Prvoligoví fotbalisté Českých Budějovic hlásí další posily před novou sezonou. Budou mít pořadové číslo sedm a osm. Dynamo posílí dva zahraniční fotbalisté. Klub totiž získal na hostování Slováka Daniela Reháka, jenž nastupuje na postu defenzivního záložníka, a litevského útočníka Tomase Radzinevičiuse. Oba fotbalisté patří Liberci, ačkoli druhý jmenovaný naposledy nastupoval v dresu Kladna. „Délka jejich hostování zatím nebyla upřesněna. My bychom si je samozřejmě přáli mít po celou sezonu, ale to je zatím věcí jednání,“ informoval náš web sportovní ředitel SK Dynamo Jiří Kotrba. Jak Rehák, tak i Radzinevičius odcestují s týmem již dnes na týdenní soustřední do Rakouska.
Na jihu Čech se během léta objevila řada zkoušených hráčů. Z pětice slovenských a dua brazilských hráčů si trenér František Cipro nakonec vybral pouze Slováky Hílka s Plichtou. Tedy středního záložníka a útočníka. Po zúžení kádru o testované hráče lodivod Jihočechů proklamoval, že v případě dalších příchodů by se již nejednalo o testované borce, ale nýbrž o hotové hráče. A za ně lze dvaadvacetiletého Daniela Reháka a šestadvacetiletého Tomase Radzinevičiuse považovat. „V případě Reháka se jednalo o iniciativu trenéra Cipra, takže zřejmě on sám dobře ví, o jakého hráče se jedná,“ prozrazuje sportovní ředitel Jiří Kotrba. Jestliže fanouškům Dynama jméno slovenského středopolaře nic neříká, u Radzinevičiuse tomu již tak rozhodně být nemůže. „Je to útočník českou ligou dobře prověřený a i naši fanoušci si jej jistě dobře pamatují,“ souhlasně přikyvuje.

Jak by také ne. Když Dynamo na jaře hostilo Kladno, musel celý E-ON stadion skousnout hodně hořkou porážku. Středočeši si z jihočeské metropole odvezli všechny tři body, když se na jejich výhře 2:0 podílel jednou brankou i Radzinevičius. Litevský útočník Jihočechy nešetřil ani na podzim. Pět minut před koncem zápasu dokonal kladenský obrat trefou z penalty a zařídil tak vítězství domácích 2:1. I proto by se možná mohl stát kanonýrem, kterého českobudějovičtí fanoušci již delší dobu marně vyhlížejí. „Zbývají dořešit už jen na papírové záležitosti,“ mne si ruce sportovní ředitel SK Dynamo.

Nic nebránilo k tomu, aby oba fotbalisté dnes odcestovali s týmem do Rakouska, kde budou svěřenci trenéra Cipra na týdenním soustředění a zároveň se zúčastní kvalitně obsazeného turnaje v Zell am See. I přes tyto dva příchody však kádr Dynama ještě uzavřen rozhodně není. „Nadále vedeme intenzivní jednání,“ ujišťuje Jiří Kotrba. Jihočeši by se rádi vyhnuli dalšímu získávání hráčů na hostování. „V současné době jich v týmu máme už tři, což je podle nás taková hranice v této otázce. Proto bychom se zaměřili přímo na přestupy, anebo převedení současných hráčů, kteří u nás hostují, na kmenové hráče našeho oddílu,“ nastiňuje Jiří Kotrba.

Základní fakta o obou fotbalistech

Jméno a příjmení: Daniel Rehák
Datum narození: 2.4.1985
Občanství: Slovensko
Post: defenzivní záložník
Zápasů v lize: 1
Góly v lize: 0
Poslední klub: FC Slovan Liberec
Jméno a příjmení: Tomas Radzinevičius
Datum narození: 5.6.1981
Občanství: Litva
Post: útočník
Zápasů v lize: 27
Góly v lize: 4
Poslední klub: SK Kladno

zdroj: http://www.slovanliberec.cz