Ke třetímu jarnímu zápasu na hřišti soupeře nastoupí fotbalisté Dynama České Budějovice v neděli na pražském Žižkově, kde se jim dlouhodobě nedaří. Lehké to nebudou mít svěřenci kouče Františka Straky ani letos, domácí se na jaře zvedli a především díky dvěma výhrám na stadionu pod žižkovským vysílačem se vyhoupli až na dvanáctou příčku, sedm bodů od sestupujících příček. „V utkání nás předně čeká velice perný boj. Dobře víme, jaký fotbal Viktorka doma hraje a musíme se na to dobře připravit," ví moc dobře hlavní kouč Jihočechů.

Jihočeši v jarních utkáních i přes dobrý herní výkon bodovali pouze dvakrát a nebezpečně se tak přibližují dolním patrům tabulky. Tomu podle Františka Straky bude odpovídat herní projev obou celků: „Utkání pravděpodobně nepřinese žádnou fotbalovou krásu. Bude se totiž navíc hrát na velice těžkém terénu, který má sice podobné parametry jako hřiště u nás, ale je velice špatné, což je dobře známé."

Hráčům Dynama dělá na jaře největší problémy vytvářet si a proměňovat vyložené gólové šance. Tým v jarních čtyřech odvetách skóroval pouze jednou a s takovou střeleckou potencí se nějaké závratné bodové zisky nedají očekávat. Přesto ale František Straka svému týmu věří a doufá, že právě na Žižkově jeho svěřenci střeleckou smůlu protrhnou. „Já doufám, že do zápasu půjdeme s vírou urvat tři body a vyhrát. Jako trenér pevně věřím, že se nám konečně podaří proměňovat i šance, které si dokážeme vytvořit, ve vstřelené góly. V předešlých utkáních jsme měli na kopačkách několik tutovek, které nás stály body. Kdybychom ty šance dokázali proměňovat, tak jsme dnes byli už úplně někde jinde. Ale člověk nesmí nad tím brečet, teď je totiž důležité, abychom zvládli to utkání na Žižkově," uvědomuje si hlavní kouč týmu.

Jihočeši se budou muset v zápase vypořádat nejen s neobvyklým výkopem utkání, k dispozici nebudou ani dva hráči užšího kádru. „K utkání odcestujeme do Prahy o den dřív, protože dopolední začátek zápasu samozřejmě narušuje určitý zajetý režim. Všichni jsme ale profíci a musíme se s tím vyrovnat. Stejně tak se musíme vyrovnat i s absencemi Jaroslava Hílka a Jana Svátka kvůli žlutým kartám. Jarda Hílek nám navíc bude nejenom chybět v utkání na Žižkově, ale i v následujícím utkání v Mostě. A jak už jsem říkal, s Viktorkou to bude především boj, a tak musím najít vhodného štítového hráče, který bude hrát před obranou," nechal Straka nahlédnout do taktického plánu svého týmu. Na malém žižkovském stadionu se dá čekat nátlaková hra domácích hráčů a na to by se měl náhradník za Jaroslava Hílka dostatečně připravit. „V utkání bude jistě hodně standardních situací a proto ten hráč musí být i dobrý v hlavičkových soubojích,“ řekl na závěr budějovický trenér František Straka.