Před utkáním si určitě mysleli na víc než na bod. O to větší zklamání v nich bylo, když s Kladnem doma pouze remizovali 0:0. Po Jablonci tak diváci na E.ON Stadionu viděli na jaře druhý bezbrankový výsledek. „I přes získaný bod je remíza pro nás ztrátou. Doma prostě body musíme získávat a hlavně proti takovým soupeřům jako je Kladno,“ věděl útočník Tomáš Stráský, který byl ze všech českobudějovických hráčů ke gólu nejblíže.

Měli před sebou jasný cíl. Porazit Kladno a získat tak tři body. Zadání se jim ovšem splnit nepodařilo. Kdyby ale sudí Příhoda v závěru duelu neodpískal faul Stráského, mohli se Jihočeši radovat z výhry. Otřepané „kdyby“ ovšem mělo rozhodující význam. Ačkoli totiž následně Dolejš překonal kladenského brankáře Pavlíka, hra byla už předtím přerušena. Tomáš Stráský„V tu chvíli jsem byl hodně naštvaný, protože vůbec nevím, co tam bylo za faul. Šel jsem prostě do hlavičkového souboje, který jsem vyhrál, pak z toho padl gól, ale rozhodčí pískl faul,“ povzdychl si Tomáš Stráský (na snímku).

Na Jihočeších byla v utkání vidět bezmezná snaha, bylo zjevně patrné jak moc chtěli vyhrát. To jim ale nebylo přáno. Hra v podání obou mužstev byla hodně lopotná a kostrbatá. „My si bohužel nedáme pět přihrávek po zemi po sobě, tím ztratíme spoustu míčů a potom začneme být nervózní,“ hledal příčiny rozpačitého představení českobudějovický útočník. Zmar neodvrátila ani velká šance hned z úvodu zápasu, kdy po Plockově vysunutí právě Stráský jen rozezvučel spojnici kladenské branky. „Spíš jsem to asi mohl dát placírkou k tyči podél vybíhajícího gólmana,“ přemítal už po zápase s výčitkami vůči sobě dvacetiletý mladík.

Naopak závěr duelu pak vyvolal velké emoce na hřišti i v ochozech E.ON Stadionu. Vše začalo střetem střídajícího Svátka s brankářem Pavlíkem. Strážce středočeské branky po něm zůstal jen ležet na trávníku a na Jana Svátka se vrhlo hned několik nasupených protihráčů. „Nemyslím si, že by se jednalo o nějaký hrozný zákrok na brankáře. Sváťa šel do balonu a gólman tam byl o něco dřív,“ řekl Tomáš Stráský. A ačkoli jen ošetření Pavlíka si vyžádalo několikaminutovou prodlevu, prodlužovaly se následně pouhé dvě minuty. „Z toho jsem byl hodně překvapený, protože jenom dvě minuty se nehrálo po tom kontaktu Sváti s brankářem. Navíc bylo ve druhém poločase i pět střídání,“ dodal nechápavě.

Jen na rozhodčí se však Tomáš Stráský nehodlal vymlouvat. „Můžeme si za to sami,“ dobře věděl proč se Dynamu nepodařilo získat tři body. Důvod byl i nasnadě. Jaký? „Nedáváme prostě góly, to je moje bolest a taky bolest celého týmu,“ pravil sebekriticky. Remíza je pro českobudějovické fotbalisty jednoznačně ztrátou. „Doma prostě musíme body získávat. A zvláště s takovými soupeři jako je Kladno,“ pověděl sklesle Tomáš Stráský.


Okamžiky Tomáše Stráského v utkání

6. min. Po kolmé přihrávce Plocka postupoval sám na brankáře, jeho střelu však ke smůle Dynama zastavuje spojnice levé tyče a břevna kladenské branky.

17. min. Zpracovává si míč od Vozábala, ale míří vysoko nad.

19. min. Vozábal zahrával rohový kop, po něm se domácí dožadovali za držení Stráského za dres protihráčem pokutového kopu. Sudí Příhoda ale zůstal ledově klidný.

20. min. I po dalším jeho pádu ve velkém vápně Kladna je verdikt rozhodčího stejný – žádný faul.

21. min. Kladenský Szabo vidí za faul na něj žlutou kartu. Stráský byl totiž za půlí hřiště už nebezpečně rozběhnutý směrem k soupeřově brance.

58. min. Do centru Šímy se položil skokem ve vzduchu, ale trefit branku se mu nepodařilo.

66. min. Dlouhý aut Šímy prodlužuje hlavou za sebe, míče se zmocňuje Horejš, který v pádu míří mimo.

79. min. Díky jeho dravosti Dynamo získává míč, posunuje jej na Šímu, jenž z pravého rohu vápna donucuje brankáře Pavlíka ke lvímu skoku, aby Šímovu střelu vyrazil mimo své tři tyče.