Neuvěřitelnou krutost fotbalu zažili fotbalisté Dynama České Budějovice „B“, kteří po patnácti minutách vedli na hřišti třetího týmu tabulky Náchoda již 2:0 a přesto prohráli 2:4. Domácí dokázali během následujících patnácti minut vyrovnat a ve druhém poločase přidali další dvě branky. V dresu rezervy se dvěma góly prezentoval Ivo Svoboda, který trenéra Pavla Tobiáše upozornil na to, že už je zcela fit a že je připraven pomoci střelecky strádajícímu "áčku".
S jedním hráčem z A-mužstva Vladimírem Čápem se vydal trenér Jaroslav Vavroch a jeho svěřenci k zápasu 19. kola ČFL do Náchoda, kde je čekal třetí tým tabulky a velmi bouřlivé publikum. O tom, že se jednalo o soupeře silného i po psychické stránce, se "dynamáci" přesvědčili na vlastní kůži - domácím se totiž podařil husarský kousek.

Celkem osm stovek domácích fanoušků s velkým nadšením přivítalo v prvním domácím zápase své oblíbence a hned od začátku se nestačili divit. Uběhlo totiž prvních patnáct minut a domácí už prohrávali 0:2. Nejprve v osmé minutě využil zaváhání obrany a brankáře uzdravený Ivo Svoboda a celkem v pohodě vstřelil první branku utkání. O dalších sedm minut vstřelil tentýž hráč druhou branku, když se po rohu Mašáta dostal zcela sám ke střele, která skončila v šibenici domácího brankáře Kobose – 0:2!

Domácí ale vůbec nesložili zbraně a začali o příznivější výsledek bojovat jako lvi. Ke snížení stavu došlo hned ve 24. minutě. Po narážečce s Mílem se do šance řítil Král, šikovně upadl a rozhodčí Koval nařídil pokutový kop. Obvyklý zahravač penalt Havlíček se nemýlil, na jeho přesnou tvrdou ránu neměl Minár nárok - 1:2. Domácí mohli dokonce hned v zápětí vyrovnat, Filovu přihrávku nedokázal ale kanonýr Semerák zužitkovat. Za několik dalších okamžiků se ale skóre zápasu opravdu změnilo, právě nejlepší střelec mužstva Semerák využil zaváhání brankáře Minára a vyrovnal na 2:2. Do konce poločasu předváděli domácí fotbalový koncert a před odchodem do kabin mohli dokonce průběh zápasu otočit, šance Havlíčka, Hájka a Fila ale změnu stavu nepřinesly.

Druhý poločas tak strhující podívanou nepřinesl, diváci se dočkali již "pouze" dvou branek – obou v síti Dynama ČB. Tu první "zařídil" opět brankář Minár, který špatným odkopem našel přímo Semeráda, jeho pokus sice branku nepřinesl, ale následná dorážka Hájka již v síti skončila. Domácí byli rázem v pohodě a kontrolovali průběh utkání. Pět minut po vstřelené brance mohl utkání definitivně rozhodnout Kaplan a následně Filo, ani jednomu ale nebylo přáno.

V 89. minutě se mohli ještě aspoň z vyrovnání radovat Jihočeši, jenže dorážka Mašáta metr (!) před brankovou čarou skončila nad svatyní domácího mužstva. Naopak po rychlém brejku rozhodli o výsledku domácí – střela Semeráka skončila ještě na tyči Minárovy branky, následná dorážka Míla znamenala gól na 4:2.