Po návratu z Jablonce se spousta fanoušků Dynama doprošovala toho, aby v následujícím ligovém zápase dostal v bráně šanci opět slovenský brankář Miroslav Seman. Trenér Pavel Tobiáš ale veškerou vinu na vrub brankáře Kafky neshazuje:"Standardní situace, ze kterých padly všechny tři branky, jsme měli mnohem důsledněji dohrát, jenže právě důraz a důslednost v obraně tentokráte naší silnou stránkou rozhodně nebyly."
Trenér Jihočechů mohl být po zápase právem zklamaný. "Zápas se mi hodnotí těžko, v Jablonci jsme neměli prohrát," prohlásil zklamaně Pavel Tobiáš. Jeho mužstvo podalo jako již obvykle na hřišti soupeře dobrý výkon, k bodovému zisku to ale nevedlo. O tom, že Dynamo od roku 1981 nedokázalo na hřišti Jablonce ani jednou vyhrát, mluvit vůbec nechtěl:"Podle mě je to náhoda. Neřekl bych, že na Jablonec neumíme zahrát," domnívá při pohledu na historickou bilanci obou mužstev.

S tím, že by se Dynamo mělo z Jablonce vracet s bodovým ziskem souhlasil i krajní obránce Martin Leština: "Na bod jsme určitě měli, domácí si ze hry nevypracovali nic." Lodivod Jihočechů Pavel Tobiáš měl o poločasové přestávce ještě odvážnější myšlenky: "Po povedené první půli jsme chtěli vyhrát. Bohužel jsme nezvládli hru ve vzduchu."

Jakoukoliv šanci na úspěšný výsledek zhatil Dynamu ve druhém poločase střelec hattricku obránce Richard Hrotek. Bek Jablonce mohl být právem šťastný, zařídil výhru svého mužstva a zároveň poprvé v kariéře vstřelil tři branky. "Ve druhé lize jsem dal v jednom zápase Ratíškovicích dvě branky a navíc ještě nastřelil břevno, ale tři góly jsem dal poprvé", radoval se po zápase nový kanonýr Severočechů.

Všechny tři branky v síti Dynama padly po standardních situacích a to trenéra Dynama rozladilo nejvíce. "Prostě jsme v defenzivě vyhořeli, jistota našich obránců se vytratila a prohrávali jsme dokonce i vzdušné souboje," zlobil se po zápase Pavel Tobiáš. Jedním z provinilců, který přispěl k tomu, že Dynamo dostalo branku ze standardní situace byl obránce Martin Leština. "Nestačil jsem zachytit centr. Hrotek se dostal přede mě a už jsem nestihl udělat vůbec nic," kál se smutný bek. "My bráníme v zóně, to ale nic nemění na tom, že prostor, ze kterého nám Hrotek dával branky, měl někdo na starosti," uvádí Tobiáš. U dalších dvou branek jabloneckého střelce „asistovali“ také útočníci Jan Gruber a Aleš Matoušek. "Jakub ani při jedné z branek nekřičel, že si pro míč půjde, takže jde spíš o chybu hráčů," dodává na závěr Leština.

Jinak byl ale trenér Tobiáš s ofenzivně laděnými hráči spokojen. Před zápasem každý s napětím očekával jak se bude útok Dynama prezentovat, protože kvůli karetním trestům nemohli nastoupit úderní útočníci Lafata s Kuličem. "S výkonem útočníků jsem velmi spokojen. Splnili přesně to, co jsem od nich požadoval, dali jsme dva góly, navíc jsme měli spoustu dalších šancí," pochvaloval Tobiáš útočné duo Matoušek Gruber. Škoda jen, že z některé příležitosti Matouška a hlavičkových pokusech Smíška nepřidali hráči z jihu Čech ještě třetí branku.

Jedné věci ale zpětně Pavel Tobiáš velmi lituje. Kdyby se měl zápas odehrát znovu, určitě by v základní sestavě nastoupil tvrdý, vysoký a nesmlouvavý Jaroslav Chlebek. "Lituji, že jsem ho nepostavil. Chyběl nám razantní hráč," přiznal po rozboru zápasu Pavel Tobiáš.