Další ze soubojů rezerv čeká tuto sobotu juniorku Dynama. Na Složiště přiveze trenér Luboš Kozel B-tým Slavie Praha. Oba soupeři se velice dobře znají a očekávat se dá kvalitní podívaná. Rezervě Dynama patří v tabulce šesté místo, Slavia je o jednu příčku lepší. V sobotu se tedy na Složišti odehraje přímý souboj o páté místo.

Proti Slavii B nastoupí rezerva Dynama zřejmě v tradiční sestavě. Počítá se i s obvyklou výpomocí pendlů Zdeňka Křížka, Martina Leštiny a Michala Máchy. Zdeněk Křížek odvádí velice kvalitní a především spolehlivé výkony. Obrana by mohla mít složení Petr Martínek, Michal Mácha, Jiří Peroutka, Martin Leština. Do obrany je připraven nastoupit také Libor Matoušek. Záloha bude mít pravděpodobně také tradiční složení: Radiim Pouzar, Marcel Kordík, Lukáš Adam a Jiří Hrbáč. Útočná dvojku Tomáš Maruška, Michal Mašát by také nemělo nic narušit. Na střídaní budou tradičně připraveni Jakub Janoušek, Josef Příhoda, Michal Skopalík a Pavol Pronaj.

Poslední utkání Jihočechů se Slavií B skončilo šťastněji pro Dynamo. Černobílá rezerva podala v Praze velice zkušený výkon, opřený o bezchybnou hru obrany. Jedinou branku zápasu zaznamenal v 59. minutě přesnou hlavičkou střídající Vlastimil Švehla. Naše Béčko tak na podzim i po utkání na Slavii drželo první příčku celé ČFL.

Poslední vzájemný zápas:
SK Slavia Praha B - SK Dynamo České Budějovice B
0:1

Branky: 59. Švehla
ŽK: Mejzlík - Táborský, Kordík, Martínek
Rozhodčí: Zeman - Hrubeš, Duchoň
Diváci: 155

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Peroutka, Martínek, Pivoňka (49. Švehla), Picka - Táborský, Mašát, Kordík (71. Pouzar), Hrbáč - Schön (90. Janoušek), Matoušek
Trenér: Jan Poštulka

Sestava SK Slavia Praha B: Slavík - Parys, Vondráček, Studík, Švamberg (61. Mejzlík) - Kováč (71. Borovský), Gecov, Victorino (38. Eliáš), Held - Dubský, Černoch
Trenér: Luboš Kozel

S rezervou Slavie Praha se zatím naše Béčko utkalo v rámci ČFL sedmkrát. Opět se tedy bude jednat o souboj tradičních rivalů. “Sešívky“ dokázalo v souboji rezerv Dynamo porazit dvakrát. Poslední výhru nad juniorkou Slavie jsme si připsali právě v podzimní části třetí ligy. Třikrát jsme se Slavií prohráli a dvakrát remizovali. Bilance vzájemných zápasů je tedy poměrně vyrovnaná

Mužstvo Slavie Praha má už několik let velice silné juniorské výběry. Právě z úspěšných dorosteneckých kategorií následně přecházejí talentované hráči do B-týmu. Fotbalové osobnosti má tým Slavie B na trenérské lavičce. Funkci hlavního trenéra plní v juniorce Slavie exligový hráč Luboš Kozel. Jeho asistentem je bývalý vynikající obránce, hrající několik sezón také v Českých Budějovicích – Libor Koller. V brance rezervy Slavie se poslední dobou objevuje zkušený slovenský gólman Matúš Kozáček. V záloze Slavie B nastupuje k zápasům maďarský fotbalista Zoltán Hercegfalvi. Za juniorku také nastupuje David Kalivoda, hrající pravidelně první ligu za slavistické Áčko. Pozor by si měla dát obrana Dynama na záložníka Milana Černého, kterému se poslední dobou střelecky daří.

Rezervní tým Slavie čekala tuto středu ještě dohrávka v Čáslavi. V nedělním 24. kole si sešívaná juniorka připsala cenné tři body po vítězství v derby nad týmem ze Střížkova. Vypjaté utkání nedohrál útočník Pekhart a z trenérské lavičky byl vykázán také trenér Luboš Kozel. Paradoxně se na všech pěti brankách podíleli hráči Slavie. Úvodní branku zápasu vsítil hned v 9. minutě zápasu Nachtman. Bohužel se trefil do vlastní sítě. Černý a Hercegfalvi skóre následně otočili ve prospěch sešívaných. Od 59. hrála Slavia bez již zmiňovaného Pekharta, který opustil hřiště pro údajně nafilmovaný pád v pokutovém území. I v oslabení se dokázal prosadit Kalivoda a zvýšit tak na 3:1. Hosté už stačili pouze korigovat, když střelu Zoubka nešťastně tečoval za záda svého gólmana jeden ze slavistických obránců.

Poslední zápas SK Slavia Praha B:
SK Slavia Praha B - FC Praha 9 Střížkov 3:2


Branky: 28. Černý, 32. Hercegfalvi, 68. Kalivoda - 9. Nachtman (vlastní), 81. Zoubek
ČK: Pekhart (SLA)

Sestava SK Slavia Praha B:Kozáčik - Bauer, Šmíd, Nachtman, Held - Hercegfalvi (88. Parys), Gecov, Kalivoda, Černý - Dubský (90. Jarolímek), Pekhart

Duel rezervních týmů Dynama a Slavie bude k vidění v sobotu 29.4.2006 na Složišti v Mladém. Výkop je stanoven na tradiční čas 10:15. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan Mareš, asistenty na čarách pánové Zeman a Blažej. Delegátem zápasu byl jmenován pan Šimek.