V zápase 18. kola České fotbalové ligy nastoupili fotbalisté Dynama Č. Budějovice na umělé trávě v Prachaticích proti soupeři z Kolína. V poměrně pohledném utkání ale Jihočeši svému soupeři podlehli 1:2, když jejich jedinou branku vstřelil až v závěru utkání z pokutového kopu kanonýr Tomáš Maruška.
V základní sestavě rezervy se v prvním jarním kole objevili i dva hráči z A-mužstva – v obraně hrající Vladimír Čáp a po vleklém zranění rozehrávající se ofenzivní záložník Ivo Svoboda.

Hned od úvodu se hrál velmi aktivní a pohledný fotbal, který přinášel i brankové příležitosti. Na straně hostů se nejprve prezentovali Fíček a Šafr, na straně Jihočechů se nejlépe prezentoval kanonýr Maruška, kterému ale také štěstí v zakončení chybělo. Po aktivním začátku se ale postupně začaly šance vytrácet a bylo po pohledném fotbalu. Závěr patřil především domácím – ve 37. minutě se pěknou střelou prezentoval Maruška a největší šanci v prvním poločase spálil Ivo Svoboda, který nedokázal hlavou brankáře hostů překonat.

Druhý poločas začal stejně jako skončil ten první, úvodní branku zápasu si ale připsali hosté. V 56. minutě se do brankové příležitosti dostával Holý, po střetu s obranou ale upadl a kopal se pokutový kop. Sám postižený se postavil k míči a na jeho umístěnou střelu neměl brankář Minár nárok. Domácí se snažili s výsledkem něco udělat, ale do šancí se dostávali jen velmi těžko. Nejaktivnější byl stále Tomáš Maruška, ani jeden z jeho pokusů ale brankáře hostů vážněji neohrozil. Deset minut před koncem hosté rozhodli o výsledku utkání, když jeden z nejlepších hráčů na hřišti Pavel Holý našel v ideální pozici úplně volného Frejlacha, který zvýšil na 2:0. Možnost zvýšit měl v následujících minutách Šafr, jeho střelu ale zastavila tyč Minárovy branky. Mělo se potvrdit pravidlo "nedáš, dostaneš", domácí měli velkou šanci vyrovnat. Zákrok Doseděla v pokutovém území ale znamenal penaltu, kterou v 85. minutě proměnil nejaktivnější hráč Dynama Tomáš Maruška – 1:2. V následujících minutách se ale již nic nestalo, a tak se kolínští mohli zvesela vracet domů – odvezli si totiž tři body…