Následující víkend bude mimo jiné zajímavý tím, že také začíná jarní část České fotbalové ligy. Mužstvo pod vedením Jaroslava Vavrocha se do druhé poloviny soutěže chystá téměř ve stejném složení jako v podzimní části. Určitě se ale bude snažit vylepšit svoje postavení v tabulce. Hlavním úkolem bude zajistit třetí ligu i pro následující sezonu.
První utkání tedy sehraje rezerva českobudějovického týmu již tuto sobotu, kdy doma uvítá desátý tým tabulky - mužstvo FK Kolín. Kolínu minulý zápas proti mladému budějovickému týmu vůbec nevyšel, na domácím hřišti mu totiž podlehl 2:3, když se za naše mužstvo střelecky ukázali Houška a dvakrát nejlepší střelec Tomáš Maruška. Kolín se nemohl dlouhou dobu chytit a v první polovině podzimu se pohyboval v suterénu třetí ligy. Dobrou formu našel až ke konci, v posledních čtyřech kolech uhrál deset bodů, což je téměř polovina všech bodů, které na podzim získal. Nejlepším střelcem mužstva je Pavel Holý, který stihl nastřílet celkem šest branek.

Jihočechům se naopak dařilo nejvíce v úvodu sezony, kdy v několika prvních kolech obléhali horní příčky tabulky. V průběhu sezony se ale výsledky mužstva postupně zhoršovaly a tým klesal v tabulce níž a níž. Výsledkem bylo dvanácté místo se ziskem 21 bodů (Kolín má o dva více). Nejlepším střelcem našeho mužstva je Tomáš Maruška, který především v úvodu podzimu sázel do sítě soupeřů jeden gól za druhým. V kádru záložního mužstva SK Dynamo ČB figurují jména jako Ivo Svoboda nebo Miloslav Penner – zápas proti Kolínu se bude hrát ve stejný den jako hraje A-mužstvo, a tak se dá jen těžko očekávat, na soupisce kterého týmu se nakonec zkušení fotbalisté v sobotu objeví.

Jihočeši se v průběhu zimní přestávky prezentovali v několika zápasech. Nejvíce toho odehráli na turnaji Sekyra Group Cup v Českém Krumlově. V konkurenci maximálně divizních týmů se mužstvu náramně dařilo a obsadilo celkové první místo, když pouze Třeboň dokázala proti našemu týmu vybojovat bezbrankovou remízu. Na turnaji se střelecky dařilo kanonýru Maruškovi a dobře se také prezentoval mladý Jaroslav Houška.

První zápas jarní části se kvůli nepříznivému počasí odehraje v Prachaticích na umělé trávě třetí generace! Jihočeši měli zájem odehrát zápas na Střeleckém ostrově den po první lize proti Příbrami, na to ale vedení Kolína nechtělo v žádném případě přistoupit. Toho, že by nebyli mladíci SK Dynama na umělý travnatý povrch zvyklí, se vedení mužstva nebojí:"Ještě v pátek si v Prachaticích béčko zatrénuje, ale žádný hendikep by hráči mít neměli, protože v Prachaticích hráli i přípravu a na stejném povrchu odehráli i turnaj v Krumlově", poznamenal manažer Milan Čadek. Utkání tedy začíná v sobotu 13. března od 10:15 na umělé trávě v Prachaticích.