Jeho kariéra zaznamenala v letošní sezoně strmý růst. Než se vyhoupl do sestavy B-týmu, stihl v dorosteneckém dresu nastřílet jedenáct gólů. Netrvalo dlouho a na své konto si připsal i premiérový start v nejvyšší soutěži. Prvoligový debut si odbyl v rámci 27. kola proti Teplicím. Jeho současné výkony se však těm ze začátku května vzdalují. „Nevím čím to je. Touto otázkou se zabývám každý den. Jakmile jsem začal trénovat s Áčkem, tak to se mnou šlo nějak dolů,“ kroutí hlavou Zdeněk Ondrášek. Trenér českobudějovické rezervy, Karel Musil, jeho strádání přikládá na vrub mladého věku. Podle něj se nadějnému útočníkovi z jeho rychlého vzestupu trochu zamotala hlava.
První tým jihočeského SK Dynamo se s letošní sezonou již dávno rozloučil. Jeho rezerva má však pořád napilno. Před odchodem na dovolenou má ve svém rozpisu ještě jedno utkání. To poslední bylo velice atraktivní. Na Složiště zavítala rezerva pražské Sparty. A českobudějovická juniorka se proti svému sokovi vytáhla znamenitě. Vyhrála 3:0. „Utkání se podle výsledku hodnotí dobře. Ze začátku to ale nevypadalo moc vábně. Pomohl nám až gól Gutiho (pozn.: Michala Skopalíka) a hra se vyrovnala,“ soudí Zdeněk Ondrášek, který utkání začal sledovat pouze z lavičky náhradníků. Vzhledem k disciplinárnímu trestu Stráského za čtyři žluté karty se jeho start od úvodu zdál jako velice pravděpodobný. „Počítal jsem, že budu hrát s Kaňákem od začátku. Trenér si to ale rozmyslel a hráli jsme pouze na jednoho útočníka. Takhle jsme nastoupili už i v Kolíně. Když záloha ofenzivu dobře doplňuje, není v tom problém – dnes se to navíc opět vyplatilo,“ zářil již zcela pokropený kapkami potu po skončení utkání.
Na hřiště přišel v 58. min. a hýřil velkou aktivitou. Nejdříve trefil hlavou tyč, aby se pak velkou měrou podepsal pod klíčový okamžik utkání. Necelých deset minut před koncem byl ve svém průniku zastaven nedovoleně a z následného přímého kopu se nádherně trefil Mácha, čímž Jihočechy nasměroval k cenné výhře. „Po druhém gólu, kdy to Máchy trefil fakt parádně, oni museli hru otevřít a nám se podařilo dát ještě třetí branku,“ liboval si mladý fotbalista. Svou převahu totiž domácí přetavili v branku Pavla Picky, když mu míč přímo na nohu naservíroval střídající dorostenec Weinhard. „Odvedli jsme parádní výkon a jsme moc rádi, že se nám podařilo nepřerušit naši sérii domácí neporazitelnoti v jarních zápasech,“ připomněl povedené tažení „Béčka“ na Složišti.
V kabině juniorky sice vládne pohoda, samotný hráč už tolik radosti nezažívá. Současné rozpoložení Zdeňka Ondráška se s náladou ze začátku května nedá srovnávat. Tou dobou totiž v „Béčku“ zářil a na své konto si připsal i ligový debut (na snímku z utkání Dynamo – Teplice vlevo v souboji s Lukášem). Trenér Karel Musil uvedl, že v jeho případě mohlo dojít k mírnému uspokojení. Ondrášek se totiž připravoval s A-týmem a podle jeho soudu se mu z toho všeho mohla zamotat hlava. Jak se u mladých hráčů občas stává. „Říká mi to spousta lidí. Já se na to snažím nemyslet. Možná to tím může být, snad ale ne,“ odhání však rychle nechtěné myšlenky. „Samozřejmě ale vím, že mi za poslední měsíc forma hodně klesla. Už se naštěstí blíží konec sezony. Začnu se připravovat na tu další a uvidíme, co bude dál,“ říká Zdeněk Ondrášek. Co ale tedy s talentovaným útočníkem bude dál? „Podle pana Cipra bych se snad měl začít připravovat s A-mužstvem, ale stoprocentně se to dozvím až na srazu 26. června,“ přibližuje osud své nejbližší budoucnosti. O ní má naprosto jasné představy. „Poperu se o místo v A-týmu, i když to bude strašně těžké. Určitě bych ale chtěl zůstat v Budějovicích. Když bych se do prvního týmu neprosadil, chtěl bych hrát tady za rezervu,“ vyslovuje na závěr svá přání Zdeněk Ondrášek.