Závěrečný zápas této sezóny 2005/06 čeká v sobotu B-tým Dynama. Rezervní celek Českých Budějovic předehrál ve středu zápas v Chomutově a po sobotním zápase s Náchodem čeká mladíky Dynama dlouho očekávané volno. Juniorka Dynama si již dvě kola před koncem ČFL zajistila definitivu soutěže i pro příští rok, proti Náchodu tedy můžeme hrát v naprostém klidu. Minulou sobotu prolomilo Béčko šňůru zápasů bez vstřeleného gólu, pocit radosti ze vstřelené branky by tedy mohli hráči juniorky dopřát i domácím divákům. Naprosto poklidný zápas to ale v sobotu určitě nebude. Náš sobotní soupeř bojuje ze všech sil o záchranu a rozhodně nepřijede dělat na jih Čech sparingpartnera.
A-týmu již letos skončila sezóna a po oslavách postupu do první ligy nastoupila většina hráčů na dovolenou. Výpomoc pendlů ale již není zapotřebí. Minulou sobotu přivezl rezervní tým Dynama z Teplic bod za remízu, který jsme potřebovali k záchraně v soutěži. Oba gólmani B-týmu mají zdravotní potíže, nejen na pozici brankáře dostane v sobotu příležitost někdo z dorostenců. Na závěr sezóny se nestihnou pravděpodobně doléčit obránci Libor Matoušek, Pavel Picka a Vlastimil Švehla. Tradiční stoperskou dvojici Petr Martínek, Jiří Peroutka tak doplní na krajích obrany dorostenci. Záložní řada by mohla nastoupit ve stejném složení jako v uplynulém kole v Chomutově: Tomáš Maruška, Marcel Kordík, Michal Mašát, Radim Pouzar. Ze záložníků nestihne konec sezóny Michal Skopalík, laborující s kotníkem. Útočná vozba nastoupí zřejmě ve složení Aleš Matoušek, Jakub Janoušek.

Poslední vzájemný zápas odehráli obě mužstvo v listopadu loňského roku. Pro Jihočechy nedopadl zrovna nejlépe. Po hrubých chybách v obranné hře jsme pustili soupeře do dvoubrankového náskoku. Ve druhém poločase zvýšil exbudějovický Kopecký již na tříbrankový rozdíl, v poslední minutě docílil alespoň čestného úspěchu pro černobílé barvy Michal Mašát. Domácí prostředí hraje při duelech Dynama s Náchodem velice důležitou roli. V podhůří Orlických hor jsme nedokázali bodovat ani jednou (0:1, 2:4, 1:3). Na domácí půdě už je to o mnoho lepší (1:0, 1:1).

Poslední vzájemný zápas:
FK Náchod-Deštné - SK Dynamo České Budějovice B 3:1


Branky: 15., 31. Hájek, 60. Kopecký - 90. Mašát
Rozhodčí: Koval - Polák, Stránský

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Peroutka, Švehla, Martínek, Picka - Příhoda, Kordík (59. Pouzar), Vozábal, Hrbáč (72. Mašát) - Maruška (65. Janoušek), Svoboda
Trenér: Jan Poštulka

Sestava FK Náchod-Deštné: Kobos - Moník, Havlíček, Kaplan, Petřík (89. Rompotl) - Míl, Hubka, Kopecký (65. Havrda), Merganc - Hájek (80. Zelený), Jandík.

Stejně jako Dynamo, také Východočeši bojují poslední dobou s četnými zraněními. Po odpykání karetního trestu vrátí trenér Šafář do sestavy Davida Hudce. Prvoligové zkušenosti má z fotbalistů Náchoda dvojice hráčů. V Hradci Králové hrával útočník Martin Merganc. Záložník Jan Míl potom okusil první ligu v Jablonci, Slovácku a Zlíně. Náchod-Deštné letos neprožívá zrovna hvězdnou sezónu. Po poměrně zdařilém podzimu následoval prudký jarní pád tabulkou. Na vině je především nepříliš kvalitní defenzivní hra. Ve dvaatřiceti zápasech ČFL lovili gólmani Náchodu míč za svými zády celkem padesátkrát. Vícekrát inkasovali pouze Strakonice a Chomutov, kteří již vybojovali sestup do divize. Tomuto strašáku zatím Náchod poměrně zdárně uniká. Definitivu pro účast v ČFL pro příští rok si jistě budou chtít náchodští vybojovat již v předposledním zápase.

