Brankář Zdeněk Křížek na svou šanci v dresu Dynama České Budějovice čekal několik let. První příležitost dostal až v průběhu sezony 2006/07, kdy se po odchodu Miroslava Filipka posunul na post brankářské jedničky. Během jarní části sezony odchovanec Strakonic dokázal vychytat čtyři čistá ligová konta, avšak inkasoval ve dvou zápasech také po pěti brankách, což označuje za nepříjemnost, která by se ligovým týmům stávat neměla. Po příchodu Pavla Kučery se bude Zdeněk Křížek opět prát o post prvního gólmana týmu..
Jak byste z pohledu gólmanské jedničky zhodnotil uplynulou sezonu?
"Určitě podzim byl vydařenější než jaro, ale i na jaře jsme odehráli dobré zápasy, například Slovácku, doma se Spartou, v Jablonci, v Plzni a samozřejmě pak přišly zápasy jako Brno, Ostrava a to se podepsalo i na celkovém skóre, v těchto zápasech jsme propadli i když v Ostravě jsme hráli bez plno hráčů základní sestavy, ale na to
se nemůžeme vymlouvat. Ten závěr nebyl podle našich představ, šest zápasů bez bodu je špatné, ale teď už to nevrátíme a musíme se dívat dopředu."

S odstupem několika týdnů se dá i semifinále poháru ČMFS považovat za velký úspěch, jaký je Váš názor?
"Určitě je to velký úspěch, ale byli jsme kousek od finále, uhráli jsme v Jablonci remízu 0:0, což je dobrý výsledek, bohužel na penalty byl soupeř lepší a měl víc
štěstíčka. Ale do dnes nás to mrzí, chybělo opravdu málo a mohli jsme být ve finále, což by nakonec znamenalo postup do poháru UEFA."

Čím podle Vás bylo způsobeno to, že podzim byl lepší než jaro?
"Jaro hodně ovlivnilo to, že jsme pomalu ani jeden zápas nehráli ve stejné sestavě. Bylo to způsobeno tím, že jsme měli hodně zraněných a vykartovaných hráčů. Ale jak jsem říkal, byly i hodně dobré zápasy, ale bohužel víme že ty špatné převažují."

Jaký zápas se podle Vás týmu nejvíce povedl a který byl naopak úplně nejhorší?
"Tak určitě nejlepší zápas sezony je bezpochyby proti Spartě a nejhorší zápasy jsou ty prohrané, vybrat jeden je těžké."

Jaký jste měl pocit, když Vám trenér oznámil, že s Vámi na jaře počítá jako s jedničkou?
"Tak určitě jsem byl rád, každý chce hrát a nikdo nechce sedět na lavičce. Moc jsem se těšil ale začátek mi trochu zhořknul v Brně kde jsme prohráli 5:0. Tam jsme úplně vyhořeli, ale potom jsme odehráli z pěti dalších zápasů čtyři s nulou, tak to bylo dobré. Škoda, že jsme neodehráli víc zápasů s čistým kontem, když to sečtu, s pohárovými zápasy tak jsme z patnácti zápasů odehráli šest s nulou, kdyby byly ještě třeba dvě nuly navíc, bylo by to pěkné."

Brankář se musí hodně spoléhat také na obranu, jak jste byl Vy spokojen s defenzivní linií týmu?
"Obrana často hrála v jiném složení, už kvůli zranění nebo kartám, ale samozřejmě nás mrzí ty zápasy jako Brno nebo Ostrava. Dvakrát nemůžeme dostat 5pět gólů, to ne. Jednou se to může stát, ale ne dvakrát. To poznamenalo i naše skóre. Ale každý zápas jsme chtěli vyhrát a odehrát s čistým kontem vzadu."

Překvapil Vás odchod Miroslava Filipka do Řecka?
"Nepřekvapil, Mirovi bylo přes třicet let a taková nabídka už by nemusela přijít."

Co výkony rozhodčích, vzpomenete si na zápas se Slávii z podzimu, kdy rozhodčí neuznal Dynamu naprosto regulérní branku?
"Ano, na té Slavii nás sudí poškodili, ale jinak to nechci komentovat a ani nechci aby to vypadalo, že házím vinu na rozhodčí. Ty zápasy co jsme prohráli na jaře, ty jsme si prohráli naší špatnou hrou."

Co říkáte programu přípravy?
"Příprava bude určitě hodně náročná ale to k fotbalu patří. Máme tam hodně zajímavý soupeře, dvě soustředění a dva turnaje."

Přišel nový goóman Pavel Kučera myslíte, že přijdete o místo jedničky?
"Poperu se o post jedničky a pak záleží na trenérovi. Budu chytat jak nejlíp umím a pak se uvidí."

Jaké umístění tipujete v následující sezoně?
"Získáme titul (smích)."

Díky za rozhovor