Co nejrychleji se zachránit v Gambrinus lize, zapracovat do kádru mladíky a co nejdále postupovat v poháru ČMFS. Takové cíle si vytyčili představitelé Dynama do jarních bojů a na dnešní tiskové konferenci s nimi seznámili veřejnost. Tisková konference, které se za Dynamo zúčastnil předseda představenstva Karel Poborský, trenér František Cipro, výkonný ředitel Zdeněk Kořínek a tiskový mluvčí Jiří Glowacz, se těšila velkému zájmu novinářů. Trenér František Cipro zároveň na tiskové konferenci odtajnil, kdo z brankářů vstoupí do odvetné části Gambrinus ligy jako jednička. Mimo čistě fotbalových témat zveřejnili zástupci Dynama informace ohledně permanentek pro jarní část, ceny vstupenek a v neposlední řadě také informace ohledně dostavby E-On stadionu.
Jaké cíle si vytyčilo Dynamo pro jarní část sezóny prozradili hned v úvodu tiskové konference předseda představenstva a zároveň jedna z hráčských opor Karel Poborský a sportovní ředitel a trenér v jedné osobě František Cipro. „Naším prvořadým cílem je co nejrychlejší záchrana. Neustále figurujeme v poháru, kde bychom chtěli dojít co nejdále. V dalším kole poháru máme doma Slovácko, takže papírově bychom měli postoupit dál. Samozřejmě bychom chtěli zabudovat do mužstva mladé perspektivní hráče a pomalu budovat kádr pro příští sezónu,“ prozradil jako první rekordman v počtu reprezentačních startů Karel Poborský. „Přál bych si co nejrychleji udělat několik bodů, abychom mohli dát šanci mladým hráčům, které chceme začlenit do kádru. Jaro bývá hodně ošidné, máme těžký los. Čekají nás časté cesty k zápasům na Moravu. Jarní program bude náročný také díky poměrně nahuštěnému programu. Dostali jsme na podzim poměrně dost karet, s čímž nejsem spokojen. Hned v Brně nám bude scházet díky karetnímu trestu Volešák a kvůli klauzuli ve smlouvě Černý, což pro nás bude citelné oslabení. V nahuštěném programu nás může hodně srazit každé zranění. V karetním ohrožení máme poměrně dost hráčů a musíme si dát velký pozor. Jsem optimista a věřím, že všechno zvládneme. Přál bych si abychom nehráli jenom o sestup, ale figurovali ve vyšších patrech tabulky,“ nastínil vzápětí svou představu o fotbalovém jaru také trenér František Cipro.

Vzápětí se přítomní novináři doslova vrhli na trenéra Františka Cipra, který musel odpovídat na otázky týkající se především zimních změn v kádru Dynama a na situaci ohledně brankářů:

Jak by jste zhodnotil zimní příchody a odchody hráčů?
Mrzel mě odchod Jana Svátka. Nejenže byl dobrý na hřišti, ale i v kabině. Proto jsem moc rád, že se skvěle chytil Jan Holenda. Hodně nás zaskočil svou žádostí o odchod Míra Filipko. Věděli jsme, že má klauzuli o odchodu ve smlouvě, přesto jsme nečekali, že bych chtěl odejít. Nikoliv z Honvédu Budapešt, ale ze Sparty Praha, kde uzavřel víceletou smlouvu, přichází na půlroční hostování brankář Zoltán Miski. Jedná se o mladého, důrazného a talentovaného gólmana.

Kdo bude brankářskou jedničkou?
Jako brankářská jednička zahájí jaro Zdeněk Křížek. Je nejvyšší čas aby dostal šanci na kterou velice dlouho čekal. Na druhou stranu ani jeden z našich gólmanů ještě v lize nechytal. Je to pro nás jisté riziko. Rozhodli jsme se ale jít jistým směrem a dát jim šanci.

Jak je na tom Zoltán Miski s komunikací?
Zoltán už umí česky pár slovíček. Při hře zvládá pozor, vlevo, vpravo, mám. Dvakrát týdně chodí do jazykové školy. Velice rychle se učí, jedná se o velice inteligentního hráče. Prozatím je v Dynamu Zoltán na půlročním hostování, ale je možné, že by zde případně zůstal o něco déle.

Mělo Dynamo také zájem o Tomáše Poštulku?
O Tomáše Poštulku jsme zájem měli, ale nebylo v našich možnostech uskutečnit přestup.

Velice dobře se v přípravě jevil Martin Tischler, jaká je pravděpodobnost, že dostane šanci v lize?
Martin Tischler vypadá velice dobře a je jenom na něm kdy dostane šanci. Momentálně už trénuje pouze s A-týmem. Nemohu dopředu říci, v kterém zápase nastoupí, ale šanci určitě dostane. Rádi bychom aby z mládežnických kategorií přicházeli i další hráči, nejen stopeři.

