Fotbal bez výraznějších šancí byl dnes k vidění na Složišti, kde v předehrávce ČFL přivítala rezerva Dynama ambiciózní celek z pražského Střížkova. Hosté se už dlouho netají svými postupovými plány, společně s Prachaticemi také patří k největším kandidátům na postup. „Byl to hodně bojovný zápas. Dá se ale říct, že jsme to čekali. Soupeř prohrál minulý týden ve Strakonicích a tady chtěl za každou cenu bodovat,“ shrnul krátce po závěrečném hvizdu uplynulých devadesát minut Marcel Kordík.

Ve středečních utkáních již tradičně vypomáhá juniorce plno pendlů. Ani dnes tomu nebylo jinak: „Přišlo nám pomoct hned pět hráčů z Áčka, chtěli jsme vyválčit tři body.“ Výpomoc pendlů byla patrná, k první jarní výhře však nakonec nevedla. Spíše než fotbal se na trávníku chvílemi odehrával urputný boj. Hlavní sudí sice chvílemi vypadal jako zkušený mariášník, míchat karty by jej ale v leckteré hospodě nenechali. Hlavně s jejich rozdáváním byl chvílemi hlavní arbitr na štíru. Leckdy ocenil kartou zákrok, který na druhé straně vzápětí ani neposoudil jako nedovolený. „Soupeř je hodně silový. Hráli dost do těla, ale to jsme věděli už z předchozího vzájemného utkání. Dohrávají souboje a každý zápas s nimi je hodně vyhecovaný,“ prokázal znalost soupeře Marcel Kordík.

V pěti jarních kolech tak vybojovala juniorka Dynama čtyři body, všechny za remízy. Po nadmíru vydařeném podzimu, fotbalisté rezervy ještě na jaře nepoznali radost z výhry. Podle řízného záložníka to však žádný závažnější problém ještě není: „O krizi bych rozhodně nemluvil. Jak říká trenér Poštulka, nám nezbývá než sbírat bod po bodu. Každý bod pro nás bude zlatý. Nemáme vlastně žádné postupové cíle a každý bod teď bereme.“ Ve prospěch juniorky hovoří fakt, že všech pět jarních zápasů sehrála s papírově velice silnými soupeři, hrajícími na čele tabulky. „Uvidíme v sobotu, kdy máme doma Strakonice,“ odvětí Marcel Kordík na otázku, zdali týmu pomůže utkání se soupeřem z druhé poloviny tabulky.


Bod nakonec bere i trenér Jan Poštulka. Výrazná spokojenost se však z jeho tváře vyčíst nedá. „Kvalitu jsme dneska rozhodně měli. Zbytečně to byl boj, v mnoha okamžicích jsme měli hrát daleko fotbalověji,“ našel kouč na výkonu svých svěřenců okamžitě po skončení zápasu zřejmě největší chybu. „Bylo to utkání s velice těžkým soupeřem. Poslední dobou jsme zapomněli dávat góly. Poprvé na jaře jsme byli doslova našlapáni hráči z Áčka. Nějak nám to ale dneska moc nešlo. Nedostávali jsme se do šancí a když už jsme si nějakou vypracovali, špatně jsme ji vyřešili. Až na jedinou standartku, kdy soupeř nastřelil břevno jsme jej do žádné vážnější šance nepustili,“ uzavřel hodnocení zápasu zkušený kouč.