Fotbalový záložník Karel Poborský, který po skončení mistrovství světa ukončil reprezentační kariéru, s fotbalem nekončí! "V minulých dnech se Karel Poborský rozhodl, že na klubové úrovni bude ve své fotbalové kariéře ještě pokračovat," řekl ve čtvrtek pro Českobudějovické listy manažer a hlavní trenér A-týmu František Cipro. Velezkušený fotbalista se stal v minulých letech akcionářem klubu a na začátku roku 2006 převzal funkci generálního ředitele a předsedy představenstva Dynama. Budějovický kouč také dodal, že se Poborský v následujících dnech zapojí do přípravy: "Od pondělí bude trénovat individuálně, ale poté se již zapojí naplno s týmem."
Karel Poborský se vrátil do Dynama na podzim loňského roku, kdy byl po neshodách s trenérem Jaroslavem Hřebíkem vyhozen ze Sparty. Ještě na podzim stihl za Dynamo odehrát šest zápasů, v nichž vstřelil pět branek a výrazně tak pomohl tehdy trápícímu se týmu. Ve velkém stylu vstoupil i do jarní části sezony, avšak po sedmi zápasech se zranil a v dalších utkáních se již neobjevil.
Tři kola před koncem soutěže navíc odcestoval s reprezentačním týmem do Rakouska, kde absolvoval přípravu na mistrovství světa. Zdravotně zdecimovaná reprezentace ale na šampionátu propadla a Češi se vraceli již po třech zápasech v základní skupině domů...

Karel Poborský již před mistrovstvím světa avizoval, že se po jeho skončení bude rozhodovat o tom, kam budou jeho další kroky směřovat. Sám hráč poté po skončení turnaje připustil, že se nabízejí tři možnosti: "V úvahu by přicházel přestup do zahraničí, od kterého jsem ale kvůli rodině již upustil. V následující sezoně tedy budu buď pokračovat v Dynamu nebo ukončím aktivní kariéru." Za Poborského setrvání ve velkém fotbale orodoval v posledních týdnech trenér Cipro prakticky každý den: "S Karlem se o tom bavíme skoro pořád. Několikrát jsem mu říkal, že po neúspěchu reprezentace na mistrovství světa, by právě teď s fotbalem končit neměl. Měl by lidem ještě dokázat, že nepatří do starého železa," řekl Cipro na úterním setkání s fanoušky. Přání trenéra se vyplnila - Dynamo v nadcházející sezoně o svojí největší hvězdu nepřijde a především kouč Cipro má opět o starost méně. "Samozřejmě máme velkou radost z toho, že bude Karel pokračovat. Lepší posilu jsme si ani nemohli přát," řekl závěrem František Cipro.