Během včerejšího dne odcestovali fotbalisté SK Dynamo na týdenní soustředění do Rakouska. Jihočeši si musejí připadat jak v pohádce. Jejich útočištěm se stalo vyhlášené a turisticky velmi vyhledávané místo – Kaprun. „Podmínky tu máme opravdu skvělé, na nic si nemůžeme stěžovat. Je o nás výborně postaráno,“ potvrdil Martin Vozábal. Dále ještě dodal, že stejně jako v Čechách, i v přírodním ráji u jižních sousedů panují úmorná vedra. Spolu s Dynamem obývá hotel Sportkristall i polský tým Lech Poznaň. Pod alpskými vrcholky budou Českobudějovičtí ladit formu na blížící se start Gambrinus ligy. Dnešním dnem se svěřenci trenéra Františka Cipra taktéž představí v premiérovém utkání mezinárodního turnaje v Zell am See. Místo dopoledního tréninku tak absolvovali pouze krátké rozcvičení.
Aktualizováno o webové odkazy obsahující informace o samotném turnaji a ubytování českobudějovických fotbalistů.
V rámci velice kvalitně obsazeného turnaje sehrají Jihočeši dvě utkání. Dnes od 16:00 hod. se střetnou s rumunským Dinamem Bukurešť (v neděli jej pokořila Sparta Praha 2:1). O dvě hodiny později pak změří síly německý MSV Duisburg a turecký Besiktas Istanbul. Vítězové si zajistí účast v pátečním finále, jemuž bude předcházet utkání poražených týmů z dnešního dne.

Trenér Cipro bude mít k dispozici téměř kompletní kádr. Kvůli zranění zůstali na jihu Čech pouze Jiří Pravda a Martin Tischler. Naopak bojovat o základní sestavu budou moci dvě nově příchozí tváře z Liberce, Daniel Rehák a Tomas Radzinevičius. František Cipro již před odjezdem na zahraniční soustředění prohlásil, že jeho úkolem bude nalezení ideální jedenáctky pro ligu.
Na rakouské půdě pak Jihočeši ještě odehrají 23. července přátelské utkání s anglickým Watfordem. Poté se budou připravovat už jen v Českých Budějovicích. Poslední test před startem nové sezony je čeká 28. července se zatím neupřesněným soupeřem. Do ligy Dynamo vstoupí v neděli 5.8. domácím utkáním se Sigmou Olomouc.

Program turnaje v Zell am See

18.7.2007, středa

16:00 – utkání č. 1 (SK Dynamo ČB – Dinamo Bukurešť)
18.00 – utkání č. 2 (MSV Duisburg – Besiktas Istanbul)

20.7.2007, pátek

16:00 – utkání o 3. místo
18:15 – finále

Účastníci turnaje

FC Dinamo Bukurešť
- Rumunsko
- umístění v posledním ligovém ročníku: 1. místo
- 18 x rumunský mistr
- 12 x vítěz rumunského poháru
- klubové barvy: červená a bílá
- webové stránky: www.fcdinamo.ro

Besiktas Istanbul
- Turecko
- umístění v posledním ligovém ročníku: 2. místo
- 10 x turecký mistr
- 7 x vítěz tureckého poháru
- klubové barvy: černá a bílá
- webové stránky: www.bjk.com.tr

MSV Duisburg
- Německo
- umístění v posledním ligovém ročníku: 3. místo (2. liga)
- klubové barvy: bílá a modrá
- webové stránky: www.msv-duisburg.de


Více o turnaji naleznete zde
Více o ubytování českobudějovických fotbalistů naleznete zde