Druhý nerozhodný výsledek během tří dnů si na své konto připsali fotbalisté rezervního týmu Dynama České Budějovice. V sobotním zápase 22. kola ČFL jim ani tři vstřelené branky nestačili na to, aby získali plný bodový zisk. Za Jihočechy se do střelecké listiny zapsali Pavel Čančura a dvakrát Ivo Svoboda, za našeho soupeře zaznamenal střelecký úspěch mimo jiné i Lukáš Beer, který je na Střížkově na hostování právě z našeho klubu.
Po třech dnech museli fotbalisté záložního týmu Dynama opět vyběhnout k třetiligovému utkání, tentokráte se proti nim na Borku postavilo mužstvo Střížkova. Oproti středečnímu zápasu nebyly domácím k dispozici posily a trenér Vavroch postavil hodně pozměněnou sestavu.

Po první uspávací čtvrthodině, kdy se oba týmy nedokázaly prosadit do výraznější příležitosti, se ke střele hlavou dostal hostující Beer, ztuhlý gólman domácích Minár tlačil míč mimo tyče pouze očima. Ve 23. minutě už ale poprvé ohrozili branku Střížkova domácí a hned úspěšně. Kordík přetáhl svůj centr z přímého kopu až na za pokutové území, odtud se míč vrátil na hlavu Čančury a ten dokázal přelobovat strážce branky Kováře 1:0.

Odpověď pražského týmu přišla velmi rychle a hlavně se vší parádou. V 26. minutě vyboxoval Minár roh pět metrů před svou šestnáctku, kde se z voleje do míče opřel Beer a překrásnou bombou vymetl zmrzlého pavouka v levém horním rohu branky, 1:1. Hezkou ránu z voleje si přichystal o minutu později i jeho spoluhráč Málek, ale naštěstí balon tentokrát mířil mimo prostor branky.

Další parádní okamžik si diváci vychutnali v 32. minutě, tentokrát už na druhé straně. Mašát mezi dvěma obránci prostrčil vtipně na Svobodu, jenž nedal Kovářovi šanci zasáhnout a poslal domácí opět do vedení 2:1. A byl to znovu s velkou chutí hrající Svoboda, který se dostal do další šance pět minut před přestávkou. Tentokrát křížnou střelou branku hostí neohrozil. I na druhé straně se pokračovalo v útočných manévrech, Macháček se jak lasička protáhl po brankové čáře a Minár byl nucen zasahovat před Sechovcem.

I po přestávce pokračoval kvalitní fotbal z obou stran, brzy se ke třem nebezpečným střelám dostali hosté. V 51. minutě likvidoval Kovář hrozící brejk dlouhým vyběhnutím, jenže míč se dostal k Čančurovi a ten mohl trestat. Délku svého vysokého lobu odhadl dobře, jenže míč minul branku o dva metry zprava. Na třetí gólovou radost si tak Dynamo počkalo do 61. minuty. To se po zaváhání hostující obrany, kterou dirigoval Daniel Šmejkal znovu prosadil Svoboda a bylo to 3:1.

Ani dvoubrankové vedení ale nakonec neznamenalo tři body pro zachraňující tým. Střížkov opět rychle odpověděl. V 64. minutě střelu Macháčka vyrazil Minár jen na tyč a Duda skluzem dorazil na 3:2. A aby bylo ještě hůř, Macháček vesele proskotačil po čáře vedle domácí branky kolem Pončáka a zopakoval si přihrávku z konce poločasu na Sechovce. Ten nabídnutou šanci využil ke srovnání stavu na 3:3. Oba týmy chtěly tři body, útoky se střídaly na obou stranách, ale neujal se ani střílený centr Šmejkala na straně jedné, stejně jako brejk třech domácích proti dvěma hostujícím obráncům na straně druhé. Zajímavý zápas skončil remízou 3:3.

autor reportáže: Jiří Malý

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Jaroslav Vavroch, trenér: Jsem hrozně zklamaný. Zápas jsme měli pod kontrolou, vedli jsme 3:1, byli aktivní, míč jsme drželi... Takový zápas už musíme dokočírovat do vítězného konce. Místo toho jsme dostali dvě velice laciné branky. Je to naše velká bolest, která se nás drží už dlouho. Tentokrát nás mohl více podržet brankář Minár, ale třeba i prvoligový Pončák se nechal snadno obejít před třetím gólem. Hrajeme o záchranu a takto ztracený zápas s takovým soupeřem nás může v součtu hodně mrzet. Opakuji, že jsem velmi zklamaný.