Ve stejný den jako A-tým zahájí fotbalové jaro také rezervní tým Dynama. Na rozjezd bude mít juniorka soupeře nadmíru těžkého. V Xaverově se pokusí o body obrat B-tým Slavie Praha. Po podzimu mají oba celky na svém kontě shodně 25 bodů. Nedělní zápas tedy bude jakýmsi miniutkáním o lepší startovní pozici do dalších bojů ČFL. Očekává se, že v dresu Slavie nastoupí hned několik juniorských reprezentantů. Dynamo rozhodně nebude chtít prodat svou kůži lacino a odjet z hlavního města s prázdnou.
V kádru českobudějovické juniorky došlo přes zimu k několika změnám. Z dorostu povýšil do rezervy gólman Vít Pešula, z A-týmu přišel vyztužit obranné řady Jakub Bureš. Z hostování v Příbrami se vrátil Martin Leština, hostování v Písku skončilo Vlastimilu Švehlovi a ze Sokolova se vrátil Michal Mácha. Velice dobře se v přípravě jevil útočník Tomáš Sedláček, kterého Dynamu zapůjčila Třeboň. V zimní přestávce však přišla juniorka o své nejzkušenější hráče. Kapitán rezervy Petr Martínek odešel do Unionu Cheb, Jiří Hrbáč byl přeřazen do A-týmu a kanonýr Lubomír Myšák bude minimálně na jaře hostovat ve střížkovských Bohemians Praha. I nadále hostuje na Vyšehradě brankář Jakub Skála a v Třeboni bude nastupovat Jan Pintér.

Rezervní tým Dynama se v zimě zúčastnil tradičního turnaje s názvem Zimní liga. V silné konkurenci nakonec vybojoval tým Karla Musila konečnou druhou příčku, když ani jednou nepoznal hořkost porážky. V rámci přípravy odehráli mladíci hned dva zápasy na svém soustředění v Olomouci. V prvním zápase remizovali s druholigovou rezervou Olomouce 0:0, ve druhém střetnutí doslova deklasovali účastníka MSFL Lipovou 5:0. Cenného vítězství dosáhlo Dynamo B v Praze, kde dokázalo zvítězit na rezervou Sparty 3:1.

Poslední vzájemné měření sil rezerv Dynama a Slavie vyznělo lépe pro Jihočechy. V úvodním zápase sezóny 2006/07 se Slavia na Složišti vůbec nechovala jako nějaký ustrašený host a dá se říci, že jí patřil celý první poločas. Zdeněk Křížek však měl svůj den a na čáře předváděl téměř nevídané zákroky, kterými přiváděl sešívané v úžas. Postupem času dokázalo Dynamo hru vyrovnat a Lubomír Myšák měl hned několik příležitostí ke vstřelení gólu. Vítěznou trefu si však schoval až na 80. minutu, kdy vsítil jedinou branku zápasu a zařídil tak v TCM Mladé zdařilou premiéru staronovému trenérovi Karlu Musilovi.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - SK Slavia Praha 1:0

hráno 5.8.2006

Branka: 80. Myšák
ŽK: Myšák, Martínek, Pouzar - Šmíd
Rozhodčí: Bureš - Mudra, Košan

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Leština, Martínek, Peroutka, Žižka - Příhoda (56. Pouzar), Skopalík, Mašát, Hrbáč - Myšák, Jeslínek (90. Janoušek)
Trenér: Karel Musil

Sestava SK Slavia Praha B: Diviš - Vácha, Dejmek Radek, Šmíd, Švamberg - Dočkal (74. Vrzal), Gecov (62. Bayer), Kratochvíl, Jablonský - Zelinka (83. Borovský), Necid
Trenér: Luboš Kozel

Ze vzájemného měření sil odcházejí častěji s úsměvem na tváři fotbalisté z hlavního města. ČFL pamatuje jedenáct duelů rezerních týmů Dynama se Slavií. Porazit Pražany dokázali mladíci Dynama pouze třikrát, z toho dvakrát na domácím a jednou na soupeřově hrišti. Čtyřikrát skončila utkání Dynama se Slavií nerozhodně, čtyřikrát vyhrála Slavia.

Mužstvo Slavie Praha je známo svou kvalitní líhní talentů. Právě z úspěšných mládežnických kategorií následně přecházejí talentovaní hráči do B-týmu, odkud plynule pokračují v přesunu do ligového Áčka. V poslední době takto Slavia vyprodukovala například Michala Švece či Petra Jandu. Velice často tvoří slávisté kostru týmu také v juniorských reprezentačních výběrech. Například reprezentačního turnaje U 19 na Kanárských ostrovech reprezentovala ČR hned trojice slávistů: Marcel Gecov, Tomáš Necid a Lukáš Vácha. Lukáš Vácha však turnaj kvůli zranění kolene nedohrál a v inkriminovaném zápase jej na hřišti vystrídal českobudějovický Martin Tischler.

V Zimní přípravě se rezervě Slavie dařilo. Mimo jiné vyhráli svěřenci Luboše Kozla Dragoun Cup, když ve finále porazili druholigové Blšany 2:0. Dá se říci, že nás sobotní soupeř nemá výraznější slabinu. Bránu slávistické svatyně hájí dvojice talentovaných gólmanů Diviš – Samoel. V obraně nastupuje čtveřice nejčastěji ve složení Bauer, Radek Dejmek, Studík, Nachtman. V záloze potom nastupují mimo jiné Dočkal, Bayer, Dubský, Zahálka. Zřejmě nejčastěji skloňovaným jménem poslední doby ve Slavii je útočník Tomáš Necid, jenž má před sebou skvělou budoucnost. Společně s ním se na hrotu slávistické hry objevuje Robin Dejmek, Zelinka či Vrzal. Navzdory mladému věku všech hráčů se jedná o velice zkušený a kompaktní tým. Fotbalové osobnosti má tým Slavie B také na trenérské lavičce. Funkci hlavního trenéra plní v juniorce Slavie exligový hráč Luboš Kozel. Jeho asistentem je bývalý vynikající obránce, hrající několik sezón také v Českých Budějovicích – Libor Koller.

Do jarní části sezóny 2006/07 vstoupí fotbalisté Dynama 11.3. 2007 v Xaverově, kde hraje Slavia B svá domácí utkání. Výkop zápasu bude v 10:15. Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit pan Bureš, na čarách mu budou pomáhat pánové Šedivka a Cupl, delegátem zápase bude pan Nitsche.