AKTUALIZOVÁNO: Nad jarní domácí premiérou fotbalistů Dynama České Budějovice visí velký otazník. Jihočechy, kteří chtějí odčinit vysokou porážku z prvního jarního zápasu s Brnem, sužují velké zdravotní komplikace a polovina týmu ani dnes netrénovala. "Situace je vážná. Některým hráčům se sice oproti včerejšku ulevilo, ale někteří jsou na tom zase hůře. A musím také přiznat, že někteří na tom byli dost vážně a měli velké střevní problémy," řekl dnes odpoledne pro náš web výkonný ředitel Dynama Zdeněk Kořínek. O osudu nedělního zápasu s Mostem se rozhodne až v pátek dopoledne, kdy lékaři Dynama obdrží výsledky testů nemocných hráčů.
Jeden z nejvyšších představitelů klubu si nedovoluje říci, jak se celá situace bude dále vyvíjet. "Pochopitelně bychom rádi v neděli hráli, ale rozhodně ne za cenu dalších zdravotních komplikací nyní nemocných hráčů. K zápasu budeme chtít nastoupit pouze tehdy, pokud budeme vědět, že jsou hráči připraveni. Do zápasu zbývá již málo času a těžko odhadovat, jak budou po této viróze hráči oslabeni," vysvětloval dále Zdeněk Kořínek. Vedení klubu sice o velké marodce informovalo Ivo Lubase již během včerejšího odpoledne, na případné diskuze o možnosti odložení zápasu chtějí Jihočeši přistoupit až ve chvíli, kdy budou známy výsledky testů nemocných hráčů. "Naši lékaři by měli mít tyto výsledky k dispozici hned v pátek ráno. Až podle jejich doporučení rozhodneme, zda zažádáme o odložení zápasu," pokračoval dále Kořínek.

S případným odložením zápasu by podle slov výkonného ředitele problém být neměl. "Nikdo z představitelů svazu nemá určitě zájem na tom, abychom hráče vystavili nějakému dalšímu zdravotnímu riziku. Liga je navíc ještě dlouhá a my si nemůžeme dovolit, aby nám nějaký hráč onemocněl na delší dobu jen kvůli tomu, že by nyní nastoupil zcela nedoléčený. Určitě trenér Cipro nepostaví do zápasu nikoho, kdo by nebyl stoprocentně připravený," potvrdil Zdeněk Kořínek.

Od čtvrtečního rána jsou mimo trénink vedle koučů Cipra s Juráskem také Kladrubský, Pravda, Gruber, Křížek, Miski, Homoláč, Mrkvička, Tischler, Žižka a Hrbáč. Zbytek týmu absolvoval trénink spolu s trenérem brankářů Pavolem Švantnerem...