Pro někoho možná trochu překvapivě se v sobotním zápase Dynama s Prachaticemi na hřišti objevil sparťanský záložník Marek Jungr, jenž během jarní části sezony hostoval v Příbrami. Mladý středolopař je znám především z B–týmu Sparty, kde v posledních letech pravidelně nastupoval. Ačkoliv dorazil do Budějovic teprve včera večer, tak se dnes zapojil hned do přípravného utkání s Prachaticemi. Trenér František Cipro si jeho výkon pochvaloval. "Já si ho pamatuji z B-týmu Sparty. Jednou hráli tady proti nám. On je původem ze Strakonic, je to tedy rozený Jihočech a my už jsme ho chtěli před rokem," podotkl trenér na adresu nadějného mladíka.
Jak jste se vlastně do Dynama dostal?
Velkou měrou se na mém příchodu podílel pan Kotrba, který mě zná ze svého působení ve Spartě. Ten měl pochopitelně na můj příchod zásadní vliv.

Zahrál jste si ve své kariéře někdy proti Dynamu?
Ano zahrál. V sezoně 2005/06 jsme na Střeleckém ostrově vyhráli 1:0 a já jsem tehdy vstřelil gól. Dynamo ale nakonec stejně do ligy postoupilo (s úsměvem).

Jak vidíte své šance v Dynamu? Asi budete mít více možností na sebe ukázat..
Já doufám, že ano a budu se snažit co nejvíce, aby se Budějovicím co dařilo a aby se dařilo i mně. Uvidíme, kam až se dostanem.

Jak se vám dnes hrál premiérový zápas v Dynamu? Do nějakých slibných šancí jste se hned dostal..
(úsměv) Já měl těch šancí asi nejvíce z celého týmu. Bohužel jsem s nimi naložil tak, jak jsem s nimi naložil. Takže gól jsem nedal, snad tu svojí střeleckou smůlu prorazím potom v lize.

Co vaše poslední působení v Příbrami?
Já bych se k tomu nechtěl vyjadřovat, prostě tam na jaře byla už nálada špatná a nerad na to vzpomínám. Rozhodně se k tomu nechci už moc vracet..

V úterý jedete hned s týmem do Rakouska, těšíš se na to? Jsou tam hodně atraktivní soupeři..
Těším se strašně moc, já jsem ještě pochopitelně nehrál proti těmhle soupeřům, takže pro mě je to další zkouška. Jsem moc rád, že se tam toho mohu zúčastnit.