Pětičlenná redakce oficiálních internetových stránek Dynama České Budějovice hodnotila jednotlivé fotbalisty A-týmu a poté vybrala nejlepšího hráče sezony. Pouze čtrnáct zápasů stačilo Karlu Poborskému k tomu, aby s přehledem zvítězil. Na druhém místě skončil další záložník Martin Vozábal a třetí příčka patří brankáři Miroslavu Filipkovi. Nejlepším útočníkem byl podle redakce Ivo Táborský a z obránců nejvíce zaujal Jiří Kladrubský. Redakce stránek má tak o nejlepším hráči jasno, fanoušci Dynama mohou nejlepšího hráče vybírat až do konce června.

BRANKÁŘI

Miroslav FILIPKO (19 zápasů - 9 obdržených branek - 0,47 gólu na zápas) - 7,6 bodů
Mužstvo po svém návratu na trávník několikrát výrazně podržel a dokázal, že patří k nejlepším brankářům působících v Čechách. Pro tým bylo velkou smůlou, že byl převážnou část podzimu mimo hru a nemohl tak mužstvu pomoci v nepovedeném úvodu sezony. Po zranění se vrátil do sestavy v 11. kole venku ve Vítkovicích a od té doby nedostal gól dlouhých 585 minut. Jeho úctyhodnou sérii ukončil smolně žižkovský Prášil, když v gól přetavil přímý kop ze třiceti metrů.

Zdeněk KŘÍŽEK (3 zápasy - 8 obdržených branek - 2,67 gólů na zápas) - 5,6 bodů
Své kvality dlouhodobě dokazoval především v dresu B-týmu. Příležitosti v áčku dostával jen velmi sporadicky a to v době, kdy se týmu většinou nedařilo. Několikrát dokázal, že by mohl být vhodnou dvojkou i pro příští sezonu, jako jednička by však v první lize asi ještě neobstál. Chybí mu hlavně klid a zkušenosti.

Tomáš BELIC (8 zápasů - 9 obdržených branek - 1,13 gólu na zápas) - 4,8 bodů
Angažmá v Dynamu mu příliš nesedlo. Zpočátku se dokázal protlačit na post brankářské jedničky. Po několika vydařených zápasech ale vyrobil několik "nevynucených chyb", které stály Dynamo body. Dělaly mu také problémy negativní ohlasy některých fanoušků, kteří mu každé sebemenší zaváhání dlouho připomínali. V Dynamu vydržel pouze půlku sezony, na jaře figuroval na soupisce Vítkovic. 

OBRÁNCI

Jiří KLADRUBSKÝ (18 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 7,1 bodů
Patřil k nejpříjemnějším překvapením druholigové sezony. Pravidelně začal příležitosti dostávat až v druhé polovině sezony a hned patřil mezi nejlepší hráče na hřišti. Skvělý v situacích jeden na jednoho, perfektně zvládá držení míče a více by mu asi seděla role dirigenta hry. Ve svém věku se ještě nevyhnul drobnějším chybám, s počtem přibývajících zápasů se jeho výkony lepšily. Potvrdil, že má obrovský potenciál, který by mohl po boku zkušenějších bohatě zúročit již následující sezonu.

Jakub BUREŠ (22 zápasů - 1 vstřelená branka - 2 asistence) - 6,5 bodů
I díky jeho příchodu se Dynamo v průběhu podzimu zvedlo ze samého dna druholigové tabulky. Hned ve svém úvodním zápase v černobílém dresu vstřelil vítězný gól na Spartě a okamžitě se zabydlel na levém kraji obrany.  I přes svou vysokou postavu si poměrně solidně rozuměl s míčem, problémy mu nedělalo ani zaútočit, či vyslat spoluhráče do šance. Svým ofenzivním pojetím hry dokázal několikrát překvapit soupeře.

Roman PIVOŇKA (24 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 6,5 bodů
Další z řady odchovanců Dynama, na které se v letošní sezoně pravidelně sázelo, což bylo velmi dobře. Byl důrazný, tvrdý, neuhnul před žádným soubojem. Někdy měl problémy se spoluprácí s ostatními beky a občas také zaváhal při rozehrávce. Prezentoval se jako jeden z nejlepších hlavičkářů Dynama.

Jiří SKÁLA (22 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 6,4 bodů
Přišel do Dynama v době, kdy byl tým v hluboké krizi. Od prvních zápasů dokázal, že se jedná o zkušeného obránce, který sází hlavně na důraz a bojovnost. Díky věku již začíná ztrácet rychlost, o to více se ale může spoléhat na dobré čtení hry. Posledních několik kol odehrál jako kapitán týmu, když převzal kapitánskou pásku po Martinu Vozábalovi.

David HOMOLÁČ (23 zápasů - 2 vstřelené branky - 1 asistence) - 6,3 bodů
Řízný, nekompromisní obránce. Svými zákroky si od úvodních minut dokázal v každém zápase na trávníku zjednat respekt. Několikrát v sezóně to bohužel s tvrdostí přehnal a hned v úvodním zápase druholigového ročníku nedohrál kvůli červené kartě. Pro Dynamo je velmi platný pro své zkušenosti a především přehled o hře. Vynikající hlavičkář, schopný také zakončovat. S přibývajícím věkem bohužel ztrácí na rychlosti.

