Hodně nahuštěný program má v posledních dnech rezervní tým Dynama. Po středečním vloženém zápase se představí černobílá juniorka domácím divákům znovu již tuto sobotu. Hostit na Složišti budeme soupeře nadmíru očekávaného a atraktivního. V rámci druhého jihočeského derby letošního jara přijede celek SK Strakonice 1908. Hostům letošní sezóna rozhodně nevychází podle představ. Takřka od úvodních kol se Strakonice zapojily do záchranářských bojů a setrvávají v nich po celý průběh ČFL. B-tým Dynama sbírá v jarní části bod po bodu a prozatím se drží na klidné páté pozici. To strakoničtí jsou v tabulce předposlední a body potřebují jako sůl.

Ve prospěch Strakonic hovoří pouze nízký počet odehraných zápasů – 19, zatímco Dynamo nastoupilo již k 21 utkáním. Strakonice prozatím patří k horkým kandidátům sestupu. Sedmnáct bodů z devatenácti zápasů je opravdu málo. To rezervě Českých Budějovic se s pětatřiceti body dýchá daleko snáze.

A-tým hraje svůj druholigový zápas se Spartou B až v neděli, na výpomoc do rezervy tak trenér Cipro nejspíše mnoho hráčů nevyšle. Ve středu se v bráně rezervy objevil Zdeněk Křížek, není vyloučeno, že se tak nestane také v sobotu. Obranné řady rezervy kosí poslední dobou jedno zranění za druhým. Sotva se pomalu začal zotavovat Pavel Picka, na marodku byl zapsán Vlastimil Švehla. Obrana tak nejspíše nastoupí ve složení Petr Martínek, Michal Mácha, Jiří Peroutka a Libor Matoušek. S defenzivní činností trenér Jan Poštulka problémy nemá. Trápí jej spíše vytváření brankových příležitostí a přechod do útoku. Záložní řada nejspíše nastoupí ve čtyřčlenném složení. Na čtyři volná místa se tlačí hned pětice hráčů: Michal Mašát, Radim Pouzar, Jiří Hrbáč, Lukáš Adam a Marcel Kordík. Do útoku jsou připraveni nastoupit Tomáš Maruška a Jakub Janoušek. Na střídání budou tradičně připraveni Michal Skopalík a Josef Příhoda.

Oba sobotní soupeři se střetli už v rámci zimní přípravy. Na jednoznačném vítězství 3:0 se brankově podíleli Josef Příhoda, Jakub Janoušek a Jiří Peroutka. Poslední vzájemné soutěžní utkání sehrály jihočeské týmy v září loňského roku ve Strakonicích. Dynamo se velice rychle ujalo vedení díky vlastní brance Jana Pintéra, který ve Strakonicích hostoval právě z Českých Budějovic. Domácí však stačili ještě v prvním poločase skóre otočit ve svůj prospěch. Rezerva Českých Budějovic ve druhém poločase přidala a po brance Tomáš Marušky se hosté dočkali zaslouženého vyrovnání. Když už se zdálo, že zápas skončí spravedlivou dělbou bodů, hlavní sudí daroval domácím po diskutabilním zákroku Pavla Picky pokutový kop. S nenadálou výhodou si dokázal poradit domácí Oslovič a tři body nakonec zůstaly ve Strakonicích. Hostující hráči tak odjížděli domů s pocitem hořkosti a touhou vrátit Strakonicím v odvetě vše i s úroky.

Poslední vzájemný zápas:
SK Strakonice 1908 - SK Dynamo České Budějovice B 3:2


Branky: 28. Beránek, 36. Hodánek, 82. Oslovič z pen. - 7. Pintér vlastní, 63. Maruška
ŽK: Oslovič, Hodánek, Pintér - Švehla, Picka, Pouzar, Hrbáč
Rozhodčí: Kocourek - Urban, Němec
Diváci: 723

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Kafka - Peroutka (73. Janoušek), Martínek, Švehla, Picka - Kladrubský, Mácha (46. Pouzar), Mašát, Hrbáč - Maruška (79. Schön), Matoušek
Trenér: Jan Poštulka

Sestava SK Strakonice 1908: Charvát - Pintér, Krejčí T., Oslovič, Krejčí P. - Roučka, Hodánek, Předota, Káník (89. Marc) - Frnoch (54. Pavelka), Beránek


Strakonice hrají třetí nejvyšší soutěž již druhým rokem. Ačkoliv zatím hrály vždy spíše druhé housle, na Dynamo B se jim daří. ČFL pamatuje tři derby mezi rezervou Českých Budějovic a Strakonicemi. Ani v jednom z nich nezískalo Dynamo plný bodový zisk. Dvakrát se radovali fotbalisté ze Strakonic, jednou skončilo utkání remízou. Skóre ze vzájemných zápasů hovoří 6:3 ve prospěch Strakonic, Béčko Českých Budějovic má tedy co napravovat.

Do Strakonic měl ve středu přijet tým Bohemians 1905, počasí však bylo opět proti a oba týmy tak měly namísto fotbalu plánovaný odpočinek. Poslední mistrovský zápas tak hrály Strakonice v neděli s týmem ze Střížkova. A zrodilo se v něm obrovské překvapení, když jedinou branku zápasu vsítil krátce po začátku zápasu Předota a Jihočeši tak získali cenné tři body.

Poslední zápas SK Strakonice 1908:
SK Strakonice 1908 - FC Praha 9 Střížkov 1:0


Branky: 3. Předota
ŽK: Roučka, Poláček – Fenyk, Kejha, Obermajer
Rozhodčí: Rožec – Wencl, Jedlička

Sestava SK Strakonice 1908: Samoel - Tomáš Krejčí, Hovorka, Grombíř, Pavel Krejčí - Předota (90. Nousek), Hodánek, Pechar, Roučka - Poláček (90. Pavelka), Smíšek (79. Káník)

Největší oporu mají Strakonice momentálně v osobě brankáře. Miroslav Samoel je ve Strakonicích zapůjčen ze Slavie Praha. Ačkoliv se týmu příliš nedaří, již dvakrát vychytal mladý gólman na jaře čisté konto. Další známou tváří v dresu Strakonic je Vlastimil Grombíř. Také on ale ve Strakonicích pouze hostuje. Na hostování z Českých Budějovic je ve Strakonicích Martin Smíšek, který se určitě bude chtít proti “svým“ co nejvíce vytáhnout. Na testech v Dynamu byl v zimní přestávce útočník Pavelka. I on by měl rezervě co oplácet.

Jihočeské derby bude mít výkop v sobotu 15.4.2006 od 10:15. Místem konání zápasu bude TCM Mladé. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan Wencl, jeho asistenty na čarách potom budou pánové I. Polák a Šifalda. Na regulérnost zápasu bude z pozice delegáta dohlížet pan Havlíček.