězství se svými brankami zasloužili Michal Mašát a Ivo Táborský. Za domácí stačil pouze zmírnit prohru Zoubek střelou z pokutového kopu.

Poslední vzájemný zápas:
FC Praha 9 Střížkov - SK Dynamo České Budějovice B 1:2


Branky: 75. Zoubek z pen. - 6. Mašát, 69. Táborský
ŽK: Mašek - Táborský, Gruber, Kordík
Rozhodčí: Bureš - Holáček, Mudra

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Peroutka, Martínek, Mácha, Picka - Táborský (83. Janoušek), Mašát, Kordík, Gruber - Svoboda (89. Maruška), Matoušek (90+1. Příhoda)
Trenér: Jan Poštulka

FC Praha 9 Střížkov: Pavlík - Šisler, Obermajer, Mašek, Beer (58. Šimek) - Vobořil, Kejha, Zoubek, Hrabák (61. Moravec) - Bartolšíc, Ibe

Ve vzájemných zápasech má lepší bilanci celek ze Střížkova. Až na jednu výjimku zatím pokaždé využil proti Dynamu výhodu domácího prostředí (3:0, 5:1, 2:0, 1:2). Na jihu Čech zase Pražané nevyhráli, dvě remízy se ale dají počítat za solidní výsledek (1:3, 3:3, 2:2). Průměrně padají v zápasech Dynama B s Pražany čtyři branky. Diváci lačnící po brankových hodech, by si tak mohli v sobotu přijít na své.

V neděli se ve Strakonicích událo velké překvapení. Zápas domácích Jihočechů s celkem ze Střížkova měl skončit jasnou výhrou hostů, nestalo se tak a ČFL tak opět ukázala svou vyrovnanost. Tým z hlavního města tak sehraje druhé utkání na jihu Čech v poměrně krátkém časovém intervalu.

Poslední zápas FC Praha 9 Střížkov:
SK Strakonice 1908 - FC Praha 9 Střížkov 1:0


Branky: 3. Předota
ŽK: Roučka, Poláček – Fenyk, Kejha, Obermajer
Rozhodčí: Rožec – Wencl, Jedlička

Utkání předehrávaného 33. kola se odehraje nezvykle ve středu 12.4. od 16:30. Oby týmy by se měli utkat na přírodní trávě v TCM Mladé. Rozhodovat zápas bude jako hlavní sudí pan Berka, jeho asistenty na čarách budou pánové Pešek a Stančík. Delegátem zápasu byl jmenován pan Voráček.