Již tento víkend začínají ligy mládeže. Na trávník vyběhnou i českobudějovičtí dorostenci. Naše naděje si prozatím nevedou příliš dobře - starší A dorost je na nelichotivém předposledním místě, mladším dorostencům se daří o něco lépe a pohybují se v klidném středu tabulky.
V zimní přípravě hráli dorostenci turnaj v Českém Krumlově Sekyra Group Cup, kde si vybojovali celkové šesté místo z osmi účastníků. Velice dobře se na turnaji prezentoval útočník Škoda, který zářil v českobudějovickém útoku. Bohužel na lepší umístění v turnaji to nestačilo a naši mladíci vybojovali jen jediné vítězství.

Starší dorostenci ztrácejí na čtrnáctý Jablonec tři body, na třináctou Jihlavu pak bodů sedm. O vylepšení současné pozice se pokusí nový trenér Miroslav Soukup a hlavně několik nových hráčů (soupiska staršího dorostu „A“). Trenér Soukup může také využít hráčů, kteří figurují na soupisce A-mužstva mužů. Dorostenecký věk mají obránci Martin Dobrotka (přestup ze Slovanu Bratislava) a Jiří Kladrubský. O góly by se měla starat vycházející hvězdička Miroslav Škoda. Své umění by měli hráči předvést 13. března na stadionu Širůch ve Starém městě, kde se utkají s týmem 1. FC Synot. Utkání nebude lehké, Synot je momentálně pátý a jistě chce od Jihočechů všechny tři body. Zápas se bude hrát na umělé trávě třetí generace. Utkání staršího dorostu začíná od 11:00, mladšího od 13:15.

Ve stejný den začíná jarní část také pro „B“ mužstvo staršího a mladšího dorostu. Svůj první zápas odehrají mladíci na hřišti Mladé Boleslavi.