Záložní tým Dynama České Budějovice, který v minulém kole prohrál v Prachaticích proti znovuzrozenému Kolínu 1:2, se o tomto víkendu střetne se třetím týmem ČFL Náchodem/Deštné. Svěřenci trenéra Jaroslava Vavrocha klesli v tabulce na 14. místo a velmi se přiblížili sestupovému pásmu. Nelichotivé postavení v tabulce jim velí snažit se minimálně bodovat.
V prvním jarním kole měli Jihočeši proti Kolínu v prvním poločase navrch, jenže ani z těch nejvyloženějších šancích nedokázali vstřelit branku a to se také na hráčích projevilo. „Vedoucí gól by byl pro psychiku mladších hráčů našeho týmu velice důležitý“, poznamenal po zápase trenér Vavroch. Další prověrkou fotbalistů z jihu Čech bude v tabulce třetí Náchod/Deštné, který v minulém kole remizoval na hřišti Letohradu 2:2 (branky vstřelili Míl a kanonýr Semerák).

Minulý zápas
Letohrad - Náchod/Deštné 2:2 (1:2)

Branky: 3. Čada, 49. Plašil - 7. Semerák, 37. Míl
Rozhodčí: Benák
ŽK: Peřina, Čada, Strasmeier - Samek

Sestava Náchoda/Deštné: Kobos - Král, Havlíček, Filo, Strelec Kaplan (56. Kubištel), Hubka, Samek, Míl - Semerák (74. Vít), Hájek

Jihočeši si musejí dát velký pozor na útočné choutky domácích, mužstvo pod vedením Čeňka Cellera nastřílelo v České fotbalové lize již 35 branek, což je nejvíc v celé soutěži. Nejlepším střelcem je Semerák, který stihl nastřílet celkem 11 gólů, o nic horší není druhý útočník Hájek, který má na svém kontě branek devět.

Mužstvo Náchod/Deštné je také zajímavé tím, že v uplynulých osmnácti kolech pouze jednou prohrálo, zároveň ale také pouze šestkrát zvítězilo – hned jedenáct zápasů skončilo totiž nerozhodně.

Remízou skončil také podzimní zápas proti Dynamu České Budějovice. Soupeři se rozešli smírně 1:1, když se trefili za Jihočechy Martínek a za hosty Hájek.

Zápas 19. kola mezi Náchodem/Deštné a Dynamem České Budějovice začíná v sobotu v 10:30.