Už jen dva mistrovské zápasy dělí rezervu Dynama od konce sezóny 2006/07. Prozatím sahá B-tým Českých Budějovic po historicky nejlepším umístění v historii. Svěřenci Karla Musila drží osmou příčku za zisk 47 bodů a před devátým Chebem mají náskok čtyř bodů. V poslední domácím zápase letošní sezóny se Dynamu postaví B-tým pražské Sparty. Jelikož oběma týmům jde již pouze o závěrečné umístění, povolil svaz ČMFS výjimku a namísto původního termínu může být zápas odehrán již tuto středu. Oba soupeři si tak o něco prodlouží dovolenou. Sparťanská rezerva je jedním ze dvou rezervních mužstev, kteří jsou v tabulce před Jihočechy (tím druhým je Slavia B). Ze dvaatřiceti zápasů získali Letenští mladíci 53 bodů a patří jim šestá příčka. Atraktivnějšího soupeře si B-tým Dynama na loučení se svými fanoušky snad ani nemohl přát.
Utkání Dynamo B – Sparta B přinese náš web v tradiční online reportáži.
Třetí liga pamatuje prozatím tři vzájemné duely B-týmů Dynama se Spartou. Úvodní dva zápasy se odehrály v sezóně 2001/02, což byla pro mladíky Budějovic nováčkovská sezóna v ČFL. Z obou duelů odešla vítězně Sparta, která následně postoupila do druhé ligy. Na Spartě prohrálo Dynamo vedené Karlem Musilem 2:3. Dynamo se sice v hlavním městě ujalo vedení, ale Pražané také díky dvěma brankám Juna zápas otočili. V odvetném zápase v Dubenci prohrálo Dynamo 0:2. Získat skalp Sparty B se Jihočechům nepodařilo ani v podzimní části letošní sezóny. Na Spartě jsme si nevedli vůbec špatně, ale osm minut před koncem vsítil jedinou branku zápasu domácí Nádeníček a utnul tak naděje na první body Dynama B proti sparťanské juniorce.

Poslední vzájemný zápas:
AC Sparta Praha B - SK Dynamo České Budějovice B  1:0


Branky: 82. Nádeníček
ŽK: Kosobud, Myšák
Rozhodčí: Mareš - Kabyl, Garaja

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Pešula - Kosobud, Martínek, Skála, Picka (89. Pouzar) - Baláž, Skopalík, Mašát, Hrbáč - Stráský, Myšák
Trenér: Karel Musil

Sestava AC Sparta Praha B: Zich - Šmejkal, Bureš, Kopic, Krob, Mareš (81. Sedláček), Koňa, Zelenka, Biro (69. Podaný), Nádeníček, Sdiri (37. Volek).

V posledním zápase se v bráně Sparty objevil Tomáš Grigar. Mladý brankář má za sebou přes desítku startů v reprezentaci do jednadvaceti let a dokonce si zachytal i dva zápasy poháru UEFA. Dalšími výraznými osobnostmi jsou univerzál Jakub Rada a kapitán týmu a zároveň bratr slavnějšího Lukáše – Michal Zelenka. Letenská rezerva má jeden z nejmladších kádrů celé ČFL, kostru týmu tvoří hráči narození v ročníku 1987. Trenéry týmu jsou Boris Kočí a Jaroslav Šilhavý, který je zároveň asistentem trenéra u národního mužstva ČR. Jaroslav Šilhavý zároveň právě v těchto dnech zvažuje nabídku na trénování prvoligového Kladna.

Sparťanská rezerva bude mít v nohách nedělní dohrávané derby se Slavií. Duel dvou pražských S vyzněl ve prospěch Slavie, když jedinou branku zápasu vsítil ve 41. minutě Robin Dejmek. Zvýraznit vedení mohl dvacet minut před koncem Jablonský, to by však musel proměnit pokutový kop. Díky svému vítězství přerušila juniorka Slavie sparťanskou sérii devíti zápasů bez porážky.

Poslední zápas AC Sparta Praha B:
SK Slavia Praha B - AC Sparta Praha B 1:0


Branky: 41. Robin Dejmek
Rozhodčí: Moník - Moudrý, Pilný

Sestava AC Sparta Praha B: Grigar - Šmejkal, Beutel, Rada (86.Kadlec), Krob - Mareš, Bíro, Zelenka, Volek - Podaný (78.Glaser), Nádeníček

Poslední domácí zápas letošní sezóny odehraje Dynamo B s rezervou pražské Sparty ve středu 6.6.2007 od 17:00 v TCM Mladé. U loučení s úspěšnou sezónou bude z pozice hlavního rozhodčího asistovat pan Mudra, na čarách mu budou pomáhat pánové Němec a Paták.