Podobné utkání fotbalisté Dynama České Budějovice na svém stadionu dlouho neodehráli. Jihočechy svazovala v celém utkání velká nervozita a duel proti zachraňujícímu se Kladnu měl jen velmi průměrné ligové parametry. Své pocity neskrýval na pozápasové tiskové konferenci ani trenér Dynama František Straka: "Pro mě zklamání, jednoznačně zklamání. To utkání jsme si představovali úplně jinak. Ten zápas víceméně začal a končil tou šancí Stráského. Je to všechno o gólech a jsou to právě tyto velké šance, které v těchto vyhrocených zápasech rozhodují."

Hned od úvodních minut bylo jasné, že hrstka příchozích diváků bude sledovat především taktickou bitvu ve středu pole, kterou může rozhodnout jediné drobné zaváhání nebo chyba. Oba celky se soustředily především na defenzivu a gólových šancí tak bylo poskrovnu. "My jsme ty gólové šance ale měli na Slavii, v Boleslavi, proti Jablonci a také dnes. Hoříme ale na koncovce, která se nám nedaří a nemáme ani to štěstíčko k tomu, abychom ty rozhodující góly dávali," pokračoval budějovický kouč, z něhož sršelo velké zklamání.

Impulzivní kouč, jenž ve druhém poločase v určitých chvílích pouze přihlížel zmaru svých svěřenců hodnotil utkání velmi pomalu a snažil se vhodně volit slova. "Nedostali jsme se do hry, byl to víceméně jenom boj, nedokázali jsme si přihrát a ani kvalitativně jsme nebyli na výši," podotkl dále Straka. "U některých hráčů mě to hodně mrzelo, protože hrát se strachem a obavou, co se může stát, tak to je prostě málo," dodal jedním dechem trenér Jihočechů.

Jihočeši jakoby zapomněli dávat góly. V úvodních čtyřech zápasech jarní části sezony dokázali vstřelit pouze jednu branku a horší je v první lize už pouze Kladno, které na gól čeká již více než pět utkání. "Pracovat se na tom dá v tréninku, ale to není otázka jenom samotného tréninku. Hodně záleží na samotném hráči, jak tu kterou situaci řeší a tam už může trenér těžko nějak ovlivnit. Nám moc chybí ta vůle a důraz jít za tím gólem. To, co nás zdobilo, nás teď asi trochu opustilo," řekl na téma střílení gólů František Straka. "My v každém zápase ale máme tutovku. A to nás asi nejvíce zrazuje. Kdybychom v těch zápasech dávali ty tutovky, tak jsme dneska úplně jinde," dodal dále lodivod Dynama.

Stejně jako v zápase v Boleslavi dal o sobě hodně vědět střídající Petr Dolejš, jenž dokázal podruhé v řada donutit soupeře k faulu, po kterém následovala červená karta. Trenér Dynama naznačil, že se pomalu blíží chvíle, kdy začne ex-strakonický záložník dostávat ještě více šancí: "Petr Dolejš je spíš brejkovým hráčem. Není to žádný hráč, kterého bychom využívali při hře do plných. Když má ale prostor, tak je výjimečný. Dokáže podržet balon a zároveň je velmi rychlý. Pomalinku si začíná říkat o základ, ale hodně se to bude odvíjet od toho, jaká bude naše hra a s kým budeme zrovna hrát. On dal navíc ten krásný gól, který nebyl uznán. Moc jsem mu to přál, je to škoda."

Další domácí ztráta může Jihočechy skutečně hodně mrzet. Týmy v dolní polovině tabulky také pravidelně bodují a ztráta na sestupová příčky se po každém kole o nějaký ten bodík ztenčuje. " Dnešní remíza je samozřejmě opět velká komplikace. Všechna utkání jsme měli ve svých rukách a o to víc mě mrzí, že třeba v Boleslavi, kde jsme odehráli velmi dobrý zápas, jsme nebodovali. Ten mančaft si to totálně zasloužil. Dneska to byla spíš jenom křeč," řekl na závěr posmutnělý trenér.

11.3.2008 Trenér Straka po zápase Dynamo - Kladno 0:0 (mp3, 1048kB) Přehrát
Ohlasy trenéra Františka Straky po zápase Dynama s Kladnem v rámci 20. kola Gambrinus ligy

O trochu lepší náladu mohl mít po zápase trenér hostujícího týmu Jaroslav Šilhavý. Jeho tým sice počtvrté na jaře nedokázal vstřelit gól, avšak zároveň také neinkasoval a Kladno si tak na jihu Čech připsalo do tabulky první jarní bod. "Jsem rád, že naše série proti Dynamu bez prohry i nadále pokračuje. V naší situaci je samozřejmě každý bod dobrý a zvlášť tady z Budějovic, odkud se body nevozí," hodnotil zápas trenér hostů.

Úvod zápasu byl jako již tradičně na E.ON stadionu hodně vlažný a to byly právě chvíle, kdy o sobě dali hosté asi nejvíce vědět. "V prvních třech čtyřech minutách jsme tam měli náznaky šancí. Pak nás Budějovice zatlačily a měli šance. Sice jsme přestáli šanci Stráského, ale naši hráči byli nervózní, neudrželi jsme balon, nehráli jsme po zemi, zbavovali jsme se rychle míče, nehráli jsme konstruktivně a nechávali jsme hrát soupeře," viděl kouč Šilhavý mnoho nedostatků ve hře svého týmu.

Velkým problémem pro Kladno je po odchodu několika hráčů především střílení gólů. Tým sice dokáže působit fotbalovým dojmem, jenže podobně jako Dynamo se na každou šanci velmi nadře. "Náš problém je v tom, že i tu předfinální šanci dokážeme nějak zvládnout, ale pak dále už to nedokážeme vyřešit. To je naše bolest a proto nedáváme góly," popisoval kouč Šilhavý. Jedním dechem pak dodal:"Když pak gól vstřelíme, tak nás zastaví praporek pomezního. Přesto jsem ale rád, že jsme získali bod. Také ale doufám, že v dalších zápasech budou body přibývat po třech a ne po jednom."

O rozložení sil v dolní polovině tabulky nedělní utkání na E.ON stadionu příliš nenaznačilo. O to zajímavější pak mohou být duely příštího kola. V neděli dopoledne se desáté Dynamo představí na hřišti dvanáctého Žižkova a Kladno přivítá doma poslední Most. "Toto utkání nám hodně napoví, jak na tom jsme a jak na tom budeme. Nebude to určitě jednoduché utkání. Sami jste viděli, že naši hráči nejsou dostatečně zkušení, nikdo z nich nehrál moc zápasů o udržení a na domácím stadionu bude ten tlak ještě větší," řekl na závěr kouč Šilhavý.

11.3.2008 Trenér Šilhavý po zápase Dynamo - Kladno 0:0 (mp3, 1607kB) Přehrát
Ohlasy trenéra Jaroslava Šilhavého po zápase Dynama s Kladnem v rámci 20. kola Gambrinus ligy