Ještě v pátek dopoledne nebylo vůbec jisté, zda se duel 19. kola Gambrinus ligy mezi Dynamem České Budějovice a Siadem Most odehraje. Pak ale vše nabralo rychlý spád a těsně po poledni již vedení klubu hlásilo, že je tým přípraven a že se chce po nepovedeném zápase v Brně poprat o tři body. Celý kádr mužstva sice není zdravotně stoprocentně fit, ale přesto jedenáctka hráčů, která vyběhne na hrací plochu, bude odhodlána nechat na trávníku duši. "Bojovnost, nasazení a vůle našich hráčů budou hrát v zápase klíčovou roli. Síly budou možná chybět, ale věřím, že to kluky semkne, že se s tím poperou, budou hrát na doraz a bojovat jeden za druhého," řekl odhodlaně pro Českobudějovický deník kouč Dynama František Cipro.
Jihočeši si sice v minulém kole částečně pošramotili reputaci, přesto s v tabulce první ligy drží stále v horní polovině a proti odhodlanému Mostu se dá očekávat zajímavý zápas. "Po totálním výpadku v Brně by kluci nejraději hráli hned druhý den, aby ten ostudný výsledek odčinili," říká s trochou nadsázky Franttišek Cipro. Tento týden prožili fotbalisté i fanoušci Dynama zajímavý příběh. Po těžkém debaklu v Brně se automaticky předpokládalo, že tým skutečně nechá v domácím zápase proti Mostu na hrací ploše všechny síly. O velkou část sil byl ale tým připraven virovým onemocněním, které všem udělalo čáru přes rozpočet. Pokud by ale přesto fotbalisté z jihu Čech utkání zvládli, vzpomínalo by se na peripetie z průběhu týdne spíše s úsměvem. Nechybělo ale málo a zápas proti Mostu byl odložen. "Na štěstí na vině nebylo nějaké špatné jídlo, vyšetření neprokázalo ani infekční onemocnění, ale pouze přítomnost viru," což byla pro realizační tým asi ta nejpříznivější možná zpráva.

"Kluci jsou oslabeni a silně dehydrováni, přesto jsme se ale rozhodli, že do toho půjdeme. Stoprocentně fit řada hráčů ještě není, chceme ale hrát, nechceme zápas odkládat. Je to riziko, ale hrát chceme," pokračoval odhodlaně kouč Cipro, který byl také jedním z nejvíce zdravotně indisponovaných mužů kádru. "Hůře na tom byl asi ještě Jirka Kladrubský, který to ze všech hráčů odnesl asi nejvíce," dodal trenér a manažer v jedné osobě. Důvodů, proč chce Dynamo zápas odehrát v řádném termínu, je mnoho. Jarní část ligy má již tak hodně nabitý program, když dvě kola jsou vložena na středeční podvečer. Jihočeši mají navíc v termínové listině i čtvrtfinále poháru ČMFS. "Navíc nám příští týden odjíždějí s reprezentační jednadvacítkou tři hráči," doplnil František Cipro.

Na jihu Čech se v neděli představí sice až jedenáctý celek tabulky, přesto se ale nedá očekávat lehký zápas. "Most sice v neděli doma hrál se Zlínem 0:0, ale na videu jsme měli možnost se přesvědčit, že měli velkou převahu i řadu šancí," všiml si trenér Dynama. Během zimní přestávky tým výrazně posílil, když jeho dres oblékli Jeslínek, Johana a Jihočechům dobře známý špílmachr Martin Vozábal. "Právě Vozábal proti Zlínu odehrál velice dobrý zápas," upozornil Cipro. Dobrou zprávou pro Jihočechy naopak je, že trenér Mostu Zdeněk Ščasný nebude mít k dispozici distancovaného Alexe Mendyho a nejistý je start také nejlepšího střelce týmu Michala Gašparíka.