Tak je to definitivně potvrzeno. Dlouholetá českobudějovická ikona Martin Vozábal odchází z jihočeské metropole. Na dlouhou dobu naposledy se na E.ON stadionu objevil v pondělí ráno. Přesně v moment, kdy mužstvo Dynama odjíždělo na soustředění na Churáňov. „Situace je jasná. Pan Řezník složil peníze na účet, jak Budějovice chtěly, a domluvil se s panem Kořínkem, takže je to hotové,“ řekl Vozábal.
Sedmadvacetiletý záložník se v pondělí dopoledne naposledy rozloučil s bývalými spoluhráči a realizačním týmem. „Já jsem s tímhle scénářem počítal, takže už jsem byl sbalený a připravený. Budějovice mi nechtěly dát svolení bez finanční jistoty, takže tomu scházelo pouze bankovní potvrzení, že ty peníze jsou na účtu. Dneska ráno se to definitivně vyřešilo,“ popsal situaci Martin Vozábal. Kolem jeho odchodu, a to nejen toho do Slovácka, už se toho namluvilo dost. Již v minulých letech totiž musel odolávat vábení jiných tuzemských i zahraničních klubů. „Nějaké šance vždycky byly. Ta poslední třeba na podzim Kladno, což nakonec nevyšlo. Co se týče přestupu, tak tohle je vlastně poprvé. Vždycky jsem byl někde akorát na hostování,“ přemítá tvůrce hry. „Rozhodli jsme se s přítelkyní, že uděláme tenhle krok. Ona dobře věděla, jaký jsem tu měl rok po sportovní stránce i těch dalších. Všechno to prostě zapadalo do sebe, že je nejvyšší čas odejít,“ rozdmýchává nostalgii táborský odchovanec.

Nechybělo málo a na domácích trávnících jsme ho vůbec nemuseli vídat. Na české podmínky vcelku kosmopolitní nabídka totiž přišla ze Švédska. Z celé transakce nakonec záhy sešlo. „Oni mi nabídli zajímavé podmínky, ale finančně to nebylo tak lukrativní, abych tam odstěhoval rodinu. To byl asi ten důvod, proč jsem dal přednost Slovácku. To je sice tři sta kilometrů, ale pořád můžu kdykoli dojet domu,“ říká Vozábal, který tedy již v pondělí odpoledne vystoupil z auta v Uherském Hradišti. „Smlouva už je daná a já ji podepíšu dnes odpoledne. V pátek jsem byl v Hradišti na návštěvě, takže jsem se již setkal s vedením a tu smlouvu, na které jsme se dohodli již dříve, jsem si pouze ověřil,“ řekl v pondělí dopoledne “Vozy“, který se mužstvu 1.FC Slovácko upíše na tři roky. Rozhodování o odchodu však nebylo jednoduché. Nakonec ale sám hráč věří, že se rozhodl správně.

„To rozhodnutí vzniklo asi pět kol před koncem sezony, ale nechtěl jsem o tom mluvit, protože se tu hrálo o hodně,“ vzpomíná ne perné chvilky Dynama účastník letních olympijských her v Sydney. „Chtěl jsem, aby Budějovice postoupily do ligy, protože v ten moment bych věděl, že budu odcházet s čistým štítem a budu moct mít klidně svědomí. Po postupu jsme se sešli s představiteli klubu a v tu chvíli už to mohlo zvrátit jen to, že bychom se třeba dohodli na nové smlouvě nebo že bych třeba odjel do Švédska nebo něco podobného. Čím dál tím víc jsem ale cítil, že to rozhodnutí je nezvratný, v čemž mě utvrdili i lidi, kterým věřím. Řekli mi, že je prostě čas,“ vysvětluje Martin Vozábal, jenž přestupuje do Slovácka s jistým mrazením v zádech. “Je to úplně něco nového. Přiznávám, že budu asi hodně nervózní, ale zároveň se moc těším. Přece jen tady jsem měl určitou pozici a dá se říci své jisté, znal jsem tu navíc všechny kluky. O to víc teď budu muset makat,“ napsal tečku za svým angažmá pod Černou věží někým milovaný, jiným nenáviděný “Vozy“.