Po prohrách v Teplicích, Olomouci a Jablonci nastoupili fotbalisté Českých Budějovic na hřiště Synotu, se kterým ještě na Slovácku nevyhráli. Kromě toho Synot doma prohrál naposledy ve 2. kole. V Uherském Hradišti, kde hraje od poloviny září, ztratil dva body za remízu s Brnem. Podle slov Daniela Drahokoupila Synot hodně spoléhá na standardní situace, protože má řadu výborných hlavičkářů. A právě bránění standardních situací Jihočechům vůbec nevyšlo v posledním zápase v Jablonci.

Po prohře 2:3 v Jablonci se trenéři rozhodli udělat změnu v sestavě. Adama v záloze nahradil Chlebek. Vrátili se oba útočníci: Kulič a Lafata. Ke změnám došlo i v obraně. Kvůli čtyřem žlutým kartám nemohl nastoupit Pončák, který v sobotu dopoledne přišel pomoci B-týmu na Borek.
Nedělní (pondělní) Dohráno se v reportáži o zápase Synot - Dynamo věnovalo spíše než duelu samotnému střídání rozhodčích. Také je zaujala jedna standardní situace černobílého (resp. žlutého) týmu, kterou Martin Vozábal poslal poněkud prapodivným směrem (prý z důvodu zpanikaření po inkasovaném gólu), takže Budějovice o možnost skórování přišly. Podle všeho dostupného materiálu - z televizních zpráv a z tisku - v prvním poločase hráli Jihočeši vcelku vyrovnanou hru, i když se vyrojily problémy s obranou. Hrát na tři obránce zrovna na Synotu by se jistě tvrdě nevyplatilo, ale ofenzivní záložník Ivan Dvořák byl přese všechno relativně přijatelným "flastrem" za nenastoupivšího Horejše. Synot měl však na domácí půdě tlak, dokázal využít chyby soupeře a i když sem tam nějaká naše akce zaváněla gólem, k němu však nakonec nedošlo. Na Slovácku se českobudějovickému mužstvu pořád nedaří. Kromě toho, zdá se, máme rapidní nedostatek obránců. Když dojde ke zranění nebo výpadku kvůli kartám, doplňuje se sestava velmi nesnadno.

Z tisku:
IDnes: Hosté z Budějovic dlouho drželi bezbrankovou remízu, ale v nastaveném čase prvního poločasu jejich odpor zlomil Kostka. Po přestávce pak domácí přidali další dvě branky a snadno zvítězili. Synot měl sice vytrvalou územní převahu, navzdory tlaku se ale ke střelbě téměř vůbec nedostal. Většina akcí ztroskotávala na nepřesné finální přihrávce a pohyblivá obranná čtveřice budějovických fotbalistů stačila s přehledem všechny míče odkopávat do bezpečí. Hosté spoléhali pouze na protiútoky, které nejčastěji zakládal aktivně hrající Vozábal. Jedinou slibnou šanci měl po Adamově trestném kopu Homoláč, který pohotově zaběhl za domácí obránce, ale netrefil přesně cíl. Závěr poločasu zastihl budějovický tým v krizi, ve 28. minutě se zranil Vozábal a trenér Tobiáš několik minut čekal s vystřídáním, neboť nechtěl ztratit svůj hlavní trumf ze středové řady. Až po devíti minutách sáhl Tobiáš ke změně, Vozábala nahradil útočník Gruber a do středové řady se stáhnul Lafata. Signál k ostřelování budějovické branky dal domácí Ivana, jenž poprvé ve 32. minutě minul cíl a o pět minut později jeho tvrdá rána mířila přímo do soupeřova brankáře. Na druhé straně prověřil Adam ve 42. minutě domácího gólmana Drobisze, který s námahou vytáhl střelu z trestného kopu nad břevno. Přetížená obrana Budějovic nevydržela v závěru poločasu nápor domácího týmu a těsně před odchodem do šaten po Palinkově rohovém kopu vstřelil nekrytý Kostka vedoucí branku. Ve snaze o vyrovnání fotbalisté Budějovic po změně stran více útočili, a tím také častěji nechávali otevřenou cestu k vlastní brance. Synot sice po svých nájezdech přepustil na chvíli soupeři iniciativu, ale vzápětí udeřil znovu. Po třetím gólu už soupeř rezignoval.
A ještě dodatek: V první půli byl výkon hostů špatný. Branku Synotu ohrozili jen dvakrát z přímých kopů. Zato před brankou hostujícího Kafky bylo stále živo.

Deník Sport: Před zápasem to pro domácí nevypadalo příliš otptimisticky. Kvůli potížím s kolenem chyběl v sestavě kanonýr Nezmar, zatímco v dresu soupeře se po trestu do sestavy vrátilo nabuzené ofenzivní duo Kulič - Lafata. To se však ke slovu nedostalo, protože míč na kopačkách měli především hráči Synotu. Klíčovým okamžikem byl Kostkův gól do šatny, který byl vyústěním aktivní hry domách. Po něm museli hosté pootevřít defenzviní vrátka, což přineslo další šance slováckého týmu.

Deník Právo: Ve 24.minutě byli hosté blízko vedení, jenže Homoláč netrefil zblízka branku.. Po půlhodině se ovšem domácí nadechli k náporu. Šance Činčaly a dvě Ivana ještě Jihočeši přežili, ale v nastaveném čase zahrával Palinek roh a nekrytý Kostka otevřel zblízka skóre. "Moc nám pomohla vedoucí branka. Nakonec jsme mohli vyhrát ještě vyšším rozdílem, ale s vítězstvím 3:0 jsem pochopitelně velice spokojen," řekl Karel Jarolím.

Lidové noviny: Přesná koncovka podložená góly zajistila fotbalistům Synotu jednoznačné vítězství nad Českými Budějovicemi. Domácí nepustili soupeře do vážnější střelecké příležitosti a v domácím prostředí už 620 minut neinkasovali branku.

Hodnocení hráčů:
Deník Sport: Kafka 5, I. Dvořák 4, Homoláč 5, Penner 5, Leština 4, Vozábal 6, Adam 5, Chlebek 4, Plocek 5, Lafata 5, Kulič 4
MF Dnes: Kafka 3, I. Dvořák 3, Homoláč 4, Penner 3, Leština 3, Vozábal 2, Adam 3, Chlebek 2,5, Plocek 2,5, Lafata 3,5, Kulič 4
Známka rozhodčího Bouše/Vidláka: delegát Gric 7,5 (dobrý, až velmi dobrý), Deník Sport 5 (průměrný)