Fotbalisté Dynama České Budějovice, kteří vstoupili úspěšně v Nové Včelnici do herní přípravy na nadcházející sezonu, se ve středu od 17:00 představí na hřišti Sedlce, kam dorazí i Marila Příbram vedena trenérem Pavlem Tobiášem. Zatímco v Dynamu k příliš velkým hráčským změnám nedošlo, Středočeši se na jihu Čech představí se značně obměněným kádrem a sedmi novými hráči. Trenér Dynama František Cipro v minulých dnech avizoval, že se v utkání s Příbramí pravděpodobně v sestavě objeví další fotbalista, kterého budou Jihočeši v nadcházejících dnech zkoušet.
Svěřenci Františka Cipra absolvovali v minulém týdnu kondiční soustředění na Šumavě a do turnaje v Nové Včelnici vstupovali z plného tréninkového zatížení. Od začátku tohoto týdne se připravují v Českých Budějovicích a konečně se také dostávají ke hře s míčem. Jihočeši odehrají všechny přípravné zápasy s velmi kvalitními soupeři a to by se jim mohlo hodit. "S Příbramí to bude další vítaná prověrka s prvoligovým soupeřem, příležitost dostanou všichni hráči," řekl trenér František Cipro. Dynamo hrálo nebo bude hrát v přípravě pouze s ligovými týmy, a to především s prvoligovými (Kladno, Plzeň, Příbram, Olomouc, Slavia) a jediným zástupcem druhé ligy bude v turnaji v Písku taktéž velmi kvalitní Viktoria Žižkov. Vedle toho by měli Jihočeši nastoupit i ke dvěma zápasům se zahraničními soupeři. Již nyní je jisté, že se Dynamo představí v Německu proti Energii Cottbus a pro jihočeské příznivce o poznání zajímavější zápase se snaží vedení klubu teprve dojednat. "Dvanáctého července bychom tady na jihu Čech rádi hráli s Dynamem Kyjev, avšak jednání jsou dost složitá a rozhodně se nedá nyní říci, že by to bylo již dnes jisté," řekl na pondělním setkání s fanoušky sekretář Milan Čadek.

Nyní ale Dynamo čeká zápas s Příbramí, ve kterém by měli nastoupit téměř všichni fotbalisté prvního mužstva. "Určitě ještě nebude Jirka Hrbáč, jinak bychom měli být ale kompletní," řekl pro Českobudějovické listy František Cipro. K dispozici by tak mohli být už i brankář Filipko, obránce Leština a defenzivní záložník Dvořák. Zahrát by si měli samozřejmě i všichni novicové Volešák, Jeslínek, Žižka a Adamec. Trenér Dynama také naznačil, že by nemuselo zůstat pouze u toho a že by se mohl v sestavě objevit i někdo nový: "Nevylučuji, že do zápasu naskočí i některý z dalších nových hráčů, které bychom chtěli v nejbližších dnech ještě otestovat."

Tým Příbrami začal s přípravou na nadcházející sezonu o poznání dříve než Dynamo a stihl již odehrát dva klasické přípravné zápasy. Nejprve příbramští prohráli 24. června s Mladou Boleslaví 1:3 (jejich jedinou branku dal nováček Bartoš) a o šest dní později nestačili ani Plzeň, které podlehli 0:2. "Druhý zápas přesto splnil svůj účel. Na výsledku se projevilo, že Plzeň je přípravě dál než my a její hráči působili živějším dojmem," řekl pro Příbramské listy Tobiášův asistent Karel Krejčí. Příbram přijede ve středu na jih Čech s řadou nových fotbalistů, v týmu jsou nyní brankáři Paleček (host. Prachatice) s Tomou (Slavia) a do pole Šindelář, Bartoš (oba Xaverov), Lesák (Ostrava), Polodna (Blšany) a Sviták (Mladá Boleslav).