Pátý přípravný zápas a čtvrtá porážka v řadě. Taková je bilance fotbalistů Dynama České Budějovice během letní přípravy na nadcházející prvoligovou sezonu 2007/08. Po odchodu deseti hráčů A-týmu trenér František Cipro skládá prakticky nové mužstvo a tomu také odpovídaly poslední přípravné zápasy. „V těchto zápasem samozřejmě nejde o výsledky. I v dnešním zápase nastoupili hráči, kteří jsou tu na zkoušce a ještě zvážíme, zda tady zůstanou,“ řekl po prohraném zápase s Příbramí lodivod Dynama.

Co se týká testovaných hráčů, tak právě po středečním zápase je opět zase o trochu jasněji. S týmem se totiž rozloučil další slovenský záložník Vojtech Horváth. „Je to pravda, po zápase jsme se rozhodli, že ho pošleme domů,“ podotkl Cipro. Hned od začátku přípravy je také jasné, kde bude tým třeba nejvíce posílit. „Asi jako každý tým potřebujeme posílit hlavně v útoku. Nějaké příchody máme rozjednané, uvidíme, zda někdo přijde třeba na hostování,“ pokračoval budějovický kouč, jenž na postu útočníka během přípravy zkoušel již Adamce, Stráského, Mrkvičku, Plichtu, Thiaga a Svatonského.

První poločas utkání s Příbramí vyšel Dynamo velmi dobře. V nejsilnější sestavě tým odehrál dobrou pětačtyřicetiminutovku a předposlední tým loňského ročníku první ligy Jihočeši přehrávali. „První půle se mi velmi líbila, herní projev byl velice dobrý, pouze mohlo být více šancí,“ hodnotil výkon svých oveček zkušený trenér. Naopak druhý poločas přinesl fotbal zcela opačný. Příbramští postupem doby převzali zcela iniciativu a deset minut před koncem Otepkovým přímým kopem dokonali obrat v zápase. „Druhá půle byla o poznání horší, ale to bylo dáno tím, že jsme pozměnili téměř celé mužstvo,“ pokračoval Cipro.

Nepříjemné vzpomínky na druhý poločas bude mít především Zdeněk Křížek, který musel být velmi brzy střídán kvůli krvavému šrámu v obličeji. Ač jeho střet s protihráčem nevypadal nejlépe, nakonec se vše obešlo bez vážnějšího zranění. „Zranění vypadá asi na 3 stehy,“ doplnil Cipro s kyselým výrazem ve tváři.

Jinak si kouč Dynama také moc dobře uvědomoval, jak výrazné rozdíly mezi oběma jedenáctkami v jednotlivých poločasech byly. „Když hrají kluci takhle po hromadě, tak je velice těžké je hodnotit. Kdyby například pár z nových hráčů hrálo v první sestavě, tak by jejich výkony mohly vypadat daleko jinak,“ ví trenér Jihočechů. V druhém poločase kouče Dynama upoutali především mladíci: „V druhé půli se dobře předvedli například Tischler s Máchou.“ Svůj první zápas za Dynamo odehrál navíc také dlouhán Michal Šmíd, který přišel na jih Čech z pražské Slavie. I s jeho úvodním vystoupením byl František Cipro spokojen: „Michal Šmíd je nyní již definitivně náš hráč a s jeho výkonem jsem byl potěšen. Stejně jako se záložníkem Hílkem.“

Další obrázek o týmu si bude moci František Cipro udělat již v sobotu dopoledne, kdy se proti A-týmu Dynama na Složišti představí divizní Tatran Prachatice.