Přípravný zápas mezi Dynamem České Budějovice a Marilou Příbram proti sobě svedl několik starých známých. Na své působení v jihočeské metropoli si zavzpomínal ve žlutém dresu hrající Miloslav Penner, který už delší dobu působí pod taktovkou dalšího českobudějovického patriota Pavla Tobiáše u Litavky. „Na Budějovice jsem v žádném případě nezanevřel. Prostě to beru jako fakt, že zde nebyl zájem, navíc mi skončila smlouva a teď jsem v Příbrami,“ tvrdí řízný bek, jenž odehrál v Sedlci první poločas zápasu, a nebyl tak přítomen gólovým hodům Michala Schöna.
První poločas nikterak nenaznačoval, že by mělo dojít k tak jednoznačnému vítězství Dynama. “Domácím“ chyběl ve valné většině mužů na trávníku pohyb a větší dávka chuti do útočení. Prakticky žádná vážnější střela na Pařízkovu branku a na druhé straně jeden gól v síti Miroslava Filipka. To bylo poločasové resumé. „Do druhé půle jsme šli hrát s trošku ofenzivnějším stylem, protože do té doby se hrálo na jednoho útočník. Pak jsme tam šli s Vaškem my a systém se změnil na 4-4-2, takže to byla asi ta důležitá změna,“ vysvětluje Michal Schön, jenž se stal hrdinou zápasu. Čistým hattrickem doslova deklasoval příbramské mužstvo. Nutno však podotknout, že jeho složení ve druhé půli bylo evidentně slabší nežli v poločase prvním. Tři branky v síti prvoligového mužstva ale mladému útočníkovi nikdo nevezme. „Určitě jsem nečekal, když jsem šel do druhé půli, že by mi to takhle vyšlo. Útočník jde na trávník vždy s tím, aby dal gól, to je jasné, ale tohle bylo hodně nad plán,“ má radost Schön. „Pár hattricků jsem už dal, ale to bylo samozřejmě pouze v dorostu.“ 72., 83. a 90. minuta patřili právě jemu. Vždy těžil z vynikající práce svých spoluhráčů. „Skoro všechny byly spíš takové doklepávky,“ uznává skromně. „Udělal jsem si prostor před brankou a Vašek mi to ideálně přihrál pod sebe. Ani jsem nepřemýšlel o nějakém umístění střely, v tu chvíli stačilo jen trefit bránu,“ popisuje takřka bezchybnou spolupráci s útočným druhem Václavem Mrkvičkou při prvním gólu. Druhému předcházel pro změnu únik Miroslava Plocka. „Docela pěkná akce po straně a potom to Plocán ideálně centroval. Přede mnou na to těsně nedosáhl Venca, tak jsem to za ním na malém vápně jistil. Kdyby na to dosáhl, tak dal ten gól on,“ směje se Schön, který v poslední minutě pečetil výhru Dynama. „Byla tam pěkná střela z první po centru a asi jsem byl na místě, kde jsem měl být, což je možná trochu umění najít si ten správný prostor, ale daleko víc je to o štěstí, že se ten míč k člověku ve správnou chvíli odrazí,“ nehoní si triko talentovaný střelec, který i přes gólovou explozi nestoupá na mysli. „Pro mě je cílem udržet se vůbec v kádru a pak dál můžu teprve myslet na nějaké další úspěchy,“ má jasno Michal Schön, jenž se k jeho smůle nevyhne sankciování za premiérové tři branky v působení u A-mužstva. „Lešťa už naznačoval, že to bude něco stát,“ směje se poněkud kysele.

Těžko říct, jak by utkání dopadlo, kdyby na hřišti zůstal i do jeho druhé polovičky obránce Miloslav Penner. I kdyby nic jiného, tak rozhodně by českobudějovičtí hráči neměli tak jednoduchý průchod k příbramské brance a klid v zakončování. „Mužstvo nastoupilo v první půli přibližně tak, jak by mělo vypadat v lize. Zatím to není optimální, ale myslím si, že jsem v prvním poločase obstáli. Vyhráli jsme ho 1:0 a to není špatné,“ tvrdil o přestávce Penner, který v tu chvíli ještě netušil, že jeho tým dostane čtyři branky. „Hrálo se mi celkem dobře. Bylo sice velké horko, ale na to se člověk nemůže v tomhle období nikterak vymlouvat,“ poznamenal známý fakt nesmlouvavý bek, který si kromě kvality hry v první poločase pochvaloval i dobře obhospodařovaný trávník. „Hřiště bylo připravené pěkně. Sice jsem tu nikdy ani za Dynamo nehrál, ale znám to tu, protože kolem velmi často jezdím. Trávník byl dobře připravený a je to rozhodně lepší, než hrát na nějakém tréninkovém hřišti, co nemá takovou úroveň.“ Není to tak dávno, co Miloslav Penner naháněl hrůzu soupeřovým střelcům jako krajní obránce Dynama České Budějovice. V Příbrami byl na hostování, ale návrat pod Černou věž se podle jeho slov konat nebude. „Skončila mi současně smlouva v Budějovicích a hostování v Příbrami a nyní jsem ve stádiu jednání s Příbramí. Momentálně je pan Starka na dovolené, takže vyčkávám, až přijede, a pak bychom se měli domluvit na další spolupráci,“ vysvětluje své počínání Penner, jenž by se pravděpodobně návratu “domů“ nebránil. „Bylo mi řečeno, že v Budějovicích je beků dost a že zájem o mě není, takže pro mě byla Příbram jasná volba.“ Řada ligových sezon v dresu Dynama musí chtě nechtě poznamenat sympatie hráče, který našel u soutoku Malše s Vltavou dobré útočiště. „Já mám ke klubu stále dobrý vztah a klukům jsem moc fandil a přál jim, aby se do ligy zase vrátili. Na Budějovice jsem v žádném případě nezanevřel. Prostě to beru jako fakt, že zde nebyl zájem, navíc mi skončila smlouva a teď jsem v Příbrami,“ uzavírá pomyslně své černobílé působení Miloslav Penner.