Úvod jarní části sezony nezastihl svěřence kouče Františka Cipra v nejoslnivější formě a po debaklu v Brně a špatných výkonech v zápase s Mostem a Kladnem se Jihočeši rozjížděli pozvolna. V minulých týdnech se ale tým v purpurových dresech začal dostávat do provozní teploty a po remíze v Jablonci a výhře nad Spartou přivezli fotbalisté Dynama bod z Plzně, kde po dramatickém průběhu utkání uhráli bod za remízu 2:2. Právě k bodovému zisku je nasměroval v nastaveném čase útočník Jan Holenda, pro kterého to byla první branka v dresu Českých Budějovic. "Doufám, že teď už ze mě ta deka spadla a že budu střílet góly častěji," řekl bezprostředně po zápase mladý útočník.
Útočník Jan Holenda patřil hned po svém příchodu na jih Čech k nejaktivnějším hráčům a i když se týmu nedařilo, Holendova bojovnost byla příkladem pro ostatní hráče. Reprezentant do jednadvaceti let ale přišel do Českých Budějovic střílet góly, a proto hodně uvítal, že ve svém šestém zápase konečně vstřelil gól. "Je pravda, že jsem na gól čekal dost dlouho. Nyní ale věřím, že mi to tam začne padat a že začnu rozhodovat zápasy," chrlil ze sebe sebevědomý mladík.

Svou první branku vstřelil v zápase s Plzní až v nastaveném čase, přesto nechybělo mnoho a mohl se do střelecké listiny zapsat již ve 32. minutě, kdy se k němu odrazil míč od břevna Daňkovy brány. Svoji dorážku bez přípravy však nasměroval dva metry nad břevno, po čemž bezradně schoval obličej do dlaní. "Je sice pravda, že ta šance z prvního poločasu byla opravdu velká, ale alespoň že jsem dal ten gól v závěru zápasu. Dnes jsem hrozně rád, že jsem dal gól a že to pro Dynamo znamenalo bodový zisk," pokračoval dále.

V plzeňských Štruncových sadech byl v neděli k vidění zajímavý fotbal. Po úvodním mírném tlaku domácích Jihočeši zabrali a především ve středu hřiště ve zbytku poločasu svého soupeře jasně přehráli. Postupem doby si začali vytvářet velké šance a hned tu úvodní dokázali proměnit ve vedoucí gól. Jenže další šance Jihočechů zůstaly bez využití a na konci první pětačtyřicetiminutovky přišel trest v podobě šťastného vyrovnání domácích. "Je velká škoda, že jsme po poločase nevedli 3:0. Já tam měl velkou šanci, Ivo Táborský pak dal gól, poté tam měl ještě jedno přehození gólmana, kdy trefil břevno a další břevno dal také Jirka Hrbáč," vyčítal Holenda velké šance budějovického týmu. Velké věci se děly i v druhé půli, šance sice ubyly, avšak i tak viděli diváci na velmi slušně zaplněném stadionu jednu branku na každé straně.

Jihočechům skončil jeden anglický týden a hned v pondělí začíná další. Tým vedený Františkem Ciprem ve středu na svém stadionu uvítá v pohárovém zápase Slovácko a hned o čtyři dny později přijede na jih Čech ambiciózní Mladá Boleslav. Po dobrých výsledcích a předváděné hře se tým na trápící se Slovácko věří a ani Jan Holenda nedoufá v nic jiného než v postup do semifinále: "V poháru chceme postoupit co nejdál a po ligové výhře nad tímto soupeřem budeme chtít vyhrát i doma v poháru." Do následujícího zápasu s Boleslaví zbývá relativně ještě dost času, přesto ani z tohoto soupeře nemá mladý střelec přehnané obavy. "Po domácí výhře nad Spartou nemůže být naším cílem nic jiného než opět výhra a zisk tří bodů," řekl Jan Holenda na úplný závěr svého povídání.