V úvodu padlo, že se Dynamo bude soustředit také na pohár. Znamená to, že v případě úspěchu jsme připraveni na evropské poháry?
Osobně bych považoval za famózní úspěch kdybychom hráli finále českého poháru. Ve fotbale se ale stát může všechno. Co se týče stadionu, tak splňujeme všechny podmínky. Z osobní zkušenosti mohu říct, že evropské poháry se hrají na všelijakých stadionech. Podmínky nastavené ČMFS jsou daleko přísnější než všude v Evropě. Hráli jsme přípravné zápasy v Bielefeldu nebo v Salcburku a tam je neustále jedna tribuna pro fanoušky na stání. To už tady v Budějovicích není. Ještě jednou bych ale chtěl zdůraznit, že i účast ve finále poháru ČMFS by byl pro Dynamo obrovský úspěch.

Řeč se následně stočila k nejlepšímu podzimnímu střelci Dynama Ladislavu Volešákovi, který bude také na jaře hostovat v Českých Budějovicích. Na otázku zdali bylo těžké získat ze Sparty zpět Ladislava Volešáka odpovídal Karel Poborský: „Jasně jsme byli domluveni, že pokud se neprosadí Volda (Ladislav Volešák – pozn. red.) do užšího kádru Sparty, přijde sem. I pro nás to byl určitý signál, že hráč má zájem nastupovat u nás. Poté, co trenér Bílek zúžil kádr, Sparta sama uznala, že bude lepší aby Volda nastupoval u nás.“ O služby Ladislava Volešáka se ucházela celá řada prvoligových celků, jak vzápětí potvrdil také František Cipro: „O Voldu byl velký zájem více klubů, ale ještě větší zájem byl o Holendu. Také v tomto případě sám hráč projevil zájem jít k nám.“

S Ladislavem Volešákem v kádru se stává Dynamo jedním z nejnebezpečnějších protivníků co se standartních situací týká. Budějovice mají v kádru hned několik brilantních exekutorů přímých volných kopů. „Moc to neřešíme, Láďa Volešák má lepší přímáky a proto by je měl zahrávat on. Rohy a podobný standartky bych měl zahrávat já, ale co se jedná kopů přímo na bránu bude je zahrávat nejspíš Volda,“ naznačil dopředu Karel Poborský jak s případnými standartkami Dynamo naloží.

Nejen o fotbale se ale hovořilo na tiskové konferenci. Jedním z důležitých témat byla plánovaná dostavba stadionu. V nejbližší době by se měl E-On stadion dočkat vyhřívaného trávníku a klub by rád zlepšil také zázemí pro novináře. K plánované dostavbě stadionu se vyjádřil výkonný ředitel klubu Zdeněk Kořínek: „Záležitost ohledně vyhřívaného trávníku vyjde zhruba na 15 milionů. V současné době máme hotovou výměníkovou stanici. Vše ale záleží na jednání s městem, které jako majitel musí dát k celé akci souhlas. Současně jednáme o spolufinancování celého projektu. V létě bychom chtěli přestávku využít právě k instalaci vyhřívaného trávníku. Dále se plánuje výstavba novinářské lávky, která bude sloužit také pro služby policie. Realizace této akce je doslova na spadnutí.“

Vedení klubu na tiskové konferenci mimo jiné zveřejnilo ceny lístků pro jarní část sezóny. Nejlevnější vstupenky zakoupí diváci domácích zápasů Dynama za 60 korun. Vstupenka za 80,- korun opravňuje návštěvníka E-On stadionu ke vstupu na jižní a severní tribunu (za oběma bránami), za 100,- Kč mohou diváci shlédnout zápas z dolní části východní tribuny. Na hlavní tribunu a horní část východní bude stát vstupenka 120,-.

I v jarní části sezóny se bude klub snažit přilákat do ochozů co nejvíce diváků. Zcela logicky proto vedení klubu připravilo pro majitele permanentních vstupenek hned několik výhod o nichž informoval tiskový mluvčí Jiří Glowacz: „Rádi bychom upozornili diváky na výhody permanentních vstupenek. Majitel permanentky obdrží zdarma minidres Dynama do auta. Další výhodou je balíček s orientačním názvem „klobása a pivo“, kdy majitel permanentky při nákupu těchto dvou pochutin ušetří na stadionu deset korun. Držitelé permanentních vstupenek se mohou na stadion a zpět dopravit hodinu před a hodinu po zápase pomocí MHD zcela zdarma. Dále plánujeme pro majitele permanentek levnější Zpravodaj a v neposlední řadě bychom rádi majitele permanentních vstupenek upozornili na slevy ve fan-shopech.“

Permanentní vstupenky na jarní část ligy pro dospělé jsou o pětinu levnější ve srovnání se vstupným na jednotlivé zápasy. Cena permanentky FAN pro dospělé se pohybuje v závislosti na zvoleném místě v rozmezí od 299 do 599 korun, růžová karta PINK pro ženy pak od 225 do 449 korun a předplatné pro děti do 15 let na kartu JUNIOR od 149 do 299 korun. Podniky a instituce mohou při hromadném nákupu permanentek využít nabídky každé čtvrté permanentky zdarma.

Prodej permanentek začíná na Střeleckém ostrově v pondělí 5. března. Předprodej vstupenek na první domácí utkání v prodejně Sazky na Lannově třídě byl již zahájen.

Na samotný závěr neopomněl tiskový mluvčí klubu Jiří Glowacz upozornit a zároveň pozvat všechny fanoušky na setkání s trenérem Františkem Ciprem, jenž se uskuteční ve středu 7.3.2007 od 16:30 ve Sport baru na Střeleckém ostrově.