Během svátečního odpoledne na E.ON stadionu na Střeleckém ostrově přišli představitelé klubu s jednou velmi zajímavou novinkou. Návštěvníci našeho webu již v průběhu soboty zaregistrovali, že fotbalový klub Dynamo České Budějovice bude mít od nedělního zápasu s HFK Olomouc nové klubové logo! Základní vzhled dosavadního loga zůstal zachován, ke změně došlo pouze v barevném sladění. Uvnitř článku můžete porovnat původní černobílé a současné purpurověčerné logo.
Staré logo Nové logo

Tisková informace

Před posledním zápasem letošní ligové fotbalové sezony bylo na E.ON stadionu uvedeno v neděli (4. 6. 2006) do života nové logo klubu SK Dynamo České Budějovice. Dynamo oslavilo v loňském roce 100 let své existence. A byla to stovka plná zaujetí, úsilí, tvrdé práce a vydřených úspěchů. Tomu odpovídaly i klubové barvy – černá a bílá – barvy horníků pracujících tvrdě v dole.

Dnes klub zažívá s postupem do první ligy nový start, dokončuje se nový stadion, klub disponuje jedním z největších tréninkových center mládeže v republice, v týmu hraje klubový odchovanec – jediný český reprezentant hrající v domácí soutěži – Karel Poborský. To vše by mělo odrážet i nové logo klubu. A kdy jindy ho změnit než po sto letech. Proto černou barvu tvrdé práce doplňuje zářivá purpurová. Je to barva kuráže, vznešenosti, důstojnosti a velkoleposti, ale i odpovědnosti a inteligence. K tvrdé práci se přidružuje elegance a lehkost, kreativita a dokonalost. A jaký je nový znak Dynama, taková ať je hra na hřišti, takové ať jsou úspěchy a život klubu alespoň po dalších 100 let.