Po vydařené zimní přípravě do jarní sezony o tomto víkendu vstoupí i záložní tým Dynama České Budějovice. Juniorka si v zimní přestávce sice na své konto připsala prvenství na nejlépe obsazeném turnaji v jihočeském kraji, Zimní lize, ale trenéra Karla Musila notně trápilo složení obranné čtveřice.

Ze stabilní defenzivní řady, která na jaře byla spolehlivým článkem mužstva, totiž v zimě zbylo jen pramálo. Prakticky zůstal jen stoper Mácha. Jeho dosavadní parťák Švehla sbírá druholigové zkušenosti ve Vítkovicích, stejně tak jako krajní bek Pravda v Čáslavi. Další bek Leština se pak přesunul do prvního týmu Dynama.

Když naopak z prvního týmu do „béčka“ byl přeřazen Martin Tischler, zdálo se, že by tím starosti se středními obránci mohly být vyřešeny. Tischler totiž spolu s Máchaou už odehráli i nějaké zápasy v Zimní lize. V současné době ale Martina Tishlera trápí zdravotní problémy. A trenér František Straka mu ani rozhodně nezavírá dveře do prvoligového kádru. „Martin v jeho věku především potřebuje hrát zápasy, proto by měl nastupovat hlavně za béčko,“ uvedl kouč Straka. Kromě Tischlera kádr juniorky z „áčka“ rozšířili také útočník Adamec a krajní záložník či obránce Hrbáč.

Oproti podzimu rezervu posílil i středopolař Příhoda, který se vrátil z hostování v Čáslavi. Příležitost by jistě měli dostávat i dorostenci Jasanský a Rakovan, který s „béčkem“ absolvoval prakticky celou zimní přípravu. V posledním utkání Zimní ligy proti Jankovu nastoupil i testovaný Slovák Ivan Lišivka. Po jednotýdenní zkoušce se ale defenzivní fotbalista nakonec vrátil zpět na Slovensko.

Prvenství v Zimní lize

Zejména od výsledků v Zimní lize by se českobudějovičtí mladíci mohli odrazit i k dobrým výkonům v mistrovské soutěži. Na Složišti totiž neměli konkurenci a v tradičním turnaji dokázali s bilancí pouhé jedné remízy, jinak samých výher, s přehledem triumfovat. „Soutěžní zápasy ale budou zcela odlišné,“ ví dobře Karel Musil. „Z celkového vítězství bychom si ale mohli vzít určité povzbuzení.“

Vrcholem celé přípravy bylo třídenní soustředění na Moravě. Tam se Jihočeši utkali s velice kvalitními soupeři. V prvním utkání sice podlehli přednímu celku druhé ligy HFK Olomouc 4:0, ale pak s účastníkem MSFL rezervou Brna zvítězili 3:2. „Tato utkání nás prověřila především v obranné činnosti,“ uvedl Karel Musil.

Po podzimu Českobudějovickým v tabulce patří šesté místo. Jejich nadcházející soupeř se umístil ještě o dvě příčky výše. Poslední vzájemný zápas skončil na Složišti bezbrankovou remízou. Nedělní utkání, které obstará i jarní premiéru obou celků, začíná ve Varnsdorfu ve 14:30 hodin. Jihočechům by v něm měli pomoci „pendlové“ z prvního týmu záložník Jaroslav Hílek a útočník Jan Svátek, kteří kvůli disciplinárním trestům nemohou nastoupit v nejvyšší soutěži.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B – Slovan Varnsdorf 0:0

hráno 4.8.2007

ŽK: Mácha – Vrabec. Diváci: 200.
Rozhodčí: Koval - Chládek, Řezáč.

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Pešula - Leština, Mácha, Švehla, Rehak - Pouzar (86. Mašek), Tischler, Mašát, Hrbáč - Stráský (68. Ondrášek), Dobal.

Sestava Slovanu Varnsdorf: Macháček - Vrabec, Křemen, Čapek, Grubhoffer, Obajdin (66. Mach), Jordák, Jakubovič, Svoboda, Rezek, Mach.