Fotbalisté Dynama České Budějovice budou chtít na zápas proti úřadujícímu mistru z Liberce co nejdříve zapomenout. Jihočeši nevstoupili do utkání dobře a již po deseti minutách prohrávali po brance mladíka Frejlacha 0:1. Právě gólovou situaci nemohl na tiskové konferenci strávit kouč Dynama František Cipro. "Celou situaci jsme nevyřešili vůbec dobře. Soupeři jsme darovali rohový kop, který vůbec nemusel být. Poté navíc Filipko nedokázal vyboxovat centrovaný míč a střílející Frejlach střílel přes tři naše bránící hráče," zlobil se na pozápasové tiskové konferenci budějovický kouč.
František Cipro také poznamenal, že úvodní branka zápasu měla na další vývoj zásadní vliv: "Pochopitelně se nám díky inkasované brance zhroutily veškeré naše taktické plány. Navíc rychlá branka tým očividně zaskočila a nemohli jsme se dlouho chytit." Jihočechům opravdu trvalo dlouhé minuty, než se po úvodní brance zápasu opět vrátili do hry. Když už začínali nabírat dech, přišla neplánovaná desetiminutová přestávka, kdy na E.ON stadionu vypadla elektřina. "Paradoxně nám ale přestávka prospěla. Po odchodu do šaten hráči seděli a já jsem na ně musel řvát, aby se trochu sebrali," popisoval Cipro atmosféru v kabině po úvodní půlhodině hry. Výkon fotbalistů Dynama se po výjimečné přestávce sice zlepšil, přesto ale nebyl Cipro stále spokojen: "I normální přestávka po konci poločasu se v kabině odehrávala v podobném duchu," naznačil kouč, jaká atmosféra asi panovala v útrobách E.ON stadionu.
Jihočeši skutečně vstoupili do druhé půle aktivněji, stále ale naráželi na neprostupnou obranu Liberce. "Již před zápasem jsme věděli, že hra Liberce je postavena na výborné defenzivě a to se dnes potvrdilo," podotkl Cipro. V posledních týdnech se ale také hodně mluvilo o útočné fázi Severočechů, která neměla být před začátkem ligy optimální. Obrana Dynama ale měla po celou dobu utkání plné ruce a nohy práce a především mladík Blažek dělal bekům Budějovic velké problémy. "Liberec potvrdil, že má výborné brejkové mužstvo. Útočník Blažek měl před zápasem velkou motivaci a po celý zápas motal naší obraně hlavu. Právě na něho jsem před zápasem naše hráče upozorňoval a on nakonec stejně branku vstřelil," přikyvoval uznale Cipro. Budějovický kouč podotkl, že právě druhá branka rozhodla o osudu celého zápasu: "Gól čtvrt hodiny před koncem nás zlomil. V průběhu druhé půle jsme začali nabírat dech, ale za stavu 0:2 se s tím nedalo již nic dělat." Až právě v poslední desetiminutovce si Jihočeši vypracovali v podání Dvořáka a Poborského jediné dvě gólové šance, brankáře Čecha ale nepřekonali...
Zatímco Marek Čech dvě největší šance Dynama s přehledem zneškodnil, na druhé straně hřiště se trápil Miroslav Filipko, kterému duel s úřadujícím mistrem vůbec nevyšel. Slovenského brankáře, který v minulých letech Dynamo nejednou výrazně podržel, ale Cipro příliš hodnotit nechtěl. "Je ale pravda, že dnes bylo během zápasu hned několik situací, kdy si nepočínal vůbec dobře. Ani v přípravných zápasech nijak nezářil, přesto ale nyní bezprostředně po zápase nechci dělat žádné závěry," dodal na závěr Cipro.

To trenér Slovanu Liberec Vítězslav Lavička velkou spokojenost po skončení zápasu rozhodně neskrýval. Jeho mužstvo zvládlo vstup do nového ročníku a po bezchybném výkonu si z E.ON stadionu odvezlo tři body. "Zápas jsme zvládli výborně. Věděli jsme, že nás tady dnes nečeká lehké utkání. Domácí mají mladý ambiciózní tým a chtěli se po postupu do první ligy ukázat. Nám ale pomohla branka z úvodu utkání a poté jsme hru víceméně kontrolovali," hodnotil zápas liberecký trenér. Na situaci, kdy se E.ON stadionu zahalil do tmy, vzpomínal Vítězslav Lavička s úsměvem: "My jsme podobnou situaci zažili již minulou sezonu na Slavii, kde také vypadl proud. Tam byla ale ta přestávka o poznání delší než dnes." Zatímco v kabině Dynama bylo o dvou přestávkách velmi rušno, na liberecké straně panoval klid. "Hráči se v klidu posadili, napili se a odpočinuli si," dodal s úsměvem Lavička.
Lavička souhlasil také s názorem, že druhá branka v 75. minutě zápas definitivně rozhodla. "Jsem rád, že dal tuto branku právě Blažek. Z mistrovství osmnáctek se sice vrátil hodně unavený, ale vzhledem k tomu, že si tam moc nezahrál, se chtěl dnes co nejlépe předvést. A to se mu bezpochyby podařilo," pochválil úspěšný trenér svého hráče. Lavička ale chválou nešetřil a velmi pozitivní slova pronesl i na stranu Českých Budějovic. "Když jsme tady byli téměř před dvěma lety naposledy, tak vypadal stadion úplně jinak. Dnes je vidět, že všichni zde dělají pro fotbal hodně a že jsou tady skvělé podmínky a lidé sem budou chodit na fotbal rádi. Dokonce jsme si zatrénovali i v tréninkovém centru Dynama na okraji Budějovic a to je také nádhera," vysekl Lavička Jihočechům velkou poklonu.   

Duel Dynama s Libercem byl novinářsky jeden z nejsledovanějších zápasů za poslední léta. Tiskové středisko praskalo po zápase ve švech a pochopitelně nezůstaly pozadu ani deníky s nepříliš sportovním zaměřením. Ty nejvíce zajímala situace ohledně výpadku proudu nad E.ON stadionem. Mluvčí klubu Jiří Glowacz měl tedy celou nepříjemnost popsat: "Takto bezprostředně po zápase zatím nevíme, co se stalo. Jisté ale je, že se nejednalo o technickou závadu. Podle prvních informací to vypadá, že došlo k výpadku, protože elektrická síť na stadionu není dimenzována na takovou zátěž, jakou dnešní utkání bylo. Vedle umělého osvětlení zde byla také televize a očividně na to není stadion výkonově připraven." Jiří Glowacz také na závěr přidal omluvu všem fanouškům na stadionu a také těm, kteří zápas sledovali u televizních obrazovek. "Chtěl bych se touto cestou všem fanouškům omluvit a ujistit je, že problém nalezneme a odstraníme. Postaráme se o to, aby se takováto situace již nikdy neopakovala..."