Ve svém druhém ligovém zápase v kariéře vstřelil Jiří Peroutka důležitou branku v duelu s Teplicemi a od té doby pravidelně nastupoval k ligovým zápasům Dynama. Nyní spolu s ostatními hráči polyká vytáhlý stoper tréninkové dávky kouče Cipra a pomalu tak vyhlíží novou sezonu. "První týden přípravy jsme nabírali fyzickou kondici a odehráli jsme rovněž dvě přípravná utkání, takže únava je trochu znát, ale to k tomu patří," říká obránce, který bude i letos bojovat o místo v základní sestavě týmu.
Jak nyní již s odstupem hodnotíte z pohledu Dynama loňskou sezonu?
Na podzim jsme předváděli dobrý fotbal a vyhrávali především doma, takže jsme nasbírali dostatek bodů pro klidné jaro. Na jaře jsme my i fanoušci čekali víc, ale bohužel se nám nedařilo. Ale celkově byla sezona úspěšná, hlavním cílem byla záchrana a ten se nám podařilo splnit.

Vy jste také vstřelil svou první branku v A-týmu jaký jste s toho měl tenkrát pocit?
Pocity se těžko popisují. Nejprve jsem tomu nemohl věřit - druhý zápas v lize, první zápas v základní sestavě, navíc šlo o televizní přenos a mně se štěstím povedlo vstřelit branku na 2:0. Měl jsem obrovskou radost i proto, že moc gólů nedávám, nejsem střelec.

Pojďme ale k nadcházející sezoně. Máte za sebou více než týden přípravy, v jaké fázi tým nyní je?
Nabíráme fyzickou kondici a odehráli jsme rovněž dvě přípravná utkání, takže únava je trochu znát, ale to k tomu patří.

Včera jste sice prohráli s Kladnem, ale lépe se Vám bude asi hodnotit atraktivní duel s Austrií Vídeň..
Obě utkání splnila svůj účel. U nás je spousta nových hráčů na zkoušku, které trenér potřebuje vidět v zápase. Výsledek 0:0 proti Austrii byl pro nás na začátku přípravy podle mého názoru dobrý. Škoda jen toho včerejšího zápasu.

Na testech jsou i další hráči, jak se na příklad dorozumíváte s Brazilci Thiagem a Caciquou?
Komunikaci s nimi je složitější, portugalsky nikdo z nás nemluví, oni anglicky také moc ne, takže se dorozumíváme rukama, nohama, jak to jen jde. Ale zatím jsme se s nimi domluvili na všem, co bylo potřeba.

Vedle testovaných hráčů již do týmů najisto přišli Vozábal s Kučerou. Oba tým asi posílí, že?
Oba dva jsou to zkušení hráči a určitě budou pro tým přínosem.

V přípravě také narazíte na Watford ,který hrál minulou sezonu v Premier League jak se na toto utkání těšíte?
Celkově máme hodně kvalitní soupeře a střetnutí s anglickým týmem bude určitě zajímavá konfrontace. Myslím si, že se na něj těší všichni.

Co po své první sezoně v A-týmu říkáte na fanoušky Dynama?
Ono je to těžké, lidé na Dynamu chtějí vidět pěkný fotbal a když se jim toho dostane, přijdou na stadion sledovat utkání nebo fandit. V opačném případě ztrácí o fotbal zájem. Ale Dynamo určitě má věrné fanoušky, kteří Dynamu fandí, ať už se daří nedaří.

Není to podle Vás škoda, že na Dynamu není kotel? Váš spoluhráč Martin Vozábal se zmiňoval, že se bude něco dít..
Škoda to určitě je. Rozhodně se hraje lépe před plným stadionem, který nás žene dopředu, dokáže nás vyhecovat. Ale Martin Vozábal už naznačoval, že s panem Kotrbou o této věci mluvili a pokusí se to změnit, fanoušky na stadion přitáhnout a vytvořit kotel, který by se o atmosféru postaral a přiměl ostatní diváky fandit.

Jaké umístění by podle vás slušelo Dynamu v následujícím ročníku? Váš spoluhráč Zdeněk Křížek s velkou nadsázkou tipuje titul..
Umístění bych tipovat nechtěl, protože mi většinou nevychází. Ale chtěl bych se pohybovat v co nejvyšších patrech tabulky a vyhnout se případným starostem se záchranou jako se nám to podařilo minulou sezonu a zároveň hrát zajímavý fotbal pro diváky.