K jakým změnám došlo v kádru A-týmu přes zimní přestávku? Jaké jsou možné ambice klubu ať v Gambrinus lize či Poháru ČMFS? To vše o mnoho dalších informací o přestupech a dalším se dočtete v tomto článku. Na jaké mladé naděje vsadil trenér Cipro? Takovéto otázky si klade nejeden fotbalový fanoušek Dynama České Budějovice. Během zimní přestávky došlo v týmu k několika vynuceným změnám, přesto se dá tým Františka Cipra považovat za silnějši než na podzim. Své ambice mohou potvrdit Jihočeši již tuto neděli, kdy odcestují k prvnímu jarnímu zápasu v Brně...
Tak jako každé přestupové období se nevyhnuly změny v kádru ani Dynamu. Hned po skončení podzimní části Gambrinus ligy přišly první přesuny hráčů a to u Volešáka, Jeslínka, které si stáhla Sparta z hostování. Stejný případ byl také u Svátka, který se vrátil do Jablonce, kterému se zde uvolnilo místo po Lafatovi. Odešel také útočník Baláž do Brna. Mezi další znatelné odchody patřil přestup brankáře Filipka do řeckého klubu Iraklis Soluň. K interním odchodům z A-týmu došlo u Leštiny, který se vrátil z hostování v Příbrami, a také Bureše, ti byli přeřazeni do B-týmu. Po těchto odchodech vypadala soupiska dosti ochuzená o důležité články týmu.

Přeci jen se Dynamo dočkalo příchodů a to dost podstatných. Důležitý byl návrat Volešáka, který absolvoval se Spartou zimní přípravu. Na hostování přišel brankář Zoltán Miski z maďarského klubu Honvéd Budapešť, Michal Schön z Prachatic také na hostování a z tohoto klubu také přestoupil obránce Pravda. Posledním posílením na jarní boje byl útočník Jan Holenda ze Sparty. Také uvnitř Dynama došlo k přesunům několika hráčů do A-týmu a to dorostence Tischlera, a přeřazení Hrbáče z juniorky. Adamcovi se změnilo hostování z Příbrami v přestup, který byl součástí výměny za Kotrbu. Všichni fanoušci určitě nejvíce ocení posílení Karlem Poborským, který se léčil ze zákeřné lymské boreliózy.

Soupisku Dynama České Budějovice pro jarní část sezony naleznete zde.

Po prvních odchodech vypadalo Dynamo, jako velmi oslabené. Vše se nakonec obrátilo v dobré, a tak Jihočeši se svými posilami se bude moci snažit dosahovat co nejlepších výsledku v lize i v poháru. Fotbalový tým je s 25 body na lichotivé sedmé příčce. Se stejným počtem bodů je i pátý celek v tabulce Jablonec a šesté Brno, které sehraje s Dynamem v neděli 11. března 2007 od 17:00 první utkání jarní části GL. Budeme se moci v tomto utkání podívat mezi tyčemi na brankáře Křížka, který dostane šanci v roli jedničky po odchodu Filipka. Doufejme, že Jihočeši budou mířit ještě k vyšším pozicím v tabulce, i když trenér František Cipro stále myslící spíše na sestupové starosti než na horní patra tabulky, si dal za úkol nejprve zbavit sestupových starostí, kdy potom bude moci zapojit do prvního týmu mladé naděje. A druhým úkolem týmu bude postup v poháru ČMFS – Jihočeši se ve čtvrtfinále utkají doma s trápícím se Slováckem.