Nejen A-tým Dynama zahájí tuto neděli jarní část sezóny. Svou soutěž zahájí také rezerva Dynama, která bude bojovat o body ve třetí lize. Po podzimu patří B-týmu desátá příčka za zisk 25 bodů. Svěřenci trenéra Karla Musila v zimní přestávce nezaháleli a důsledně se připravovali na fotbalové jaro. Důkazem budiž druhá příčka v Zimní lize a velice dobré výsledky z přípravných zápasů. Nejen o hodnocení zimní přípravy a o cílech pro jarní část sezóny jsme si popovídali s trenérem B-týmu Karlem Musilem.
Jak hodnotíte právě skončenou zimní přípravu?
Se zimní přípravou mohu být spokojen. Především jsme splnili všechno, co jsme si vytyčili před začátkem přípravy. Hráči přistoupili k přípravě velice zodpovědně, což nám dokázaly i výsledky jejich testů. Jsem velice rád, že jsme dostali možnost hráče otestovat. Výsledky testů nám zároveň mohou sloužit jako jisté měřítko hodnocení hráčů. Na druhou stranu nejdůležitější pro nás budou výkony hráčů v zápasech. Co se týče zápasů, tak jsme prokázali stabilní výkonost. Příležitost dostával širší kádr, takže ne všechny výkony byly podle naších představ, v závěru přípravy jsme odehráli velice těžké zápasy. Důležité bylo, že jsme obstáli herně i výsledkově, což dokazuje výhra na Spartě, remíza s Olomoucí a výhra nad Lipovou. Naše hra v jarní části by mohla být ještě agresivnější, čímž bychom mohli přitáhnout na Složiště ještě více diváků.

S jakým cílem vstoupí B-tým do jarní části sezóny?
Prvořadým cílem je nejen záchrana, ale také výchova mladých hráčů, kteří by se dále měli prosadit v A-týmu. Kluci kteří jsou v týmu delší dobu vidí, že se jim snažíme vytvořit maximální podmínky a mají snahu na sobě neustále pracovat a zlepšovat se. V tom vidím veliký posun kupředu. Jistým hnacím motorem jsou pro ně kluci, kteří se v nedávné době přesunuli do A-týmu a dokázali se tam chytit. Doufáme, že také dorost nasbírá pokud možno co nejdříve nějaké body, abychom mohli dát šanci i dorostencům. To se ale týká také nás.I pro nás bude stěžijní uhrát na začátku co nejvíce bodů, abychom měli do dalších bojů klid a mohli dávat mladším klukům příležitost.

Jakých změn doznal kádr v zimní přestávce?
Do Chebu nám odešel Petr Martínek. Tomáš Mašek už delší dobu hostuje v Sezimově Ústí. Jedná se o hráče, který každý den dojížděl a ještě ke všemu bude letos rok maturovat. Hostováním jsme mu tedy trochu usnadnili život. Do Třeboně odešel hostovat Jan Pintér. V Jankově bude hostovat Jakub Janoušek. Jirka Průša hostuje v Roudném a Luboš Myšák na Střížkově v místních Bohemians. Z dorostu přišel Vladan Vršecký a Martin Tischler, který byl záhy přeřazen do A-týmu. Z Třeboně u nás bude hostovat Tomáš Sedláček. Zimní přípravu s námi absolvovali Martin Slípka a Tomáš Sláma. Martin Slípka absolvuje jaro v A-dorostu a Tomáš Sláma bude hostovat v Roudném, což je pro něj jedině dobře. Během zimní přípravy k nám byli také přeřazeni hráči A-týmu Jakub Bureš, Martin Leština, Michal Mácha a Tomáš Stráský. Z hostování v Písku se nám vrátil Vlastimil Švehla.

Máte již jasno, kdo bude v jarní části sezóny brankářskou jedničkou?
Jistou představu bychom měli. Máme s dorostem určitou domluvu, že se brankáři budou mezi námi točit. Víťa Pešule a Vladan Vršecký by se tedy měli rovnoměrně střídat.

Nemáte obavy, že naše výkony poznamená odchod dvou zkušených hráčů Luboše Myšáka a Petra Martínka?
Zkušenost obou hráčů nám v jarních bojích může občas scházet, zároveň však věřím tomu, že všichni příchozí mladí hráči je dokáží co nejlépe nahradit.

Slibujete si hodně od nově příchozích hráčů?
Tomáš Sedláček se projevil jako střelec, v přípravných zápasech zaznamenal plno branek. Vlastimil Švehla se prezentoval velice dobrými výkony ať už na podzim v Písku anebo v přípravě za Dynamo. Věřím tomu, že dokáže na jaře nahradit Petra Martínka a stane se oporou.

Tomáš Sedláček se prezentoval velice dobrými výkony, mohl byste nám jej i přesto trochu představit?
Tomáš Sedláček u nás bude hostovat z Třeboně do 30.6.2007. Tomáše jsem sledoval když hrál v Třeboni a půl roku jsem jej už trénoval v Prachaticích. Jedná se o velice rychlého, dynamického útočníka. Na hřišti je také zdravě drzý a mohl by se prosazovat střelecky.

Jak bude na jaře vypadat složení útočné dvojice?
Situaci nám prozatím usnadňuje fakt, že Tomáš Stráský si bude v úvodních zápasech jara odpykávat trest za žluté karty. Na Slavii bychom měli začít s Tomášem Sedláčkem a Michalem Schönem.

Na úvod jara nás čeká Slavia, což je velice těžký soupeř…
Důležité pro nás bude chytit začátek soutěže. Začínáme na Slavii, máme doma Jablonec a poté jedeme dvakrát ven. Bylo by dobré z úvodních zápasů udělat šest bodů. Především nesmíme ztrácet body doma.

Sledoval jste přes zimu ostatní soupeře z ČFL?
Sledovat soupeře začnu až začátkem sezóny. Jednak se dostanu k jednotlivým soupiskám a zároveň budu mít možnost sledovat jednotlivé zápasy ať již na videu či osobně.

Jakou hrou se chce B-tým v jarní části třetí ligy prezentovat?
Chceme předvádět agresivní hru, kombinační přechod do útoku a především jít za vítězstvím. Máme v týmu hodně vítězných typů a kluci ukazovali, že podobná hra by jim neměla dělat potíže.

Děkuji za rozhovor