Vladimír PONČÁK (6 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 6,3 bodů
Stejně jako celý tým prožíval těžký vstup do sezony. Na pravé straně obranné formace sice podával vyrovnané výkony, svými ofenzivními výpady ale mužstvo k lepším výkonům nemotivoval. V Dynamu začínal pomalu stagnovat, a proto byl pro něho odchod do Jablonce vysvobozením.

Martin LEŠTINA (8 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 5,4 bodů
Nikdo asi nepředpokládal, že po výronu kotníku, který si přivodil v úvodním kole v zápase s Žižkovem, bude týmu chybět více než půl roku. Po zranění se v základní sestavě objevil až v dohrávaném zápase na Kladně, kde Dynamo prohrálo 0:2. Pokud se však v nějakém následujícím zápase na hřišti objevil, odvedl spolehlivý a bezchybný výkon. V situacích jeden na jednoho si dokáže soupeře ohlídat. Pokud bude v příští sezoně zdráv, nabídne určitě daleko více.

Radek MEZLÍK (8 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 4,5 bodů
Do Dynama přišel v průběhu zimní přestávky a určitě čekal, že si zahraje více. Jistotu druhé ligy měl předtím v Brně, jenže na jihu Čech na něj většinou zbývalo místo na lavičce náhradníků. Zimní přípravu Dynama odehrál ve velkém stylu, v soutěžních zápasech ale často chyboval a nesedl mu ani post defenzivního záložníka v utkání na Žižkově (jeden ze tří zápasů, které odehrál celé).

ZÁLOŽNÍCI

Karel POBORSKÝ (14 zápasů - 8 vstřelených branek - 8 asistencí) - 8,4 bodů
Svým příchodem do Českých Budějovic obrátil na pár neděl město na ruby. Hned od prvních zápasů hrál s ohromnou chutí a protihráči z něj někdy měli až přehnaný respekt. Nejednou potvrdil, že patří mezi největší hvězdy českého fotbalu. Skóroval, vymýšlel, přihrával, centroval. Občas vyvracel tvrzení, že jeden hráč nemůže vyhrát zápas. V průběhu jarní části sezony začala ale jeho forma klesat a po svalovém zranění muselo Dynamo posledních několik rozhodujících kol odehrát bez něj.

Martin VOZÁBAL (29 zápasů - 9 vstřelených branek - 5 asistencí) - 7,8 bodů
Srdce Dynama. V některých chvílích se možná hůře vypořádával s tlakem, který byl na jeho osobu vyvíjen. Především v podzimní části sezony si toho musel od fanoušků hodně vyslechnout a neměl tak klid pro hraní fotbalu. V závěru sezóny to byl ale opět starý dobrý "Vozi", byl režisérem a dispečerem hry Dynama. Pokutové kopy proměňoval i ve vypjatých momentech s bravurou jemu vlastní a Dynamu tak připisoval důležité body.

Jaromír PLOCEK (29 zápasů - 4 vstřelené branka - 8 asistencí) - 7,4 bodů
V současné době jeden z jen velmi těžko nahraditelných článků záložní řady. Dokáže hrát na obou stranách, kde dělá soupeřům velké problémy svou rychlostí a obdivuhodným fyzickým fondem. Častěji nastupoval na levém kraji zálohy a tento post mu očividně vyhovoval méně než napravo. Šikovný fotbalista s velice vyspělým fotbalovým myšlením si zahrál několikrát i v obraně, kde však nemohl uplatnit své ofenzivní choutky.

Ivan DVOŘÁK (27 zápasů - 0 vstřelených branky - 1 asistence) - 7,1 bodů
Dělník hřiště k pohledání. Bez jeho “boření“ už si fanoušci jen těžko představují hru Jihočechů. V letošní sezóně prokazoval také, že umí zaútočit a především velmi nebezpečně vystřelit. Pokud má den, je ho plné hřiště a neprojde přes něj jediný soupeř.

Michal BELEJ (23 zápasů - 3 vstřelené branky - 4 asistence) - 6,9 bodů
Z několika hráčů, kteří přišli před sezonou nebo v jejím průběhu, zaujal asi nejvíce. Na postu levého záložníka mu však chybí více citu pro hru a také spolupráce s týmem. Své nejlepší výkony podával paradoxně v zápasech, kdy se zbytku týmu vůbec nedařilo. Po příchodu Karla Poborského se na hrací ploše neobjevoval tak často a sezona pro něj skončila předčasně, když si v dubnovém zápase na Kladně vážně poranil koleno. V Dynamu byl jako hostující hráč, jeho setrvání v klubu je tak nejisté.

Jiří HRBÁČ (5 zápasů - 0 vstřelených branek - 1 asistence) - 6,5 bodů
Do A-týmu se dostal díky zranění spoluhráčů a určitě nezklamal. Postupem času mohl nabírat v těžkých zápasech zkušenosti a stát se právoplatnou součástí prvního mužstva, avšak v posledních zápasech sezony chyběl kvůli zranění. V B-týmu podával celou sezonu velmi dobré výkony a je velkým příslibem do budoucnosti.