Poslední zápas FK Náchod-Deštné:
FK Náchod-Deštné - FC Praha 9 Střížkov 0:3 (0:2)


Branky: 18. Ibe, 35. Šmejkal, 62. Šisler
Diváci: 280
Rozhodčí: Drábek

Sestava FK Náchod-Deštné: Vacho - Rompotl, Kopřiva, Kaplan (70. Koňušík), Moník - Vít (60. Umlauf), Jandík, Jirman, Kubištel - Merganc, Hájek (81. Kalmán)

Souboj dvou týmů ze spodních pater tabulky se uskuteční v sobotu 10.6. v TCM Mladé. Výkop bude v tradičních 10:15. Mimo dvaadvaceti hráčů bude na pažitu pobíhat s píšťalkou pan Navara, po krajích hřiště budou s praporky vyklusávat pánové Zeman a Vočka st.

Historie FK Náchod-Deštné

zdroj: www.fknachod-destne.cz

Fotbalový oddíl byl v Náchodě založen v roce 1901. Tehdejší SK Náchod byl v předválečné době nejúspěšnějším celkem českého venkova, neboť ve 30.létech hrával stabilně I.ligu,což dokumentuje i dnešní umístění na 26.místě historické tabulky I.ligy. Po 2.svět.válce se v Náchodě dvakrát marně pokoušeli v kvalifikaci vrátit do nejvyšší soutěže.Dlouhá léta nesl klub název textilního podniku Tepna. Od roku 1973 do roku 1992 hrával pod hlavičkou TJ Náchod. Jednu sezónu nesl klub název SK SomoS Náchod,od roku 1994 se jmenoval SK Náchod. Od 1.7.2001 vstoupil klub do soutěží pod novým názvem FK Náchod-Deštné s.r.o.,kdy došlo ke sloučení klubů SK Náchod a TJ Sokol Deštné v Or.horách.Zde byl klub založen v roce 1980 a začal v okresní soutěži. Počátkem 90.let vstoupil do klubu hlavní sponzor SPORTPROFI a tím začal vzestup fotbalu na Deštném v OLh. V sezóně 1999-2000 vyhrál celek oblastní přebor a postoupil do divize. V sezóně 2002-2003 postoupil celek do ČFL.

V minulosti i v současné době působí náchodští odchovanci nejen v I.lize,ale i v zahraničí: Lokvenc, Ulich, Vodehnal, Ondřej Herzán, Pavel Krmaš a Ondřej Szabo.

FK má k dispozici 2 travnaté plochy v Bělovsi a 1 trav. plochu na Deštném v Or.h. Kapacita stadionu, kde hraje A mužstvo svoje mistr.utkání, je okolo 5000 diváků. Klubové barvy modrá, bílá, červená. Čestným předsedou klubu je poslankyně Parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Horníková

Klub má v soutěžích: 3 celky mužů /1.ČFL.kraj.přebor,okr.přebor / 3 celky dorostu/ ČDSD+ČDMD,kraj,soutěž / 5 celků žáků /ČDSŽ+ČDMŽ,kraj,přebor SŽ+MŽ,okr.přebor MŽ/ 4 celky přípravek /kraj.přebor st. + ml.,okr.přebor st.+ml./ předpřípravka /nejmenší adepti fotbalu! Ve spolupráci se ZŠ Náchod-Plhov má klub sportovní třídy od 5.roč. do 9.roč. se zaměřením na fotbal