Jan GRUBER (10 zápasů - 0 vstřelených branek - 1 asistence) - 5,4 bodů
Na hřiště se příliš nedostával a když už dostal od Františka Cipra důvěru, nepřekročil svůj stín. Sezóna jej nezastihla v nejlepší formě a hostování v Příbrami bylo velice dobrým řešením.

Lukáš ADAM (8 zápasů - 0 vstřelených branek - 1 asistence) - 5,1 bodů
Hráč s vynikající střelou ze střední a větší vzdálenosti. Kvůli tahanicím o nové smlouvě neodehrál na jaře ani jeden zápas za A-tým. V zápasech za béčko dokázal, že konečně přidal na důrazu a bojovnosti. Stále by ale mohl působit na hřišti aktivnějším a dravějším dojmem. Hra s balónem mu nedělá problémy, při výběru volného prostoru občas trochu tápe.

Josef NĚMEC (8 zápasů - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 4,6 bodů
Je vidět, že má již svá nejlepší léta za sebou. Dlouho ho brzdilo zranění, kvůli kterému úplně vypadl z rytmu. Bohužel se do něj nedokázal dostat ani když náhodou nastoupil na trávník. Za celou sezonu odehrál pouze jeden celý zápas, v základní sestavě nastoupil třikrát...

Radek KREJČÍK (4 zápasy - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 4,1 bodů
Stárnoucí fotbalista v dresu Dynama zklamal. Na hřišti se objevoval málokdy. Nedělal výraznější chyby, ale také nepřekvapil. Nedokázal zhostit své role a kombinace se na něm většinou spíše zabrzdily.

ÚTOČNÍCI

Ivo TÁBORSKÝ (20 zápasů - 9 vstřelených branek - 2 asistence) - 7,4 bodů
V úvodu sezóny byl terčem posměchu fanoušků, v závěru byl nejlepším hráčem Dynama. Potřebuje hrát v základní sestavě. Sbíhal si pro míče do hlouby pole, operoval po celém hřišti. Skóroval, nahrával, zařizoval góly. Má obří zásluhu na postupu Dynama. Pohyblivý, běhavý hráč s čichem na góly a citem pro hru. Upozorňoval na sebe i výbornou kondicí - v závěrech zápasů pravidelně proháněl unavené obránce soupeře a vytvářel další příležitosti pro tým.

Václav MRKVIČKA (23 zápasů - 10 vstřelených branek - 1 asistence) - 6,5 bodů
Nejlepší střelec týmu střílel góly hlavou i nohou. Dokázal se v nestřeženém okamžiku odpoutat od obránce a nekompromisně trestat. Občas mu chyběla lepší spolupráce se záložní řadou třeba při zakládání útoku. Dokáže zápas oddřít na krev, ale někdy na něm bylo vidět, že se špatně vyspal.

Petr FALDYNA (16 zápasů - 6 vstřelených branek - 2 asistence) - 6,4 bodů
Nejlepší kanonýr druhé ligy vstřelil většinu branek na podzim v dresu Kunovic. Druhou část sezony nastupoval za Dynamo a k třinácti brankám přidal dalších šest. Jeho potence mu však vydržela pouze pár zápasů, poté se spíše zastřeloval. Někteří fanoušci od něj čekali asi více.

Ivo SVOBODA (10 zápasů - 2 vstřelené branky - 3 asistence) - 4,9 bodů
V B-týmu skvělý, v Áčku mdlý. Ve třetí lize dokázal rozvrátit snad všechny obrany, ve druhé se mu opět příliš nedařilo. Když má svůj den, je k nezastavitelný. Bohužel většina jeho vystoupení byla podprůměrná a Dynamo po podzimní části opustil, když přestoupil do Jihlavy.

Lubomír MYŠÁK (3 zápasy - 0 vstřelených branek - 0 asistencí) - 3,9 bodů
Do Dynama přicházel s vizitkou střelce. Za rok a půl ale nedokázal v černobílém dresu vstřelit jedinou branku a na hřišti bylo vidět, že se trápí. V Budějovicích letos působil jen v úvodu podzimu, i přes zlepšené výkony nedokázal střelecké prokletí prolomit. Větší část sezony odehrál v Prachaticích.

Martin SMÍŠEK (5 zápasů - 1 vstřelená branka - 0 asistencí) - 3,0 bodů
Do Dynama přišel v roce 2004 jako velká neznámá. Vracel se z angažmá v Německu a nikdo nevěděl, co se od něj dá čekat. Poměrně dlouhou dobu se aklimatizoval a střelecky se mu dařilo spíše v B-týmu. Po odchodu Kuliče s Lafatou nastoupil do přípravy, ve které se zdálo, že se blýská na lepší časy. Úvod sezony mu ale vůbec nevyšel a brzy odešel na hostování do Strakonic.

Ostatní fotbalisté (Michal Mácha, Martin Jasanský, Marcel Kordík, Michal Schön, Tomáš Maruška a Aleš Matoušek) odehráli méně než 180 minut a nebyli do hodnocení zařazeni...